Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājuma atspoguļošana darba devēja ziņojumā (VSAOI un IIN) К списку тем
Atvaļinājuma atspoguļošana darba devēja ziņojumā (VSAOI un IIN)
Man ir tāda situācija - nemāku to atrisināt.
Darbinieks iet atvaļinājumā no 11. līdz 24.jūnijam.
8.jūnijā izmaksāju algu par maiju plus klāt vēl arī daļu no jūnija algas par 1. līdz 8. jūniju un arī atvaļinājuma naudu (11. līdz 24. jūnijs).
Kā man jāraksta atskaitē VID?
1. Atskaitē par maiju rakstu visu, ko esmu samaksājis un atskaitē par jūniju rakstu, ka esmu samaksājis tikai par 25. līdz 30.jūniju.
2.Atskaitē par maiju rakstu, ko esmu samaksājis maijā plus atvaļinājuma naudu un atskaitē par jūniju rakstu, ka esmu samaksājis par 1. līdz 8. un 25. līdz 30. jūniju.
3. Izliekos ka atvaļinājuma nav un maijā rakstu par visu maiju un jūnijā par visu jūniju.
1.gadījumā man būs tāda problēma, ka es norādīšu ka darbiniekam ir samaksāts tikai par 25. līdz 30. jūniju, bet pie nostrādāto stundu skaita man būs jānorāda stundas par 1.līdz 8.jūniju plus 25. līdz 30.jūniju tādēļ jūnijā sanāks alga zem minimālās algas.
Ответы (10)
Вы выплатили зарплату плюс аванс за июнь
Зарплата и отпускные начисляются отдельно по месяцам
- май
- июнь плюс отпускные за июнь
В отчетах тоже все отдельно
Поэтому 3 вариант
Так всегда было-доход в кокретном месяце , количество часов тоже в этом же месяце
es uzskatu ko maksāji maija to tik jāuzrāda vsaai, jūlijā uzrādīsi par jūniju visu algu plus atvalinājuma naudu sociālās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodokli
sadalām visas naudas pa mēnešiem par kuriem tās ir aprēķinātas un tā arī liekam atskaitē, neskatoties uz to kad tās maksātas.
es uzskatu ko maksāji maija to tik jāuzrāda vsaai, jūlijā uzrādīsi par jūniju visu algu plus atvalinājuma naudu sociālās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodokli
Attiecībā uz likumdošanas atskaitēm, nav tāda "es uzskatu". Ir Mk noteikumi, kuros ir atrunāts ko, kā un kādos termiņos atskaitē jāuzrāda.
Attiecībā uz likumdošanas atskaitēm, nav tāda "es uzskatu". Ir Mk noteikumi, kuros ir atrunāts ko, kā un kādos termiņos atskaitē jāuzrāda.
termiņi protams ir kad ir jāiesniedz vidam atskaites
Varbūt ir vērts atvērt noteikumus un palasīt?
Tur ir ne tikai par termiņiem.
22. Darba ņēmējam aprēķinātā atvaļinājuma samaksa un no tās aprēķinātās obligātās iemaksas sadalāmas pa tiem pārskata mēnešiem (mēnesis, par kuru darba devējam ir pienācis termiņš veikt obligātās iemaksas, un mēnesis, kurā ir ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis), par kuriem atvaļinājuma samaksa aprēķināta.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=217642
Nezinu vai tas šajā gadījumā ziņas autoram būs saistoši, bet ja gadījumā tika piešķirts atvaļinājums 2 nedēļas, tad tas ir jāpagarina par divām dienām sakarā ar svētkiem.
Jāpieņem darbā grāmatvedis nevis jāzīlē kafijas biezumos vai jāčato forumā.
Forumā par grāmatvedi vēl neviens nav iemācījies.
Закрыть
Краткое описание нарушения