Latviešu valodā
Например: декларация НДС
VGK

Ārpakalpojuma grāmatvežiem būs jāiegādājas obligātās profesionālās civiltiesiskās apdrošināšanas polises К записям

Ārpakalpojuma grāmatvežiem atlicis vēl tikai mēnesis laika, lai izvēlētos civiltiesisko apdrošināšanu savai profesionālajai darbībai, jo no 1. jūlija tā būs obligāta prasība.

Grozījumi likumā "Par grāmatvedību" nosaka, ka no šī gada 1. jūlija ārpakalpojuma grāmatveža profesionālajai darbībai ir jābūt civiltiesiski apdrošinātai. Minimālais atbildības limits ir 3000 eiro.

Kā portālam "Delfi" norāda AAS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas produktu vadītājs Raivis Štrauss, polisi ieteicams izvēlēties rūpīgi, iegādājoties jēgpilnu apdrošināšanu, kas, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, būs reāls atbalsts.

"Prakse liecina, ka grāmatvedības pakalpojumu sniedzēji, kas līdz šim ir parūpējušies par profesionālo civiltiesisko apdrošināšanu, objektīvi izvērtē riskus un zaudējumus, kas var rasties pieļautu kļūdu dēļ. Tāpēc grāmatvedības pakalpojumi sniedzēji parasti iegādājas polisi ar limitu 500 000 eiro un vairāk. Iespējams, ka mazam grāmatvedības pakalpojumu sniedzējam tik liels segums nav nepieciešams, taču nav lietderīgi izvēlēties minimālo likumā noteikto risku segumu, kas, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, neko daudz nelīdzēs" vērtē Štrauss.

Izvēloties sev piemērotāko profesionālās civiltiesiskās apdrošināšanas polisi, BTA aicina pievērst uzmanību polisē iekļauto risku segumam.

"Grāmatvedības pakalpojumu sniedzēju gadījumā būtisks risks ir neiekļaušanās termiņos. Piemēram, gada pārskata nodošana var būt gan atlīdzināmais, gan neatlīdzināmais gadījums, jo cēloņi nokavējumam var būt dažādi. Jāatceras, ka, iegādājoties polisi, grāmatvedim ir iespēja koriģēt apdrošināšanas līguma nosacījumus, parūpējoties, lai polise tiešām kalpo kā drošības spilvens, kas palīdzēs," turpina Štrauss.

Viņš piebilst, ka, iegādājoties polisi, būtiski ir arī pievērst uzmanību izņēmuma gadījumu sarakstam un vienoties ar apdrošinātāju par savas darbības specifikai atbilstošāko apdrošināšanas aizsardzību.

BTA dati liecinot, ka kopš likuma grozījumu pieņemšanas pagājušā gada rudenī grāmatvežu interese par apdrošināšanu palielinās. Līdzšinējā prakse liecinot, ka lielākoties apdrošināšanas gadījumi iestājas Valsts ieņēmumu dienesta piemēroto sodu dēļ. Vairāk nekā 80% gadījumos kad trešās personas ir cietušas zaudējumus dēļ grāmatvežu profesionālajām kļūdām šie zaudējumi ir tikuši kompensēti.

Avots: DELFI Bizness

VGK
VGK 07.06.2017 08:59, просмотры: 155
672 сообщения на сайте
Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.