Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
ES fondu finansēto projektu grāmatvedības uzskaite К списку тем
Dacera 28.03.2009 22:05
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
Ответы (9)
Par PVN ir MK noteikumi, par grāmatvedības uzskaiti - katram projektam savas prasības. Bet viens jāielāgo, ka jābūt atsevišķai uzskaitei un visi dokumenti jāglabā atsevišķi, lai pārbaudē varētu iesniegt. Parasti - ievieš jaunus kontus, vai, ja strādā programmā, izmanto iespēju piesaistīt projektus, dimensijas... kā nu kurā programmā. Galvenais, lai var izsekot naudas plūsmai un izveidot visas nepieciešamās atskaites.
līgums ar jāpārlasa, jo arī tur var būt minētas prasības.
par PVN- tas jau noder diezgan reti, jo PVN cenšas neiekļaut sedzamajās izmaksās.
par PVN- tas jau noder diezgan reti, jo PVN cenšas neiekļaut sedzamajās izmaksās.
2004. gada 15. jūnija LR MK noteikumiem Nr. 537 ‘’Kārtība, kādā finanšu pārskatos atspoguļojams valsts, pašvaldību, ārvalstu, Eiropas Kopienas, citu starptautisko organizāciju un institūciju finansiālais atbalsts (finanšu palīdzība), ziedojumi un dāvinājumi naudā vai natūrā’’
Ludmila - bet kāpēc PVN cenšas neiekļaut sedzamajās izmaksās? Mums ir bijis projekts, kur līguma nosacījums bija, ka atmaksā tikai summas bez PVN, bet visi pārējie ir atmaksāti 100%.
Dacera 29.03.2009 19:00
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
Ludmila
Var atskaitīt priekšnodoklī, par šo jau ar VID konsultējos un arī Bilancē tas bija vienreiz atrunāts. Mēģināšu sameklēt šo info un ievietot šeit.
Var atskaitīt priekšnodoklī, par šo jau ar VID konsultējos un arī Bilancē tas bija vienreiz atrunāts. Mēģināšu sameklēt šo info un ievietot šeit.
Dacera 30.03.2009 11:36
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
VID nav pareizi nokonsultējis. Jo ir kā saka Ludmila - ja ES naudā tiek iekļauts PVN, to nedrīkst atskaitīt priekšnodoklī. Jo atgūstamos nodokļus nekompensē.
Nu esmu nesasprašanā - pacēlu augšā savu saraksti ar VID (gan meilu formātā), kur inspektore pauda savu viedokli un kad es pārprasīju, vai esmu pareizi saprasta, apstiprināja, ka ir konsultējusies arī ar savu vadītāju, kurai tieši šāds pats viedoklis.
Dacera 30.03.2009 12:01
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
Ja PVN ir finansēts no projekta, tas nav jāuzrāda finansējuma saņēmēja PVN deklarācijā. Tādā gadījumā PVN ir attiecināmās izmaksas, un uzņēmums sastāda pārskatu saskaņā ar MK 07.09.2004 noteikumiem Nr.782 „Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās”.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть