Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Reģistrācija SIA К списку тем

Reģistrācija SIA
Piereģistrēju SIA. Zvanīja no VID, ka jāierodas, jāaizpilda veidlapas, un jādod ziņa par to kā uzsākšu to savu darbību. Noteiktajos laikos netieku, + mana reģionālā nodaļa atrodās citā novadā. Lasīju ka varot arī iesniegt elektroniski, parakstot ar e-parakstu. Citāts: /Papildus uzņēmējs noskaidro – lai veiktu pilnīgu reģistrāciju ar PVN apliekamo personu reģistrā, viņam jādodas uz VID nodaļu un jāaizpilda dažādas veidlapas un intervijas lapa. Uzņēmējs piedāvā visus nepieciešamos dokumentus sagatavot birojā un nosūtīt uz VID nodaļu pa e–pastu, parakstītus ar e–parakstu. VID darbiniece piekrīt./

Vai tā var darīt, un kur varētu saņemt šīs veidlapas? Jo arī uzņēmums man ir elektroniski izveidots, nekādi papīri uz rokas nav, viss datorā, e-pastos utt. Lūdzu izpalīdziet ar padomu! Paldies.
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 10:52
39 сообщений на сайте

Ответы (27)

Reģistrējies EDS. Tas ir, elektroniski paraksti VID mājas lapā esošo EDS līgumu un aizsūti VID pa e-pastu. Tad tev būs pieejamas liela daļa no aizpildāmajām veidlapām. Pārējās pieprasi VID nodaļai, lai atsūta pa e-pastu.
Yansis
Yansis 29.08.2011 11:01
666 сообщений на сайте
10 dienu laikā pēc uzņēmuma reģistrācijas viss tas jāizdara. Ja nokavē kādu dienu - nesitīs?
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 11:06
39 сообщений на сайте
Ну вообще-то е-подпись сначала купить надо.
Albina
Albina 29.08.2011 11:11
64739 сообщений на сайте
Pārfrāzējot šorīt ziņās lasīto: "Izdrāzīs un uzvārīs!"

Bet ja nopietni, tad ar VID tempiem viņi reaģēs pēc kāda mēneša.
Yansis
Yansis 29.08.2011 11:13
666 сообщений на сайте
Или послать ВИДу почтой заявление на подключение к ЭДС, ждать пока подключат и тогда уже заполнять все бланки в ЭДС.
Albina
Albina 29.08.2011 11:13
64739 сообщений на сайте
Cik sapratu, tad e-paraksts jau ir, ja jau elektroniski reģistrēts uzņēmums. Tā kā to var izmantot arī EDS iesnieguma parakstīšanai.
Yansis
Yansis 29.08.2011 11:14
666 сообщений на сайте
Jā, e-paraksts ir.

Paldies, tad jau tik mierīgu sirdi jāsāk vai pareizāk sakot jāturpina aizpildīt, parakstīt un nosūtīt dokumenti.
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 11:17
39 сообщений на сайте
Mani šai sakarā interesē cits jautājums: Cik izmaksā e-paraksts? Galvenokārt, tādā griezumā, kā izmaksas, kuras netiek pieminētas reklāmās...

Es jau te kādu gadu nevaru izlemt vai man vajag vai nē.
Yansis
Yansis 29.08.2011 11:19
666 сообщений на сайте
Varētu teikt tā - tas izmaksā pārāk maz, lai tādu neizmantotu. Ietaupās laiks, un nav jāskraida pa visām iestādēm krustu šķērsu. Ja nu lietus līst, vai kā manā gadījumā - vienkārši darba laikos netieku.
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 11:23
39 сообщений на сайте
par e-parakstu - meklējiet, te bija tēma, kurā viss ir izklāstīts.

Otrs - man nav saprotama attieksme - uzņēmumu UR piereģistrē, bet VIDā negrib piereģistrēties? Priekš kā tad tas uzņēmums vispār bija jāveido, ja negribas formalitātes nokārtot? Ar to bija uzreiz jārēķinās! Nevis te jāgaužas par savu slinkumu.
Andaz
Andaz 29.08.2011 11:24
27892 сообщения на сайте
Parādiet ar pirkstu, kur tika teikts ka negribu? Uzņēmumu UR reģistrēju elektroniski, tāpēc vēlos šo metodi arī izmantot VID, jo tagad nesties uz manu reģionālo nodaļu turp atpakaļ aizņem daudz laika + degvielas. Kāpēc tas ir jādara, ja ir pieejams e-paraksts, dokumenti, un to visu var nokārtot vienkāršākā veidā?

