Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
kokmateriālu reģistrs К списку тем
Ilonar 12.09.2011 14:23
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (7)
Tiešām PALDIES! izmeklējos "Likumu par kokmateriālu uzskaiti", bet pietrūka atraktivitātes ielikt "Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos"
MK 744 protams izlasīju. Tāpēc arī jautāju , jo nav skaidrs kā tas viss notiek praktiski .Vai katrai pavadzīmei ( kā jau rakstīju to ir pietiekami daudz) ir nepieciešams atsevišķs dokuments , kas apliecina , ka krava ir uzmērīta pēc nacionālā standarta? Vai arī pietiek ar to , ka pavadzīmē ieraksta reāli pieņemto ( nomērīto ) daudzumu ? Kad jautāju personām , kas šos kokus pieņem , man teica , ka praksē neviens koku uzņēmums šādus uzmērīšanas apliecinājumus neformē , jo tie dublējās ar pavadzīmi .
Ilonar 14.09.2011 12:45
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Parasti ir pavadzīmē kolonna - nodotais daudzums un kolonna - pieņemtais daudzums.
Ir man bijušas firmas, kas izsniedz aktus arī, bet tikai tad, ja KM ir ļoti liels daudzums un atšķiras mērījumi.
Tās bija firmas ostās, jo uz Zviedriju, piemēram, gāja pavisam savādākos nosaukumos un izmēros tas, ko bijām nodevuši.
Ir man bijušas firmas, kas izsniedz aktus arī, bet tikai tad, ja KM ir ļoti liels daudzums un atšķiras mērījumi.
Tās bija firmas ostās, jo uz Zviedriju, piemēram, gāja pavisam savādākos nosaukumos un izmēros tas, ko bijām nodevuši.
Visās pavadzīmēs ir uzrādīts gan nosūtītais ,gan pieņemtais daudzums.Jasalīdzina ar MK 744 - trūkst tikai p.13.10 Ziņas par personu , kas veica uzmērīšanu un tās paraksts.Kautkur lasīju , ka jābūt arī atsaucei uz nacionālo standartu 82:2003.Pavadzīmē tāda arī nav.Visspārējais jau it kā atbilst MK744.13.punktam
Ilonar 14.09.2011 13:53
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть