Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IIN
Ir sasāpējis jautājums!
Ja ir z/s, pašnodarbinātā persona un pvn maksātāja.
Šogad ir l/s ieņēmumi lielāki par diviem tūkstošiem( IIN deklarācijā uzrāda tikai neapliekamos ienākumus no l/s jeb uzrāda gan to gan gada neapliekamo ienākumu?????). Piemēram, ieņēmumi ir lielāki par izdevumiem par četriem tūkstošiem. 2 tūkst. ieliek kā neapliekamos ienāk. no l/s. Tad iznāk, ka jāmaksā ir valstij 25 % no otriem 2000 Ls ieņēmumu. Un tie ir jānomaksā noteiktajā kārtībā.
Bet vai šos ieņēmuma 25% procentus, var nomaksāt no iepriekšējo gadu pvn uzkrājuma, kas ir novirzīts nodokļu nomaksai.
Vai ir jāraksta iesniegums par šo procesu, jeb tas notiek jau automātiski?
Ответы (5)
Jāsadala izdevumi attiecībā pret ieņēmumiem un tad no starpības starp pārsniegumu-izdevumi jānomaksā nodoklis.
Vai deklarācijas D lapā es ierakstu gan neapliekamos ienākumus 2000Ls un vēl arī lieku gada neapliekamo minimumu 540 Ls??? Tad man tā summma sanāk mazāka:)))))
Kāds sakars ar D lapu? Saimnieciskai darbībai ir D3 pielikums, kur tas viss ir jāsaliek.
Bet protams, ka vispirms aizpilda D3, bet tālāk seko arī D lapa, kur parasti ir gada neapliekamais minimums.
Nu lūk un par šo arī jautājums! Vai D lapā ir jāieraksta gada neapliekamais minimums, jeb ja ieraksta neapliekamo ieņēmumu no l/s tad gada vairs nespīd?????
Man nekad saimniecībai nav bijuši ieņēmumi vairāk par diviem tūkstošiem, tāpēc esmu nedaudz apmulsusi:))))
Gada neapliekamais minimums nezūd. Variet to ierakstīt D veidlapā.
Закрыть
Краткое описание нарушения