Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN kases princips un ieņēmumi-ILMAI:) К списку тем
PVN kases princips un ieņēmumi-ILMAI:)
Labdien, Ilma,cik noprotu jūs ar PVN kases principu esiet uz tu:)
Kases princips ir attiecināms tikai uz PVN, bet kā ir ar ieņēmumiem un izdevumiem gada beigās? Cik saprotu, tad tie jāiekļauj gada peļņas vai zaudējumu aprēķinā, neatkarīgi no samaksas.
Grāmatojumi man ir šādi:
-preci izsniedzot:
D2310/K6111-uzskaitītie ieņēmumi par kuriem nav saņemta samaksa;
D2310/K57211-uzskaitītais PVN;
-saņemotsamaksu:
D2620/ K2310;
-pārgrāmatoju pagaidu uzskaites kontus:
D6111/K6110;
D57211/5721.
Gada beigās noslēdzu arī šos pagaidu kontus uz 8610. Kas notiek ar grāmatojumiem nākošajā gadāpar 2011.gadapavadzīmēm, par kurām samaksa saņemta tika 2012.gadā? Vai esmu galīgi nepareizi izdomājusi grāmatojumus?
Ответы (4)
Neesmu Ilma, bet kases princips PVNam ir tikai pie nosacījuma, ka grāmatvedības uzskaite tiek kārtota pēc kases principa. Vismaz es ar tādu pārliecību dzīvoju un strādāju.
Izlasiet šo, te domāju labi aprakstīts.
Paldies, jums liels ,Ilma! Biju šo izlasījusi, taču laikam ar vienas reizes izlasīšanu nepietika:) Otro reizi izlasot kļuva skaidrs, kur es kļūdījos- izdomāju lieku darbību ar tiem ieņēmumu starpkontiem, tāpēc saputrojos.
Закрыть
Краткое описание нарушения