Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Kā maksā PVN Pilnsabiedrība un vai nepieciešama PVN reģistrācija? К списку тем

Kā maksā PVN Pilnsabiedrība un vai nepieciešama PVN reģistrācija?
Labdien, saskārāmies ar nepieciešamību dibināt pilnsabiedrību, bet nevaram nekur atrast info par to, kā notiek PVN maksāšana un vai ir nepieciešams reģistrēt šo sabiedrību kā PVN maksātāju? Tāpat arī vai ir nepieciešams zīmogs? Un cik ātri laika ziņā sanāk pilnsabiedrības pilna dibināšana?

Iepriekš liels paldies!
Igraudina
Igraudina 01.03.2010 14:42
4 сообщения на сайте

Ответы (5)

http://www.ur.gov.lv/

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1
Tt7
Tt7 01.03.2010 15:20
37863 сообщения на сайте
Ar PVNu pilnsabiedrībā viss ir tāpat kā parastā uzņēmumā. Tās pašas normas uz nepieciešamību to reģistrēt PVN maksātājos, kas visiem pārējiem uzņēmumiem.

Arī reģistrācija Uzņēmumu reģistrā noris tāpat kā SIA'i. Samaksājot 3x kāršo nodevu Pilnsabiedrība tiek reģistrēta tajā pašā dienā, ja maksā parasto nodevu, tad tās ir 3 dienas.

Ja Pilnsabiedrības mērķis ir piedalīties kādā projektā vai konkursā un tās fiziskā darbība būs rēķinu izrakstīšana pretī saņemot rēķinus no biedriem, tad es domāju ka PVN maksātājos vajag noteikti reģistrēties.

Zīmogs pēc vajadzības. Nekur nav pateikts, ka to vajag. Bet jorpojām Latvijā ir tāda vēlme visur spiest tos zīmogus un daudzi partneri pat negrib akceptēt dokumentu bez zīmoga.

Vienīgā īpatnība pilnsabiedrībā, kas ir atšķirīgs no SIA. Tā nemaksā Uzņēmuma ienākuma nodokli. Taču UIN deklarācija tiek sniegta, lai aprēķinātu apliekamo ienākumu par kuru nodokli nomaksā tās biedri (ja tie ir juridiskās personas tad UIN, bet ja biedrs ir fiziska persona, tad tas maksā IIN 26% no apliekamā ienākuma proporcionāli viņa ieguldījumam pilnsabiedrībā).
Dzintarss
Dzintarss 01.03.2010 16:02
245 сообщений на сайте
Liels paldies par izsmeļošu atbildi Dzintarss!!! Bet varbūt vienkāršāk ir ar Personu apvienību izmantojot to piemēram piedaloties konkursos utml.?
Igraudina
Igraudina 01.03.2010 16:05
4 сообщения на сайте
Ja šī apvienība grib rakstīt rēķinus, veikt kaut kādu saimniecisko darbību, tad es domāju, tai ir jāpieņem kāda juridiskā forma. Vispareizāk, tā būtu tieši pilnsabiedrība.

Ir gadījumi, kad konkursos ir pieļaujams pieteikties kā "personu apvienībai" ar noteikumu, ka uzvaras gadījumā tiek izveidots šis juridiskais veidojums, kas jau būs pilnsabiedrība.
Dzintarss
Dzintarss 01.03.2010 16:10
245 сообщений на сайте
PersonU apvienību dibina parasti, lai piedalītos konkursos, bet konkursu nolikumos arī parasti ir aprakstīts, ka, ja iepirkumā uzvar personu grupa, tad noteiktu dienu laikā ir jādibina pilnsabiedrība.
Harmonija
Harmonija 01.03.2010 16:10
115 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.