Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

IIN К списку тем

IIN
Ir sasāpējis jautājums!
Ja ir z/s, pašnodarbinātā persona un pvn maksātāja.
Šogad ir l/s ieņēmumi lielāki par diviem tūkstošiem( IIN deklarācijā uzrāda tikai neapliekamos ienākumus no l/s jeb uzrāda gan to gan gada neapliekamo ienākumu?????). Piemēram, ieņēmumi ir lielāki par izdevumiem par četriem tūkstošiem. 2 tūkst. ieliek kā neapliekamos ienāk. no l/s. Tad iznāk, ka jāmaksā ir valstij 25 % no otriem 2000 Ls ieņēmumu. Un tie ir jānomaksā noteiktajā kārtībā.

Bet vai šos ieņēmuma 25% procentus, var nomaksāt no iepriekšējo gadu pvn uzkrājuma, kas ir novirzīts nodokļu nomaksai.
Vai ir jāraksta iesniegums par šo procesu, jeb tas notiek jau automātiski?
Norab
Norab 07.03.2012 14:41
8 сообщений на сайте

Ответы (5)

Jāsadala izdevumi attiecībā pret ieņēmumiem un tad no starpības starp pārsniegumu-izdevumi jānomaksā nodoklis.
Andaz
Andaz 07.03.2012 16:12
27892 сообщения на сайте
Vai deklarācijas D lapā es ierakstu gan neapliekamos ienākumus 2000Ls un vēl arī lieku gada neapliekamo minimumu 540 Ls??? Tad man tā summma sanāk mazāka:)))))
Norab
Norab 07.03.2012 16:32
8 сообщений на сайте
Kāds sakars ar D lapu? Saimnieciskai darbībai ir D3 pielikums, kur tas viss ir jāsaliek.
Andaz
Andaz 07.03.2012 16:35
27892 сообщения на сайте
Bet protams, ka vispirms aizpilda D3, bet tālāk seko arī D lapa, kur parasti ir gada neapliekamais minimums.
Nu lūk un par šo arī jautājums! Vai D lapā ir jāieraksta gada neapliekamais minimums, jeb ja ieraksta neapliekamo ieņēmumu no l/s tad gada vairs nespīd?????
Man nekad saimniecībai nav bijuši ieņēmumi vairāk par diviem tūkstošiem, tāpēc esmu nedaudz apmulsusi:))))
Norab
Norab 08.03.2012 10:50
8 сообщений на сайте
Gada neapliekamais minimums nezūd. Variet to ierakstīt D veidlapā.
Ilma
Ilma 08.03.2012 11:38
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.