Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
ko darīt ar kasi К списку тем
Kabata 14.09.2004 10:26
30 сообщений на сайте
30 сообщений на сайте
Ответы (8)
Почитайте Правила КМ о ведении кассовых операций. Разумеется, так делать нельзя. Касса заполняется по фактическому движению денег, а не раз в месяц.
domāju tāpat kā Komariks, inkasēto naudu no kases aparāta tomēr jālaiž ir uzņēmuma kasē katru dienu vai reizi nedēļā vest kases grāmatu, ja ieņēmumi nepārsniedz 100 LVL. Uz avansa norēķinu personu nedomāju ka vajadzētu norakstīt izmaksātās darba algas, vismaz parasti uz avansa norēķinu personām liek visus čekus un rēķinus, kas apmaksāti skaidrā naudā.
Manuprāt nav nekas nepieņemams ja šājā gadījumā maksā algas ne no kases, bet - avansa norēķina personas rīcībā nodotiem naudas līdzekļiem. Tikai nepieciešams pievienot attaisnojuma dokumentu par d.algasizmaksu (maksājuma sarakstu) un stingri uzpasēt tās izmaksas faktu termiņam, kāds tai noteikts. Ja visu to iespējat taksācijas periodā - okey!
Liepupe 14.09.2004 21:11
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Lielupe, ok piekrītu par algām, nav teikts, ka nevarētu maksāt arī caur avansa personu, ja ir struktūrvienības un tā ir vienkāršāk, bet.. no EKA inkasēto naudu katru dienu nedomāju, ka vajadzētu rakstīt uz avansa norēķinu personu. Tas mans subjektīvs viedoklis, ka skaidro inkasēto naudu būtu jāiemaksā uzņēmuma kasē.
Cleo! Viedoklis ir labs, bet dzīvē notiek parasti tā, ka saimnieks inkasē" naudu tieši sava kabatā, bet ne uzņēmuma kasē un kapēc tad šo lietu jāatspoguļo savadāk? Protāms, es grāmatoju naudu atbilstoši MK noteikumiem : ((
Labrīt!:) Ja jau Kabata raksta , ka *...un izdevumu orderī rakstu, ka saimnieks izņem naudu, lai nodrošinātu uzņ.saimn.darbību. ...* - tas nozīmē, ka operācijas ar uzņēmuma (galveno) kasi notiek un satraukumam nav pamata.:)
Liepupe 15.09.2004 11:22
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
bet raksta vienu reizi mēnesī "pildu kases grāmatu 1x mēnesī-man katru nedēļu ir viens kases ieņēmumu orderis un mēneša beigās viens izdevumu orderis.."
Lai protams dara kā vēlas, es tikai izteicu savu viedokli, ka nu neīpaši izskatās ja d 2380 Avansa persona K 2611 veikala kase. Parasti jau visi no veikala kases ienes naudu uzņēmuma kasē D 2610 K 2611 dienas ieņēmumi no EKA un tikai tad dod D 2380 K 2610. BVet nu tas ir mans viedoklis.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть