Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Pamatkapitāla palielināšana mazkapitlāla sia К списку тем

Pamatkapitāla palielināšana mazkapitlāla sia
Dibināta mazkapitāla sia ar pirmo pamatkapitāla iemaksu 1 Ls. Gada laikā kontā tika ieskaitītas dažādas naudas summas no uzņēmuma īpašnieka privātiem līdzekļiem. Vai šīs summas var norādīt kā pamatkapitāla palielināšana? Vai dokumentus UR var sniegt kad jau pamatkapitāls būs palielināts līdz likumā noteiktajiem 2000 Ls vai kaut kā pa daļām tas jādara?
Iluka
Iluka 15.03.2012 10:39
97 сообщений на сайте

Ответы (5)

Nevar. Iemaksas jāveic ar konkrēti norādītu mērķi "pamatkapitāla apmaksa" un pēc apmaksas, ja nemaldos 10 dienu laikā ir jāsniedz izmaiņas UR.
Cleo
Cleo 15.03.2012 14:08
19234 сообщения на сайте
Esmu sniegusi UR dokumentus PK palielināšanai, kur PK bija pa daļām apmaksāts mēneša laikā un iesniedzu dokumentus arī vēlāk, manuprāt pat mēnesi pēc daļu apmaksas. Neviens neko neaizrādīja un lēmumu par PK palielināšanu pieņēma. Tāda ir mana pieredze.
KL 198.pantā teikts, ka noteikumos norāda: jauno daļu apmaksas termiņu ar tādu aprēķinu, lai jaunā daļa būtu pilnīgi apmaksāta ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no dienas, kad pieņemts lēmums par pamatkapitāla palielināšanu;
Rasule2
Rasule2 15.03.2012 14:32
240 сообщений на сайте
Es gan ieteiktu piezvanīt savai UR nodaļai. Tieši šādā pašā jautājumā pie savām UR meitenēm griezos sava SIA sakarā. Jautāju vai varu pa daļām iemaksāt pamatkapitālu ne viena mēneša ietvaros, bet gada laikā (kā jautā autore) un tad ar vienu pieteikumu veikt izmaiņas. Man Ur atbildēja, ka nevarot tā.
Rasule, ja tas notiek viena mēneša ietvaros, tad iespējams, ka var un tāpēc neko neteica. Tāpēc es neiespringu un uztaisīju vienu iemaksu.
Cleo
Cleo 15.03.2012 15:47
19234 сообщения на сайте
Nu OK. Pieņemsim, ka tā nevar. Bet vai es varu savam uzņēmumam aizdotos naudas līdzekļus pārvērst par pamatkapitāla palielinājumu?
Iluka
Iluka 15.03.2012 19:24
97 сообщений на сайте
197.pants. Pamatkapitāla palielināšana

(1) Sabiedrības pamatkapitālu var palielināt:

1) esošajiem dalībniekiem vai uzņemtajiem jaunajiem dalībniekiem izdarot ieguldījumus sabiedrības pamatkapitālā un pretī saņemot attiecīgu jaunu daļu skaitu;

2) pēc gada pārskata vai saimnieciskās darbības pārskata par īsāku laika posmu nekā gads apstiprināšanas, palielinot esošo daļu nominālvērtību vai izlaižot jaunas daļas, pamatkapitālā daļēji vai pilnībā ieskaitot pozitīvo starpību starp pašu kapitālu un summu, ko veido pamatkapitāls un rezerves, kuras saskaņā ar likumu nedrīkst ieskaitīt pamatkapitāla palielināšanai. Jaunās daļas sadalāmas dalībniekiem proporcionāli viņiem piederošajām daļām. Saimnieciskās darbības pārskats sastādāms atbilstoši likuma prasībām par gada pārskata sastādīšanu;

3) palielinot esošo daļu nominālvērtību vai izlaižot jaunas daļas, pamatkapitālā daļēji vai pilnībā ieskaitot obligāto rezervi. Jaunās daļas sadalāmas dalībniekiem proporcionāli viņiem piederošajām daļām.

parādu kapitalizēt vairs nevar, ja nemaldos no 2002. vai 2003.gada jo šis punkts "(5) Pamatkapitāla palielināšana, kapitalizējot parādus, uzskatāma par pamatkapitāla palielināšanu ar mantisku ieguldījumu." ir izslēgts no likuma 197.panta

Vienkāršākais variants ir iemaksāt mazkapitāla sabiedrības kasē pamatkapitāla palielināšanas summu un iesniegt attiecīgos dokumentus UR. Ja ir vēlme uzzināt vairāk kā ats darās, varat rakstīt man arī uz e-pastu inaras_birojs@inbox.lv- pastāstīšu.
Cleo
Cleo 15.03.2012 20:57
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.