Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

jokaini ??? ( par pašnodarbinātajiem) К списку тем

jokaini ??? ( par pašnodarbinātajiem)
Vai pašnodarbinātie nemaksā nekādus nodokļus no 200 latiem? Tagad sēžu un domāju, vai esmu ko svarīgu palaidusi garām?

Lūk tā. Dažas dienas atpakaļ manai labai paziņai piedāvāja mācību centrā pasniegt stundas, bet tik viens "āķis", mācību centrs grib, lai viņa reģistrējas par pašnodarbināto. Es paziņai visu pastāstīju par nodokļiem, deklarāciju utt. bet šodien paziņa man saka, ka es nezinu tādu jaunu lietu, ka pašnodarbinātie, ja tie saņem mēnesī 199 latus, nemaksā pilnīgi nekādus nodokļus.

Tagad sēžu un domāju, tiešām esmu ko palaidusi garām?
Rasule2
Rasule2 06.01.2012 19:31
240 сообщений на сайте

Ответы (9)

Ja fiziskā persona saņem kaut cik ārpus darba tiesiekām attiecībām, tai jāregistrējas par saimnieciskās darbīas veicēju un jāmaksā IIN.

Ja fiziskā persona saņem "tikai" 199 - tai nav jarēgistrējas par pašnodarbināto.

Tomēr šai personai jebkura gadījumā jākārto ieņēmumu/izdevumu uzskaiti, lai būtu redzams, cik daudz/maz ir saņemt/iztērēts.

Turklāt, ja 199 latu saņemšanas vieta būs vienīgā - tad nelīdzēs SDV statuss, bet būs vienkārši "darbinieks"
Mu-maija
Mu-maija 06.01.2012 19:44
15887 сообщений на сайте
Paldies, Mu-maija.

Paskaidrošu, ka paziņa ir skolotāja un strādā skolā. Mācību centrā tik piepelnīsies, kā pašnodarbinātā. Manuprāt, bija tā, ka soc. iemaksas varēja neveikt, ja ienākums līdz 200 latiem mēnesī, bet IIN pēc deklarācijas taču būs jāmaksā.... Vai esmu ko palaidusi garām?
Rasule2
Rasule2 06.01.2012 19:49
240 сообщений на сайте
par kursu novadīšanu manai paziņai apsolīja 400 latus, bet mācību centrs maksās ik mēnesi zem 200 latiem, jo tad neesot nekādi nodokļi jāmaksā... Nu tādas tās "štelles" viņiem būšot.
Rasule2
Rasule2 06.01.2012 19:55
240 сообщений на сайте
IIN būs jāmaksā tāpat pēc gada rezultātiem.Ja izdevumi nebūs tad 400x0,25 = 100,- Ls valstij
Ilma
Ilma 06.01.2012 20:24
30495 сообщений на сайте
Ilma, es jau arī tā biju skaidrojusi, ka IIN būs jāmaksā pēc gada rezultātiem. Ja izdevumi nebūs, tad no 400Ls, simts latu valstij. Tik mācību centrā manai paziņai - skolotājai apgalvoja par 100%, ka ja mēneša ienākumi ir zem 200 latiem, tie tad ir tīrie ienākumi un nekādi nodokļi vairs nav jāmaksā. Tāpēc jau es te apvaicājos, varbūt, ka esmu ko palaidusi garām un tagad pie mums tāda leiputrija ir - noreģistrējas par pašnodarbināto, saņem 199 latus ik mēnesi un nekādi nodokļi nav jāmaksā
Rasule2
Rasule2 06.01.2012 21:49
240 сообщений на сайте
Šo "mācību" centru piespiedīs maksāt nodokļus par darbinieku, jo tās ir darba attiecības, nevis pakalpojumus no SDV
Mu-maija
Mu-maija 06.01.2012 22:42
15887 сообщений на сайте
Piekrītu Mu Maija,

jo šeit jāņem vērā Likums par iedz.ien.nod.8. pants. Gada apliekamā ienākuma avoti 2.2 Uzskata, ka fiziskā persona (maksātājs) gūst ienākumu, par kuru jāmaksā algas nodoklis, ja tiek konstatēta vismaz viena no šādām pazīmēm: Lasīt tālāk.....

Pati strādāju mācību centrā un pasniedzējiem maksājam visus algas nodokļu,pat tad, ja ir noslēgts Uzņēmuma līgums.
Pikapu
Pikapu 06.01.2012 23:51
328 сообщений на сайте
Mācību centrs diezgan pazīstams ar plašu filiāļu tīklu un diez vai viņi taisās maksāt kādus nodokļus, jo cilvēkiem liek reģistrēties VIDā par SDV.

Ja viņi domātu maksāt algas nodokļus, tad neliktu cilvēkiem reģistrēties VIDā.
Rasule2
Rasule2 07.01.2012 00:03
240 сообщений на сайте
Iespējams, ka te domāts "pavilkt" zem autoratlīdzībām, līgumu nosauc par honorāratlīdzības un izmaksājot atlīdzību ietur tikai IIN.
Zinme
Zinme 07.01.2012 13:00
1190 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.