Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Uzņēmuma vienkāršotā likvidācija К списку тем

Uzņēmuma vienkāršotā likvidācija
Sakiet, vai kāds ir saskāries ar uzņēmuma vienkāršoto likvidāciju? Kā tā izpaužas? Un ar ko tā draud uzņēmuma īpašniekiem un vadībai?

Paldies!
Mikiite
Mikiite 10.09.2004 11:49
137 сообщений на сайте

Ответы (12)

Ja nekļūdos. Saskārusies neesmu, bet dzirdējusi esmu, ka ja nenes atskaites un nevar atrast juridiskajā adresē, tad VID dod iesniegumu Komercreģistram izslēgt komersantu. Draud, īsti nezinu kas... tur jau civillikums laikam.
Cleo
Cleo 10.09.2004 14:45
19234 сообщения на сайте
http://www.ur.gov.lv/drukat.php?t=8&id=311&v=lv

te var palasīt.
Cleo
Cleo 10.09.2004 14:47
19234 сообщения на сайте
Cleo, paldies, izlasīju Bet man tieši vairāk interesētu, vai kāds reāli nav saskāries ar šo lietu.
Mikiite
Mikiite 10.09.2004 16:50
137 сообщений на сайте
Te lielākoties ir grāmatveži nevis firmu īpašnieki, kas alkst pēc vienkāršotās likvidācijas. Turklāt tas nav labākais likvidācijas veids, tā man šķiet. Vismaz man būtu nepatīkami par to lasīt Latvijas Vēstnesī, ja es būtu tāds uzņēmējs. Esmu guvusi rūgtu pieredzi ar tādiem nemaksātājiem, kas man palika labu summiņu parādā algu un vairāk nekā 6 mēnešus man joprojām ik pa laikam zvana no VID, ekonomiskās policijas, tiesas sakarā ar to uzņēmumu no kura jau sen kā esmu aizgājusi.
Cleo
Cleo 10.09.2004 16:59
19234 сообщения на сайте
Es jau zinu, ka te ir pārsvarā grāmatveži, bet šefs an lika noskaidrot, kas un kā, jo viņam to darīt nu nemaz negribās
Mikiite
Mikiite 10.09.2004 17:01
137 сообщений на сайте
Да скорей всего ничего не будет, если перед должниками и бюджетом чисты. А если нечисты, то пустят под банкротство. И это тоже ничем особо неприятным не грозит.

Cleo. Очень вы чувствительны. Это одна из издержек профессии: общение с официальными властями. Привыкайте. Но не увлекайтесь общением с халявщиками. А то пойдет о вас дурная слава, так налоговики покоя не дадут даже вашим порядочным клиентам.

Latvijas Vēstnesīs многие ли читают из ваших знакомых. Если и читают, то это печатается такими мелкими буковками, что специально надо искать, чтобы что-нибудь увидеть.

Упрощенная ликвидация - не столь уж плохой выход. Регистр все сделает сам и напрягаться не надо.
Maija
Maija 10.09.2004 17:07
28223 сообщения на сайте
Упрощенная ликвидация проводится регистром, когда предприятие уже умерло, отчетов не сдает и найти никого невозможно. Сам владелец этого не делает и повлиять на процесс не может.
Maija
Maija 10.09.2004 17:10
28223 сообщения на сайте
Maija, mācība bija, vot i nevazhusj uzhe s haljavshikami, a s vidu takije horoshije ljudi bilji. Mozhet ja 4justviteljna a mozhet emocionaljna no eto tozhe neploho polu4itj takoj urok, vovsjakom slu4aje znaju teperj kak postavitj vse dela, shto bi ne kinulji menja na babki. :))
Cleo
Cleo 10.09.2004 17:17
19234 сообщения на сайте
Maija- Bet Uzņēmumu reģistrs no īpašnieka nevar prasīt, lai tas samaksā par likvidācijas procesu? Vai izvirzīt kaut kādas soda sankcijas?
Mikiite
Mikiite 10.09.2004 17:22
137 сообщений на сайте
Mikiite, tur taču teikts, ka tāda likvidācija notiek gadījumā ja nevar atrast uzņēmēju...

Vienkāršotās likvidācijas procedūru Uzņēmumu reģistrs uzsāks šādos gadījumos:

1) tikai un vienīgi pēc saņemtās informācijas no nodokļu administrācijas par to, ka uzņēmums:

a) gada laikā pēc reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā nav uzsācis uzņēmējdarbību;

b) sistemātiski attiecīgajai nodokļu administrācijai neiesniedz likumos paredzētos pārskatus, deklarācijas vai nodokļu aprēķinus, kā arī nav paziņojis par savas darbības pārtraukšanu un nav informācijas par uzņēmuma darbību;

c) nav sasniedzams juridiskajā adresē vai deklarētā adrese faktiski nepastāv.

2) atkārtoti neiesniedz Uzņēmumu reģistrā gada pārskatus vai to amatpersonu paraksta paraugus, kurām uzņēmumā piešķirtas paraksta tiesības;

3)gadalaikā atkārtoti neizpilda Uzņēmumu reģistra valsts notāra likumīgos rīkojumus.

Uzņēmumam atsūtīs brīdinājumu uz juridisko adresi. Ja uzņēmums brīdinājumā minētos trūkumus nav novērsis un Uzņēmumu reģistrā nav pieteikti kreditoru prasījumi. Šajā gadījumā Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņems lēmumu par uzņēmuma izslēgšanu no uzņēmumu reģistra.
Cleo
Cleo 10.09.2004 17:26
19234 сообщения на сайте
Ja uzņēmums brīdinājumā minētos trūkumus nav novērsis, bet Uzņēmumu reģistrā kreditoru prasījumi ir pieteikti. Šajā gadījumā Uzņēmumu reģistrs gatavos prasības pieteikumu tiesai par uzņēmuma likvidāciju. Un ja tiesa šo prasību apmierinās, uzņēmuma likvidāciju par uzņēmuma līdzekļiem veiks Uzņēmumu reģistrs.
Cleo
Cleo 10.09.2004 17:28
19234 сообщения на сайте
Не слышала об этом. Сейчас упрощенно ликвидирует тех, кто по пять и больше лет никаких отчетов не сдавал и никто не может никого найти.

С кого же плату требовать. К тому же за что-то же мы платим 100 латов при регистрации. Вот с этих денег пусть и ликвидируют.

Если найти владельца можно, то раньше замучают штрафами за несвоевременную сдачу отчетов.

Можно подать на неплатежеспособность, если есть долги и отдавать нечем. Тогда надо будет пошлину заплатить в суд латов 100 и юристу заплатить. Потом уже ликвидатор вами займется.
Maija
Maija 10.09.2004 17:30
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.