Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
nodokļu salīdzināšana ar VID К списку тем
nodokļu salīdzināšana ar VID
Jau lasīju, ka te vienreiz šāda tēma bija ar "atlikumu vēsture" ailītēm, bet šoreiz ne par to.
Ā un jau sākumā saku, ka tikko esmu atnākusi no VIDa ar šo pašu jautājumu, kur man ieteica labāk vērsties pie praktizējošiem grāmatvežiem,kuri droši vien zinās labāk, bet tā kā es ar grāmatvedības lietām nodarbojos mazāk par gadu, tad nu vēršos te.
Gribu īsti saprast, kādiem man īsti nodokļu atlikumiem uz 31.12. ir jābūt grāmatvedības reģistors? Piemēra pēc ņemšu kaut vai to pašu pvn.
Pēc VID "atlikumu vēstures" sanāk, ka nav ieskaitīta decembra deklarācija, kura nodota š.g. janvārī, bet ir iekšā 2010.gadadecembra aprēķinātais pvn.
Pēc maniem grāmatvedības datiem(grāmatvedību pārņēmu no citas gada vidū) uz 2011.gadasākumu ir cita summa nekā parādās "atlikumu vēsturē" - cik atšifrēju, tad tā ir summa pēc vid izraksta uz 31.12.2010.+2010.gada decembra aprēķinātais pvn(nodots ar atskaiti proti janvārī).
Vai man arī tagad tā ir jādara, ka es pie tā 2011.gadabeigu atlikuma skaitu klāt vēl decembra aprēķināto pvn, un tad man sanāks tas īstais parāds/pārmaksa, kas ir uz 2011.gadabeigām? un to tad es attiecīgu varu salīdzināt ar saviem grāmatvedības reģistriem,t.i., sakrīt/nesakrīt,iegrāmatoju nokavējuma naudas,ja tādas ir.
Un ja šitā nav pareizi, tad sakiet, kā ir pareizi? Jo es te pēkšņi kaut kā galīgi sajuku savā gudrībā.
Ответы (16)
Ņemiet izdruku uz 1.februāri. Tur būs arī decembra aprēķinātie nodokļi iekļauti.
Bet kavējuma naudas gan tikai samaksātās grāmatojiet.
OK. Bet ja man janvārī ir bijušas kādas novirzīšanas uz citu nodokli, tad tās jau es neņemu vērā, vai ne? Jo tās jau ir notikušas 2012.gadā un neattiecas uz 2011.gadu
Un kāpēc tikai samaksātās, ne aprēķinātās?
Nu piemēram:
aprēķināts,ka jāmaksā ir 200. Nokavējuma nauda parādās izdrukā, ka ir 30.
Samaksāts ir 200, bet sadalījums ir 180par aprēķināto, un 20 par nokavējuma naudu.
Manos datos tad parādās, ka es it kā esmu nomaksājusi visu, bet pēc izdrukas sanāk, ka man vēl ir jāmaksā 20+10 - pamatsumma+nokavējuma nauda. Tad jau sanāk, ka man ir jaiegrāmato aprēķinātā nokavējuma nauda. Vai es kaut ko nepareizi saprotu?
Jūsu aprēķiniem ir jāsakrīt ar Vid aprēķināto.
Samaksājāt 200, no kuriem tikai 180 sedz nodokļa parādu, bet 20 kavējumu naudu.
Nokavējuma naudas, kas radušās pagājušajā gadā ir jāgrāmato, jo atlikumam uz 01.01.2012. jāsakrīt ar decembra atskaišu dati mīnuss pārmaksa pluss parāds pēc VID datiem un tādam ciparam arī būtu jābūt grāmatvedības reģistros un gada pārskatā. Izņēmums VSAOI, kur vēl klāt ir aprēķinātais uz nākošajiem periodiem, kas neparādās VID izdrukās.
jo atlikumam uz 01.01.2012. jāsakrīt ar decembra atskaišu dati mīnuss pārmaksa pluss parāds pēc VID datiem un tādam ciparam arī būtu jābūt grāmatvedības reģistros un gada pārskatā. .
Tagad es paņemšu savus reālos skaitļus:
Decembra atskaitē man ir pārmaksa 162,90.
Izdrukā uz gada beigām man arī palikusi pārmaksa 233,03.
Parāds pēc VID datiem man man, ir tikai aprēķinātā nokavējuma nauda 1,72.
-162,90-233,03 = -395,93,kas ir pārmaksa. + 1,72 = -394,21 - tāda tad man sanāk pārmaksa uz 01.01.2012.
Vai šitā tad ir pareizi?
