Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Līzinga % priekš UIN К списку тем

Līzinga % priekš UIN
Varbūt kam ir bijusi saskarsme, ja pašu kapitāls ir negatīvs vai jārēķina procenti priekš UIN par līzingu. t.i. 15.1.,15.2. UIN deklarācijā.Paldies!
Zita10
Zita10 22.03.2012 10:24
172 сообщения на сайте

Ответы (8)

Jārēķina pēc otras metodes.
Cleo
Cleo 22.03.2012 12:23
19234 сообщения на сайте
Forumā pameklēju un vienam bij atbilde, ja pašu kapitāls ir negatīvs nav jēgas rēķināt,bet jāliek UIN deklarācijā visa aprēķināta ( NEVIS SAMAKSĀTĀ) % summa.Unvēl kur dabūt tās metodes paraugu.Paldies
Zita10
Zita10 22.03.2012 13:05
172 сообщения на сайте
Может не на форуме искать, а в законах? Так намного полезнее будет.
Albina
Albina 22.03.2012 13:12
64702 сообщения на сайте
6.4 pants. Apliekamā ienākuma koriģēšana par procentu maksājumiem
(1) Apliekamo ienākumu palielina par procentu maksājumiem (arī diskonta veidā), kas pārsniedz procentu maksājumu summu, kura aprēķināta, parādu saistībai piemērojot 1,2 reizes palielinātu Centrālās statistikas pārvaldes noteikto taksācijas perioda pēdējā mēneša vidējo īstermiņa kredītu likmi kredītiestādēs. Saimnieciskās darbības izdevumos iekļautā procentu maksājumu summa nedrīkst pārsniegt faktiski aprēķināto procentu maksājumu summu.
(2) Apliekamo ienākumu palielina par procentu maksājumiem proporcionāli tam, kādā mērā taksācijas perioda parādu saistību (par kurām aprēķināti procentu maksājumi) vidējais apjoms pārsniedz summu, kura vienāda ar četrkāršotu nodokļa maksātāja uzņēmuma gada pārskatā atspoguļoto pašu kapitāla apjomu (taksācijas perioda sākumā), kas samazināts par ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezervi un citām rezervēm, kuras nav radušās peļņas sadales rezultātā.
71.Parparādu saistībām likuma 6.4 panta pirmās un otrās daļas izpratnē uzskatāmas tikai tās parādu saistības, par kurām attiecīgajā taksācijas periodā ir aprēķināti procentu maksājumi, izņemot likuma 6.4 panta ceturtajā daļā minēto.
72.Likuma6.4 panta pirmā un otrā daļa piemērojama visu veidu procentu maksājumiem par parādu saistībām, arī procentu maksājumiem, kurus maksā par finanšu nomu (līzingu) un faktoringa ar regresa tiesībām darījumiem.
73.Likuma6.4 panta pirmā un otrā daļa ir piemērojama arī tādam nodokļu maksātājam, kura gada pārskatā atspoguļotais pašu kapitāla apjoms ir negatīvs. Veicot likuma 6.4 panta otrajā daļā noteiktos aprēķinus nodokļu maksātājam, kura gada pārskatā atspoguļotais pašu kapitāls ir negatīvs, aprēķinos par pašu kapitālu nosacīti pieņem skaitli "0". Nodokļu maksātājs, kuram saimnieciskās darbības veikšanai nav nodalīts pašu kapitāls, likuma 6.4panta otro daļu nepiemēro, bet apliekamo ienākumu palielina par procentu maksājumiem, kas aprēķināti atbilstoši likuma 6.4 panta pirmajai daļai
Aiga72
Aiga72 22.03.2012 13:31
96 сообщений на сайте
Ну а почему дальше не читаете?

(41) Šā panta pirmo un otro daļu nepiemēro procentu maksājumiem par aizņēmumiem, kas saņemti no kredītiestādes, kura ir Latvijas vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidents vai tādas valsts rezidents, ar kuru Latvija ir noslēgusi konvenciju vai līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, ja attiecīgā konvencija vai līgums ir stājies spēkā, kā arī no Latvijas Republikas Valsts kases, Ziemeļu Investīciju bankas, Eiropas Rekon­strukcijas un attīstības bankas, Eiropas Investīciju bankas, Eiropas Padomes un attīstības bankas un Pasaules Bankas grupas.

(42) Šā panta otro daļu nepiemēro procentu maksājumiem par aizņēmumiem, kas saņemti no tādas finanšu iestādes, kura atbilst abiem šajā panta daļā minētajiem kritērijiem:

1) tā ir Latvijas vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidents vai tādas valsts rezidents, ar kuru Latvija ir noslēgusi konvenciju vai līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, ja attiecīgā konvencija vai līgums ir stājies spēkā;

