Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Maģistra studijas - kur? К списку тем

Maģistra studijas - kur?
Sveicināti!

Nesen esmu pabeigusi bakalaura studijas grāmatvedības un finanšu novirzienā (akadēmiskais grāds). Vēlos turpināt maģistrantūrā tajā pašā jomā. Tādēļ vēlos uzzināt citu pieredzi.

Kādas ir Jūsu atsaukmes par universitātēm/augstskolām un piedāvātajām studiju programmām?

Pateicos par atbildēm!
Ilze.a
Ilze.a 29.06.2012 14:08
7 сообщений на сайте

Ответы (12)

Vispirms jāzin, kādēļ Jūs gribat studēt maģistratūrā, vai papīra pēc vai iegūt zināšanas, pēc savas pieredzes varu teikt, ka daudz vairāk esmu ieguvis ārpus skolas.
Andris8
Andris8 29.06.2012 14:43
595 сообщений на сайте
Paldies, Andri, par atbildi!
Studēt vēlos vairāk zināšanu dēļ, tomēr par to vēlos iegūt arī papīru.
Tā kā zinu dažas studiju programmas, kuras dod tikai papīru, tad šobrīd meklēju tādu maģistra studiju programmu, kura dotu man vairāk zināšanu. Vēlos klausīties un iegūt zināšanas no pieredzējušu un gudru docētāju puses, diskutēt un dzirdēt arī kādu prakstisku piemēru, ne tikai piemērus no grāmatām.

Diemžēl jāsaka, ka, bakalaura studiju laikā, pati daudz vairāk ieguvu strādājot prakstiski, nevis tikai klausoties lekcijas.
Ilze.a
Ilze.a 29.06.2012 16:37
7 сообщений на сайте
Tur jau tā lieta, ka praktiskās lietas pie pieredzējušiem speciālistiem ir vislabākā mācība + lasīt un lasīt, mācīties likumdošanu, grāmatas utt.
Andris8
Andris8 29.06.2012 16:45
595 сообщений на сайте
Arī maģistrs var mācīties kaut vai vēlāk pie pieredzējušiem speciālistiem. Esmu tajās domās, ka stājoties darbā daudzi darba devēji vairāk skatās uz papīru nekā ko tu zini. Un to jau tā uzreiz arī nevar konstatēt.
Ilma
Ilma 29.06.2012 17:18
30495 сообщений на сайте
Paldies, Ilma!

Arī es esmu pārbaudījusi, ka darba devēji prasa atbilstošu izglītību.
Tomēr es joprojām ceru (varbūt naivi?), ka ir iespējams iegūt divus labumus - gan zināšanas, gan papīru.
Ilze.a
Ilze.a 29.06.2012 18:04
7 сообщений на сайте
Магистратура это здорово, но советую приобрести немного практики перед тем как поступить в магистратуру. Пользы будет гораздо больше.
Работала с молодыми выпускниками-магистрами, в основном это крупные аудиторские фирмы (Deloitte, Ernst & Young, BDO....) Одна печаль..... Сырой материал в большинстве случаев. Но самомнения очень много. Налоговое законодательство, основы бухгалтерского учёта=0(!!!)

И снова и снова наблюдаю эту картину. Хорошо, что ещё некоторые понимают, что им учиться и учиться.
Единственное достижение достойное уважения знание английского языка.

Из опыта о принятии на работу:
Работодатель смотрит на бумаги конечно, но главным или ведущим специалистом без опыта Вас никто не возьмет. А для получения опыта на рядовых операциях тем более Вы будете работодателю мало интересны.
Bastet
Bastet 30.06.2012 12:05
3728 сообщений на сайте
Bastet 100% taisnība. Galīgi nav jēgas no daudziem zinātniskiem grādiem, ja nav reālas pieredzes praktiskajā darbā.
Sandra48
Sandra48 30.06.2012 12:30
324 сообщения на сайте
Mans viedoklis - mācības vienmēr ir labas un praksi varēs apgūt vienalga kad- pirms vai pēc maģistratūras. Bet pārtraucot mācīties - tās ir grūtāk uzsākt.
Ilma
Ilma 30.06.2012 13:11
30495 сообщений на сайте
Mācīties vajag un to papīru arī.Mana meita teica, ja pirms augstskolas nebūtu pabeigusi 9 mēn.grāmatvedības kursus(no mana viedokļa ļoti labus, to sapratu no viņas jautājumiem), tad no mācītās grāmatvedības neko nebūtu sapratusi.
Japaina
Japaina 30.06.2012 15:27
10269 сообщений на сайте
Maģistra grāds ir zinātnisks grāds. Kādu zinātnisku darbu var uzrakstīt cilvēks, kurš neko nav strādājis, pētījis?
Andaz
Andaz 03.07.2012 10:41
27892 сообщения на сайте
Laikam neviens nav maģistra grādu še ieguvis, jo neko nevar pateikt kura augstskola labāka.

Šeit gan ir dilemma, katrs maģistrs ir mācījies tikai domāju vienā augstskolā un nevar salīdzināt ar citām.
Ilma
Ilma 03.07.2012 16:14
30495 сообщений на сайте
Paldies visiem par viedokļiem un ieteikumiem!

Jau kādu laiku strādāju grāmatvedības jomā un pilnīgi piekrītu, ka izglītība bez prakses dod maz labuma.
Tā kā regulāri apmeklēju arī dažādus seminārus un kursus gan par jaunām, gan ne tik jaunām lietām, tad esmu novērojusi, ka semināros un kursos var iegūt vairāk tieši praksē noderīgus padomus un lietas. Tādēļ labprāt vēlētos atrast augstskolu un studiju programmu, kur paralēli teorētiskajām gudrībām docētāji ir arī paši ar praktisko pieredzi.

Varbūt kādam/ kādai ir viedoklis par LU piedāvāto programmu "Grāmatvedība un audits" (4 semestru programmu)?
Ilze.a
Ilze.a 04.07.2012 18:49
7 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.