Un vai tā sanāk arī pēc Jūsu grāmatvedības datiem, ja iegrāmato nokavējuma naudu : Debetā 394.21
Pagaidiet, kāds cipars ir VID izdrukā ailē Pārmaksa (+) parāds (-) 31.12.2011. vai 02.01.2012. ?
Nesanāk
bet saprotu, ka šitā būtu pareizi.
Man sanāk debetā 709,22. Atšķirība ir par decembra summu un atlikumu uz gada sākumu.
Labi, mēģinašu atrast, kur man ir kļūda.
bet pēc tās formulas es arī varu pārbaudīt, vai man sanāk tā pati summa uz 2011.gadasākumu vai ne? Un ko man darīt, ja nesakrīt?
Pagaidiet, kāds cipars ir VID izdrukā ailē Pārmaksa (+) parāds (-) 31.12.2011. vai 02.01.2012. ?
uz 31.12.2011. ir 233,03.
uz 02.01.2012 es domāju, ka man neatšķiras, bet visam gadījumām jau pasūtīju janvāra atlikuma vēsturi. Vispār varētu atšķirties? es par to nemaz neiedomājos.
Uz 31.12.2011 Jums nekad nesaskanēs ar VID, jo Jums grāmatvedībā ir aprēķināti un ieturēti nodokļi, taču VID sistēmā šīs summas parādīsies tikai janvārī.
Pie tā atlikuma, kas ir VIDā uz 31.12.2011, Jums jāpieskaita tās summas, kas Jums iegrāmatotas decembrī.
Tad 233.03 + decembra atskaite 162,90 = 395.93 Tā kavējuma nauda jau ir šajā ciparā 233.03
Tad jāskatās , vai sakrīt uz gada sākumu un jāsalīdzina pa 2011. gadu pārskaitītās summas un aprēķinātās deklarācijas. Varbūt iegrāmatots viens, bet deklarēts cits...
Protams, tā kavējuma nauda arī jāiegrāmato. Ja runa par PVN, vai proporcija 66. rindā ir uzrādīta? Ja ir uzrādīta, vai ir iegrāmatota.
Tad jāskatās , vai sakrīt uz gada sākumu un jāsalīdzina pa 2011. gadu pārskaitītās summas un aprēķinātās deklarācijas. Varbūt iegrāmatots viens, bet deklarēts cits...
ok, tā arī būs jādara, ka jaiet cauri visam vēlreiz. Man tikai lielas aizdomas, ka atlikums uz 2011.gadasākumu ir nepareizs uzrādīts. Un plusā jau vēl jāpārbauda arī droši vien tās summas, kas novirzītas uz citiem nodokļiem.
Protams, tā kavējuma nauda arī jāiegrāmato. Ja runa par PVN, vai proporcija 66. rindā ir uzrādīta? Ja ir uzrādīta, vai ir iegrāmatota.
nav uzrādīta un nav iegrāmatota. Proporciju rēķināja tad, ja ir gan apliekamie, gan neapliekamie darījumi ar pvn. Nu mums ir tikai apliekamie, tikai es īsti nesaprotu, kā kokmateriāli attiecas uz šo proporciju. Tas man arī vēl nav īsti skaidrs. Tik zinu to, ka iepriekšējos gados arī propocija nav rēķināta.
Par kokmateriāliem, ja nav neapliekamu darījumu, proporcija nav jāaprēķina. Ja ir novirzīts uz citiem nodokļiem, tad tas arī savā grāmatvedībā ir jāiegrāmato. Tur tik tais izdrukās reizēm tā divaini uzrakst'ts. Vēl EDS var redzēt 1)Nodokļu maksātāja iesniegto deklarāciju, nodokļu aprēķinu un pārskatu pamatdati un
2)Veiktie maksājumi.
Man par šo tēmu vēl jautājums:
Ko man darīt vai kā man pareizi izlabot to, ka uz 2011 gadu nav norādīti pareizi nodokļa atlikumi?
piemēram: PVN parādīts, ka -151 (pārmaksa), bet tagad skatos pēc izdrukām, un reāli sanāk 0,01(uz 31.12.10.) + 146,68 par decembra deklarāciju. kļūda ir par 4,32.
IIN norādīts, ka ir parādā 1862, bet pēc izdrukām 1696,45(ar visām nokavējuma naudām uz 31.12.10.)+259,67(dec.iepirkuma akts)+228,38=2184,50. Kļūda par 322,50.
Kā man grāmatot tās kļūdas? Vai D ???? K5722? Un attiecīgi bilances pielikumā likt atšifrējumu, kādam tam sākumam uz 2011gadu bija jābūt?
Закрыть
Краткое описание нарушения