2) tā sniedz kreditēšanas vai finanšu līzinga pakalpojumus, un tās uzraudzību veic attiecīgās valsts kredītiestāžu vai finanšu uzraudzības institūcija.
Albina
Albina 22.03.2012 13:34
64702 сообщения на сайте
73.1 Likuma 6.4 panta 4.2 daļas 2.punktā noteikto finanšu uzraudzību, kā arī speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu nebanku sektoram Latvijas Republikā veic saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu.(28.12.2010)
73.2 Ja ar nodokli apliekamais ienākums jāpalielina par pārsniegto procentu maksājumu daļu saskaņā ar likuma 6.4 panta un 12.pantanormām, tad ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekamo ienākumu palielina par lielāko no summām. .(28.12.2010)
74.Nosakottaksācijas perioda parādu saistību vidējo apjomu, ņem vērā gan latos, gan ārvalstu valūtās saņemtos aizņēmumus un kredītus. Attiecībā uz parādu saistībām ārvalstu valūtā attiecīgi piemēro Centrālās statistikas pārvaldes noteikto vidējo kredītu likmi ārvalstu valūtā izsniegtajiem kredītiem.
75.Parparādu saistību vidējo apjomu likuma 6.4 panta pirmās un otrās daļas izpratnē ir uzskatāma parādu saistību gada vidējā svērtā vērtība, kura tiek aprēķināta, saskaitot parādu saistību vērtību katra mēneša pēdējā datumā (izņemot taksācijas perioda pēdējo mēnesi), pieskaitot pusi no parādu saistību vērtības taksācijas perioda sākumā un pusi no parādu saistību vērtības taksācijas perioda beigās un iegūto summu dalot ar mēnešu skaitu taksācijas periodā. Ja parādu saistības ar konkrēto kreditoru nav visu taksācijas periodu, tad parādu saistību vidējo apjomu likuma 6.4 panta pirmās un otrās daļas izpratnē aprēķina, saskaitot parādu saistību vērtību katra mēneša pēdējā datumā (izņemot taksācijas perioda pēdējo mēnesi vai mēnesi, kad saistības beidzas (ja tās beidzas taksācijas perioda vidū)), pieskaitot pusi no parādu saistību vērtības taksācijas perioda sākumā vai mēnesī, kad saistības rodas (ja tās rodas taksācijas perioda vidū), un pusi no parādu saistību vērtības taksācijas perioda pēdējā mēneša datumā vai tā mēneša pēdējā datumā, kad saistības beidzas (ja tās beidzas taksācijas perioda vidū), un iegūto summu dalot ar mēnešu skaitu taksācijas periodā, kuros ir konkrētās saistības (likuma 6.4pantā noteiktā parādu
Aiga72
Aiga72 22.03.2012 13:34
96 сообщений на сайте
MK 556 6.pielikums
Likuma 6.4 pantā noteiktā parādu saistību vidējā apjoma aprēķina piemērs
SIA "LATCO" taksācijas periods ir kalendāra gads. Taksācijas perioda sākumā (1.janvārī) SIA "LATCO" ir saistības 2200 latu, parādu saistības tiek segtas par visu summu taksācijas perioda 7. februārī. Taksācijas perioda laikā 22. augustā SIA "LATCO" radās jaunas parādu saistības 5000 latu. Parādu saistību gada vidējā svērtā vērtība 2005.gadā tiek aprēķināta šādi:
1.janvāris ½ x 2200 = 1100 latu
31.janvāris 2200 latu
28.februāris ½ x 2200 = 1100 latu
31.marts 0 latu
30.aprīlis 0 latu
31.maijs 0 latu
30.jūnijs 0 latu
31.jūlijs 0 latu
1.augusts ½ x 5000 = 2500 latu
31.augusts 5000 latu
30.septembris 5000 latu
31.oktobris 5000 latu
30.novembris 5000 latu
31.decembris½ x 5000 = 2500 latu
Pirmajai parādu saistībai vidējā svērtā vērtība: 4400 : 2 = 2200 latu.
Otrajai parādu saistībai vidējā svērtā vērtība: 25000 : 5 = 5000 latu.
Aiga72
Aiga72 22.03.2012 13:35
96 сообщений на сайте
(3) Ja apliekamais ienākums vienlaikus jāpalielina par procentu maksājumiem atbilstoši šā panta pirmajai un otrajai daļai, to palielina par lielāko no apliekamā ienākuma summām, kas noteikta saskaņā ar šā panta pirmo vai otro daļu.
►G8 Šā panta pirmo un otro daļu nepiemēro kredītiestādēm un apdrošināšanas sabiedrībām.
►G8 (41) Šā panta pirmo un otro daļu nepiemēro procentu maksājumiem par aizņēmumiem, kas saņemti no kredītiestādes, kura ir Latvijas vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidents vai tādas valsts rezidents, ar kuru Latvija ir noslēgusi konvenciju vai līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, ja attiecīgā konvencija vai līgums ir stājies spēkā, kā arī no Latvijas Republikas Valsts kases, Ziemeļu Investīciju bankas, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, Eiropas Investīciju bankas, Eiropas Padomes un attīstības bankas un Pasaules Bankas grupas.
►G8 (42) Šā panta otro daļu nepiemēro procentu maksājumiem par aizņēmumiem, kas saņemti no tādas finanšu iestādes, kura atbilst abiem šajā panta daļā minētajiem kritērijiem:
1) tā ir Latvijas vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidents vai tādas valsts rezidents, ar kuru Latvija ir noslēgusi konvenciju vai līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, ja attiecīgā konvencija vai līgums ir stājies spēkā;
2) tā sniedz kreditēšanas vai finanšu līzinga pakalpojumus, un tās uzraudzību veic attiecīgās valsts kredītiestāžu vai finanšu uzraudzības institūcija
(5) Šajā pantā noteiktā apliekamā ienākuma koriģēšana par procentu maksājumiem ir piemērojama visu veidu procentu maksājumiem par parādu saistībām, kā arī jebkuriem citiem maksājumiem, kuri pēc darījuma ekonomiskās būtības ir procentu maksājumi neatkarīgi no darījuma juridiskās formas. ►G8 Šajā pantā noteiktā apliekamā ienākuma koriģēšana par procentu maksājumiem nav attiecināma uz Latvijas un citu Eiropas Savien
Aiga72
Aiga72 22.03.2012 13:35
96 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.