Un neviens negaužās, ar visu rēķinājos, zināju ka VID vēl būs jāsakārto, un vēl daudz citas formalitātes man būs jākārto. Diemžēl pagaidām neesmu mājas krēsla sildītājs, tāpēc nav laika izskraidīt katru iestādi, tāpēc cenšos izmantot mūsdienu tehnoloģijas.
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 11:31
39 сообщений на сайте
Anda, izlej lūdzu žulti citur
Yansis
Yansis 29.08.2011 11:31
666 сообщений на сайте
varētu precīzāk, ko nozīmē "izmaksā pārāk maz"?
Yansis
Yansis 29.08.2011 11:33
666 сообщений на сайте
Nekas Jums tur ar tām tehnoloģijām ātrāks nesanāks, ja neesat jau e-paraksta lietotājs.

Kamēr to nokārtosiet - visus termiņus nokavēsiet.

Daudz ātrāk - izdrukāt no VID mājas lapas nepieciešamās veidlapas, aizpildīt un aizbraukt pašam. Ir dienas, kad VIDs arī līdz 19-iem strādā.

Izņemt e-parakstu lai tikai VIDā piereģistrētos...:-/

Viss pārējais, saistībā ar VIDu būs caur EDS, kur el.parakststāpat nav vajadzīgs.
Andaz
Andaz 29.08.2011 11:35
27892 сообщения на сайте
e-paraksts kā tāds (lai to izmantotu) ir bezmaksas, tik aizpildiet pieteikumu, aizneciet uz kādu no KAC (klientu apkalpošanas centriem), un tad varat sākt lietot. Katra parakstīšanas reize izmaksā santīmus (~30), var arī nopirkt uzreiz 20 reizēm, tad ir lētāk.

p.s. Saņēmu interesantu atbildi no VID - Uzņēmumu reģistrs komersantam piešķir vienoto vienpadsmitzīmju reģistrācijas kodu un izsniedz reģistrācijas apliecību, kura vienlaikus ir arī nodokļu maksātāja apliecība, un elektroniskā veidā nosūta Valsts ieņēmumu dienestam informāciju par katru reģistrēto komersantu. Līdz ar to reģistrēties VID nodaļā uzreiz pēc reģistrēšanās nav nepieciešams.

Būs jāpiezvana uz savu VID, un jāpajautā, ko viņi īsti vēlas no manis, un vai to varu darīt elektroniski.
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 11:38
39 сообщений на сайте
Andaz - lūdzu LASIET! Atvieglosiet dienu gan sev gan man.

Pašā pirmajā ierakstā jau rakstīju ka uzņēmums ir reģistrēts elektroniski. Ir vēl kāds cits veids kā piereģistrēt bez e-paraksta? Diez vai. Tālāk šajā diskusijā arī lietotājam Yansis jau atbildēju ka man ir e-paraksts.

Šķiet ka tā īpašība - slinkums - piemīt kādam citam/citai, bet ne man.
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 11:41
39 сообщений на сайте
Jā, diezgan neuzmanīgi izlasīju :-S, jautājums par paraksta izmaksām radīja iespaidu, ka paraksta nav (ja jau tāds jautājums).

Pie tam - tehnoloģiju "brīnums" - rakstot savu atbildi, nevaru redzēt Jūsējo.

Lai veicas ar reģistrāciju.
Andaz
Andaz 29.08.2011 11:47
27892 сообщения на сайте
Jautājumu par paraksta izmaksām arī nejautāju es, bet gan Yansis.

Paldies!
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 11:51
39 сообщений на сайте
Vai kāds, kas ir EDS reģistrējies, varētu lūdzu atsūtīt šādus dokumentus? Tādu man pieprasa VID, bet paši veidlapu neatsūtīja. Iespējams slikti meklēju, bet vienkārši vid mājas lapā arī neatradu neko tādu. Varbūt kāds var iedot linku, kur dabūt? Citāts no viņu e-pasta: ... par materiāli tehniskajām un finansiālajām iespējām veikt deklarēto saimniecisko darbību, apliecinot to ar dokumentiem. Dokumentiem jābūt iesniegtiem ar drošu elektronisko parakstu.

Liels paldies!
Ruuzx
Ruuzx 29.08.2011 20:32
39 сообщений на сайте
Чего-чего они хотят? Нет такого бланка.
Albina
Albina 29.08.2011 20:35
64739 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.