Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

IK nedienas К списку тем

IK nedienas
Sveiki,
Laikam jau neesmu vienīgais IK, kurš pēc nodokļu reformas īstenošanas labbrāt kļūtu par SIA.
Esmu noskaidrojis, ka IK par SIA reorganizēt nav iespējams. Klapēt ciet IK un vērt vaļā SIA arī stulbi - preces, nekustanie īpašumi, pamatlīdzekļi - viss jāpārdod, PVN par visu jānomaksā - gandrīz nereāli. Plus vēl visādi sīkumi, kā Ebay konts, kuru nevar pārreģistrē un jaunu uztaisīt ļoti ilgi un diezgan dārgi. Jauns PVN nummurs, kas partneriem EU ļoti nepatīk.
Mans IK radās pārreģistrējot IU komercreģistrā. PVN nummurs saglabājās, bilance ar. Zenesgrāmatā tikai nosaukumu samanījām, vienkārši un saprotami. Vai kāds man var paskaidrot, kā IU (juridiska persons) varēja tikt pārreģistrēta par IK (fizisku personu)? Un kāpēc nav iespējams to izdarīt otrādi.
Mairism
Mairism 19.04.2018 15:59
6 сообщений на сайте

Ответы (8)

Jums nav daudz variantu. Tāda nu ir kārtība. Kāpēc Jums tik ļoti gribas kļūt par SIA? Kur Jūs saskatāt to izdevīgumu?
Aivareno
Aivareno 19.04.2018 16:12
6641 сообщение на сайте
No šī gada ļoti liela nodokļu atšķirība, kas jāmaksā atkarībā no uzņēmejdarbības formas.
1. Sociālais - katru mēnesi jāsavelk visi gali (praktiski jātaisa gada pārskats) un 5% no peļnās jāmaksā VSAOI
2. IK Iein aprēķināšana. Praktiski sanāk, ka jāmaksā 4% no apgrozījuma. Izdevumos var iekļaut tikai 80% no ieņēmumiem. Tātad ja uzcenojums ir mazāks par 25% nodoļi būtiski pieaug. Mums normāli rentablitāte ir ap 10% no apgrozījuma. Tātad IeIN maksājumi pieaigs 2,5 reizes. IK nav iespējams vairs nodarboties ar vairumtirdzniecību, arī preču pārdošana Ebay ir gandrīz neiespējams. Iepriekš papildus apgrozījums ar 5% uzcenojumu bija izdevīgs, tagad vairs ne.
3. SIA no šī gada nemaksās UIN par peļņu, kas paliek uzņēmuma rīcībā. Ja uzņēmums plāno augt, SIA ir vismaz 10X izdevīgāka.
Mairism
Mairism 19.04.2018 16:29
6 сообщений на сайте
Nu ja negribas maksāt lielo IIN, tad naksies vien dibināt SIA. Ja nekustamais īpašums ir lietots, tad PVN nav jāpiemēro.Toties precēm un pamatlīdzekļiem gan - bet tas atkal būs priekšnodoklis jaunajai SIA, tā ka kopumā PVN nebūs zaudēts (tikai samaksāts vispirms, bet pēc tam "izmantots" otrajā SIA).
Ilzex
Ilzex 19.04.2018 17:21
2666 сообщений на сайте
To es saprotu. Stulbi, bet kā to visu iekļaut nadas plūsmā? Jaunā SIA PVN varēs turpat gadu nemaksāt, bet IK jāsamaksā uzreiz. Valsts kase gadu negaidīs. Tam visam vajadzīgs finansējums. Banka ar šādu fufeli nefinansēs. Ko darīt ar kreditoriem, kam termiņš pēc 5 gadiem beidzas, la lividē, tad jānomaksā, bet no kā, ja viss nodokļos aiziet? Ja paša SIA visu nopērk, ar to nenopelnīsi, bet IeIN nāksies samaksāt arī no šiem darījumiem.
Reāls aizvainojums, jāklapē ciet uzņēmums, kas no 1991 gada strādā. Un tikai tāpēc, ka kādam reformas sagribējās. Labi šogad nodokļos samaksāšu 2-3 reizes vairāk, bet ilgtermiņā tas nav reāli. Nākamgad valsts vairs nedabūs neko, jo uzņēmums būs pārtraucis darbību.
Mairism
Mairism 19.04.2018 17:48
6 сообщений на сайте
Mana kliente , ka arī ir savulaik no IU reorganizējās uz IK, uzrakstīja vēstuli Tieslietu un Finanšu ministrijām. Nezinu, ko jau nu tur atbildēs, bet laikam tā, jādara- jāraksta vēstules, ar aprēķinu piemēriem. lai iestādes ir spiestas vismaz atbildēt, varbūt tad likumdevējiem pieleks, kādas aplamības iekļauj tiesību aktos. Attiecībā uz IK ir realizēta ļoti liela netaisnība.
Attiecībā uz IK aktīvu pārdošanu jaunam SIA, nav tik traki, jo norma maksāt IIN no 20% apgrozījuma nav spēkā IK likvidēšanas gadā. Tad tik no faktiskās peļnas.
Ingab
Ingab 21.04.2018 23:14
32 сообщения на сайте
Kā šodien atceros. Bija mūsu valstī paredzēts IU kā sugu likvidēt 2007.gadajūlijā. Toreiz nodinājām jaunu SIA un sāka visu biznesu no sākuma. PVN gan varēja dabūt uzreiz. Toties valsts iepirkumiem pietrūka pieredzes gadi nozarē.
Tā arī aizmirsa par IU likvidāciju.......
Leontine
Leontine 22.04.2018 11:43
139 сообщений на сайте
Закрывается продуктовый магазин на периферии. Рабочие места -2,5 человека.
Еле сводил концы с концами, конкуренция с нашими большими торговыми центрами (по дороге его покупатели заезжали закупиться в ТЦ ), с левой алкогольной точкой (все про нее в деревне знают, но закрыть-поймать-доказать не могут), утвержденная законодательно наценка на сигареты-5 %, но в разходы можно списать только часть себестоимости сигарет ( 80% вместо 95 %).
Долгожитель - с 1991 года, но реформу не переживет.

По малышам стукнули не по-детски.
У кого большие доходы -попали дополнительно на 5 % соц.налога, не считая зарплат.
у кого маленькие доходы, приближенные к 0,00 , те попали на ИИН- 4,6 % от оборота.
Starina
Starina 22.04.2018 11:44
6405 сообщений на сайте
У кого большие доходы -попали дополнительно на 5 % соц.налога, не считая зарплат.
у кого маленькие доходы, приближенные к 0,00 , те попали на ИИН- 4,6 % от оборота.
Очень сильно, до банкротства попали ИК с большими оборотами при небольшом проценте наценки. И, для них, кстати, пункта про "в год ликвидации не применяется" нет. Эта поблажка есть в статье 11 для ведущих учёт по простой записи, а в статье 11.1 про
6.1 Ja maksātājam pēc šajā pantā noteikto korekciju veikšanas ar nodokli apliekamais ienākums ir mazāks par 20 procentiem no saimnieciskās darbības ieņēmumiem, nodokli aprēķina no summas, kas nav mazāka par 20 procentiem no saimnieciskās darbības ieņēmumiem.

есть только право списать убытки в следующие три года.
Allda
Allda 22.04.2018 19:29
2908 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.