Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājums!!
Lasot par atvaļinājuma naudas aprēķināšanu summētajam darba laikam man jau galva griežas, tad kā ir pareizi?
Sumētais darba laiks, darba samaksa par stundām, darbinieks strādā pēc noteikta grafika ar kuru ir iepazīstināts, vēlas iet atvaļinājumā no A līdz B kura laikā pēc grafika iekrīt X stundas, bet darbinieks ir ņēmis iepriekšējo sešu mēnešu laikā apmaksātu atvaļinājumu un bezalgas atvaļinājumu, ja viņam es aprēķināšu pēc vidējās stundas apmaksas, kurā šos atvaļinājumus neskaita vai būs pareizi, vai man ir jāpiemēro darba līdzdalības koeficents.
Darba līdzdalības koeficentu aprēķināšu: sešos mēnešos nostrādātās stundas dalīšu ar pēc grafika paredzētās stundas šajos sešos mēnešos.
Ceru ka kāds man atbildēs un nepasūtīs vienu māju tālāk, jo es sēžu visu dienu šajā portālā un palieku tikai glupāka.:-<
Ответы (4)
Kaut kādu paraugu esmu ielikusi failos.
No tā, ka darbiniekam pēdējos sešos mēnešos bija kaut kādi atvaļinājumi, stundas vidējā izpeļņa nav ne mazāka, ne lielāka.
Ja darbiniekam ir noteikts normālais (garuma ziņā) darba laiks (kaut arī summētais), nekādi koeficienti nav jāpiemēro.
Nemaz nerunājot par to, ka Likuma tie nav definēti - tas ir tikai skaidra prāta secinājums. Diemžēl ne visi juristi ir spēcīgi matemātikā.
Ja jūs tos piemērosiet, esiet gatavi paskaidrot to piemērošanu - tas ir jūsu risks.
Pagaidām par to ir jācīnās.
Darbiniekiem ir noteikts darba laiks kas nepārsniedz mēneša ietvaros normālu darba laiku, kā arī nedēļā 56 stundas,darba laiks dienā pēc grafika mainās līdz desmit stundām
Paldies Japaina, bet mans "krutais" darba dators šo failu neatver,apskatīšos mājās.
Iepriekš pateicos!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения