Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Par EKA žurnāla aizpildīšanu К списку тем

Par EKA žurnāla aizpildīšanu
Labrīt! Kaut kā neguļas šonakt pēc vakardienas tematiskās pārbaudes un nomoka viens jautājums. Es gribētu, lūdzu, zināt viedokļus par šādu jautājumu: vai un kāpēc tas ir pārkāpums, ja EKA žurnālu aizpilda nevis tūlīt pēc Z atskaites izdrukāšanas vakarā, bet nākošajā dienā no rīta pirms uzsāk darbu ar EKA. Ja aizpilda tas pats darbinieks nav problēmu, bet, ja vakardienas darbinieks ir brīvdienā, un EKA žurnālā izdara ierakstu cits darbinieks, kurš iepriekšējā dienā ir bijis brīvdienā un strādā nākošajā dienā, ir pārkāpums. Šeit VID saskata nesakritību ar darba uzskaites tabeli un nevis kā pārkāpumu par nepareizu EKA žurnāla aizpildīšanu. Noteikumi saka " lietotājs žurnālu aizpilda saskaņā ar Z pārskata datiem pēc katras Z pārskata izdrukāšanas"..Es pagaidām saprotu, ka arī pēc 5 vai 10 stundām - tas ir" pēc pārskata izdrukāšanas." Nav jau nākošā Z atskaite izdrukāta.Arī metodikā tas ir atrunāts,bet ieraksts tematiskās pārbaudes aktā par 3 EKA ir oi,oi,oi...Varbūt, jūs mani nomierināsiet un pārliecināsiet, ka jālasa starp rindiņām un jāizpilda 5-10 minūšu laikā , nu vismaz līdz plkst 24.00, jo veikals strādā līdz 22.00.
Vijoliite
Vijoliite 17.05.2012 06:06
1711 сообщений на сайте

Ответы (11)

Nevaru iepriecināt-Tāda ir VID nostāja- kura datuma atskaiti paraksta ja nav uzskaitīts tai dienā darba fakts- alga par 8 stundām jo nav iespējams noteikt nostrādāto laiku .
Pabrīdinu ka tas pats tiek čekots uz preču saņemšanas dokumentu parakstiem.
Ir slikta pieredze. pārbaudē pāris stundas šķira cauri pavadzīmju vākus un līdzināja parakstus ar darba laika tabelēm-
Tai dienā kad cilvēks parakstās žurnālā alga par 8 stundām un nodokļi no tās budžetā.
( bija precedents kafejnīca- maiņu darbs, maiņa beidzās nakti 12 tad arī izdrukāta atskaite bet parakstās cilvēks kas darbā ar pirmdienu uz nedēļu pa 10 stundām dienā= dabūjām samksāt nodokļus no algas svētdienā kad cilvēks nav darbā jo bija parakstījis ierakstu par šo dienu.
Nelīdzēja nekāda skaidrošana ka cilvēks nakti kopā ar kolēģiem divpadsmitos ar vienu transportu brauc mājās un negribēja citiem likt gaidīt kamēr aizpilda žurnālu pusnaktī un to izdarīja nākošā rītā uz darbu atnākušais cilvēks.
Laimīgi bija tikai 1 diena- nu ko noziedojām valstij tos nodokļus.
Guntagermane
Guntagermane 17.05.2012 08:15
1303 сообщения на сайте
Paldies par viedokli. Es vakar biju VID, aiznesu dokumentu un tur arī paliku, jo tiešām skatījās un precīzi visiem no EKA žurnāliem sarakstīja, arī pavadzīmes un iemaksas kasē tādā pat veidā pārbaudīja. Tur viss OK. Es vēl esmu ļoti priecīga par to, ka summā tas nebūs ne 8 ne 14( veikala darba laiks) stundas, par cik tā bija tematiskā, tad 0,5 stundas katrā dienā katram darbiniekam jāuztaisa pārrēķinu par darbu brīvdienā + virsstundas līdz pirmdienai un aprīļa atskaitē jau viss jāsalabo Jā, es arī redzu, ka nav variantu, tā kā vieglāk mācīties no citu kļūdām.
Vijoliite
Vijoliite 17.05.2012 08:47
1711 сообщений на сайте
Z pārskatu izdrukā taču katras darba dienas beigās (ja nemaldos noteikumi arī to nosaka), var protams arī biežāk, tātad arī aizpildīt EKA žurnālu jāpaspēj līdz 24:00, kad tā darba diena beidzas - pēc Z atskaites izdrukāšanas.
Cleo
Cleo 17.05.2012 09:56
19234 сообщения на сайте
Paldies,Cleo! Ļoti cienu Jūs kā grāmatvedi un vienmēr ieklausos Jūsu viedoklī. Jā,Z atskaiti izdrukā,bet MK Noteikumos Nr.282 46. punkts, lūk, ko saka:
46. Lietotājs žurnālu aizpilda saskaņā ar Z pārskata datiem pēc katras Z pārskata izdrukāšanas un ielīmē tajā izdrukāto Z pārskatu vai pēc specializēto ierīču vai iekārtu atmiņas skaitītāju summāro rādītāju datu nolasīšanas.
Citur es neko neesmu atradusi, tāpēc arī metodikā ietvēru tādu punktu, jo praktiski tas bija vajadzīgs pārdevējiem. Pēc katras Z atskaites izdrukāšanas... tas tik vilinoši izklausās, ka mums likās, ka var arī no rīta
Vijoliite
Vijoliite 17.05.2012 10:20
1711 сообщений на сайте
Varēt var, bet nedrīkst
Andaz
Andaz 17.05.2012 14:33
27892 сообщения на сайте
Andaz- paldies par līdzjūtību .Ir jau labi
Vijoliite
Vijoliite 17.05.2012 15:09
1711 сообщений на сайте
VID tad strāda riktīgi un piesienās, varbūt darba devēji ieklaisīsies grāmatveža padomos, savārdāk grāmatvedis tik stāsta sliktas lietas par kārtību, pvn jāmaksā
Linete
Linete 17.05.2012 15:31
2996 сообщений на сайте
VID tad strāda riktīgi un piesienās, varbūt darba devēji ieklaisīsies grāmatveža padomos, savārdāk grāmatvedis tik stāsta sliktas lietas par kārtību, pvn jāmaksā
Linete 17.05.2012 15:31
Kā tad! grāmatvedis dabūs pa kaklu, ka nav riktīgi pieskatījis!
Andaz
Andaz 17.05.2012 16:02
27892 сообщения на сайте
Adaz maldaties, tagad īpašnieki saka, paši atbildēs, un lai grāmatvedis nejauc gaisu. Varbūt pēc šādam pārbaudēm sāks klausīties grāmatvedī.
Linete
Linete 17.05.2012 16:22
2996 сообщений на сайте
Linete- tas jau nav nekas jauns - tā ir jau divus gadus vismaz veca informācija.Vienkārši Rīdzeniekiem mazos laikam mazāk bauda- bet mēs lauķi dabonam trūkties.
Guntagermane
Guntagermane 17.05.2012 16:35
1303 сообщения на сайте
tā laikam ir Rīgā nebauda, bet man gribās lai pārbauda tos mazos, zinās mācību
Linete
Linete 17.05.2012 16:44
2996 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.