Manuprāt, nav viss tik viennozīmīgi.
Protams, pirmām kārtām mēs uz šīm lietām raugāmies no savām pozīcijām.
Es nebūt nevēlos aizstāvēt VID - arī man ir kādreiz gadījies pārmīt ar viņiem kādu skarbāku vārdu. Taču tikai kādreiz, patiešām. 99% gadījumu ne VIDam pret mani, ne man pret VIDu pretenziju nav bijis.
Arī es labprātāk nodokļos maksātu mazākas summas, nekā tās man jāmaksā, un kuras es godprātīgi samaksāju, bez kavējumiem.
Bet... paskatīsimies uz šīm lietām no citas puses, piemēram - neitrāli.
Vai seniori ir apmierināti ar pensiju apmēru? Vai skolotāji ir apmierināti ar darba algas apmēru? Protams - nē.
Jo... budžetā visam nepietiek naudas. Kāpēc? Tāpēc, ka 90% domā un rēķina to, kā šajā budžetā iemaksāt mazāk.
Dzirdu argumentu - paskaties, Aivar, kā tiek tērēta budžeta nauda!
Piekrītu - tā tiek tērēta nevis nodokļu maksātāju labā, bet ierēdņu labā, politiķu labā, tiek rupjā kārtā nozagta. (Smalkā kārtā laikam nezog...).

Un man atkal pretjautājums - KAS deva varu tiem, kam tā pieder? Varu rīkoties ar nodokļu maksātāju naudu.
Atbilde - tie paši nodokļu maksātāji! Neviens politiķis patvaļīgi neatnāca uz Saeimu un neieņēma brīvo krēslu Saeimas sēžu zālē! Neviens! Nodokļu maksātāji viņus visus ievēlēja! Būšu cinisks (atvainojiet!) - ievēlēja pēc sava ģīmja un līdzības, jo zemapziņā šie 90% (kas jau kļuvuši "klasiski" šajā forumā) domā - ja es tur tiktu, es rīkotos tieši tāpat.
Un tāpēc viss ir tieši tā, kā tas ir. Tā ir aksioma - katrai tautai ir tāda valdība, kādu tauta ir pelnījusi. Jo demokrātiskā sabiedrībā, kādā dzīvojam mēs, tauta pati izvēlas savus "kakla kungus". Nav mūsu valstī vergu un vergturu.
P.S. VID tikai izpilda "valdnieku" vēlmes. Nav VIDam tiesību rīkoties citādi. NAV! Saprotat taču, neesat tik aprobežoti.
MVVNACFDV