Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par avansu norēķiniem - datumi, orderi? К списку тем
Par avansu norēķiniem - datumi, orderi?
Labdien! Mnai r daži neskaidri ajutājumi:
1) ar kuru datumu iegrāmato avansa izlietojumu? Ja, piem., 31. jūlijā man atnes av.norēķinu, tajā dienā izmaksāju attuiecīgo summu un kontējumu D7xxx K2380 arī taisu ar šo datumu? Un nevis katru čeku,bet attiecīgi pa kontu kopsavilkumiem, ja?
2) vai vienam av.norēķinam var būt teiksim 2 kases izdevumu orderi? ja es vienu uztaisu 31.jūlijā, bet pēc metodikas ir teikts, ka vēl var nest līdz nākamā mēneša 5. datumam un pēc tam man atnes vēļ čekus? tad ,piem., 5.augustā taisu otru izdevumu orderi?
3) kas pareizi ir jāraksta kases orderī, kuru izraksta avansa norēķina izlietojumam?
Ответы (19)
Kā tas ir>>nevis katru čeku?
Nu ja ir vairāki čeki uz kancelejas izdevumiem, es tos apvienoju un kontēju ar vienu summu?
Katrs čeks jāgrāmato atsevišķi.Es uzrakstu 1-1,1-2 u.t.t.,grāmatojumu, noslēdzu ar mēneša pēdējo dienu.
Avansa norēķinu uzskaite nav saistīta ar kases izdevumu orderu datumiem. Es varu izmaksāt naudu avansā piem.40 Ls jau 10.datumā jūnijā, bet čekus atnes tikai nākošā mēneša 5.datumā gan par jūniju gan jūlija sākumu. Tad čekus sašķiroju un taisu avansa norēķinu par jūniju jūnija čekiem, katru iegrāmatoju ar čeka datumu. Var protams jūnija čekus grāmatot jūlijā, bet tad ja esiet PVN maksātājs PVN uz priekšnodokli aizies vēlāk kā bija tiesības.
Tad nu vēlreiz - es pareizi saprotu - ja man ir 7 čeki, kas kontējas uz kontu 7770, tad es katru čeku programma vadu atseviski nevis visu kopejo shii konta summu? Bet kā tad dara lielās firmas ,kur ir loti daudz ceku???
Tā arī dara, katru atsevišķi.Tāpēc jau nevar strādāt par 10 latiem.
Strādājot firmā, biju jau kļuvusi par profesionālu čeku līmētāju, kontu rakstītāju.
Nu skaidrs..paldies jums
teikšu godīgi, ka avansu norēķini priekš manīm ir jauna tēma...tāpēc tādi mulkigi jautajumi
Redzesloka paplašināšanai var iepazīties arī ar nedaudz citu viedokli
http://www.vgk.lv/forum/thread/94271-avansovye-otchety
Es gan arī katru čeku vadu atsevišķi, jo man uzreiz dalās izmaksas pa struktūrvienībām.
Redzesloka paplašināšana ir laba lieta.
Es tā esmu darījusi vienmēr, jo nekad nevar zināt, ko vajadzēs par kādu partneri redzēt atsevišķi.Bet, ja viss vienā čupā...brrr...
Bet vēl tomēr par kases orderiem neskaidrības- darbiniekam izmaksā naudu pēc avansa atskaites atnešanas.tad nu teiksim 31. julija vins atnes vissu cekus, mes rakstam izdevumu orderi ar šo datumu. Metodikā ir teikts, ka var nest līdz nākamā mēneša 5. datumam un tad nu viņs 4 .augustā atnes vēl vienu čeku par jūliju, ko atrada kabatā... un tad mēs taisam vēl vienu izmaksu orderi tam pašama avansu norēkinam??
Gribu saprat vai pareizi izprotu situāciju...
По-моему проще сделать рикоюмс- на хознужды выдаем на месяц-50 лат / или среднюю сумму расходов за месяц/ и перечисляем вперед до 5 числа.
Человек тратит эти 50 лат и сдает отчет до 5 числа след. месяца за ПРЕДЫДУЩИЙ месяц.
Потратил 60- перечисляем 5 числа 10 лат+50 на след.месяц .Потратил 40- перечисляем только 40,
А таскать по одному чеку и ордера плодить- для очень трудолюбивых
Jums ir nedaudz nepareizs pats avansu princips . Parasti naudu izmaksā vispirms avansā, ko arī norāda nosaukums ,un tad arī var nest čekus līdz 5.datumamun norēķināties par šo avansu. Ja izmaksāsiet 4.augustā it kā avansu par 31.jūlija čeku un šo čeku pievienosiet jūlija avansa norēķinam, tad gluži vienkārši izveidosies ,ka darbinieks ir kreditors. Es parasti labāk šādus atrastos čekus pievienoju nākamā meneša avansa norēķinam.
Var jau arī izmaksāt avansu pēc čeku iesniegšanas, bet tad es tomer cenšos , lai neveidojas kredīta atlikums.
Вот нашли проблему. Ну будет кредитовый остаток или дебетовый, в чем проблема?
Paldies visiem!
Jums ir nedaudz nepareizs pats avansu princips . Parasti naudu izmaksā vispirms avansā, ko arī norāda nosaukums ,un tad arī var nest čekus līdz 5.datumamun norēķināties par šo avansu. Ja izmaksāsiet 4.augustā it kā avansu par 31.jūlija čeku un šo čeku pievienosiet jūlija avansa norēķinam, tad gluži vienkārši izveidosies ,ka darbinieks ir kreditors. Es parasti labāk šādus atrastos čekus pievienoju nākamā meneša avansa norēķinam.
Var jau arī izmaksāt avansu pēc čeku iesniegšanas, bet tad es tomer cenšos , lai neveidojas kredīta atlikums.
Тогда в одном авансовом отчете чеки за разные периоды- как-то не очень правильно.
Тем более по датам и так видно что человек свои деньги тратил,
По-настоящему у подотчетника может быть нулевой остаток на 1 число только если ему все время сумму на конкретную нужду выдают
В нормальной хоз деятельности сальдо-то деббетовое.то кредитовое.
http://www.***censored***/lat/meklet?q=avansa+nor%C4%93%C4%B7ins+&match=on
Pie mums par avansiem norēķinās mēneša pēdējā darbadienā, tad arī tiek iemaksāts kasē avansa atlikums vai izmaksāts avansa pārtēriņš. Tāda kārtība jau gadiem un strādā kā ieeļļots mehānisms
Kā jau teicu, atrastos čekus labāk pievienoju nāk.mēneša norēķinam, bet tas gadās ļoti reti. Bet katram jāizveido sev piemērotākā kārtība.
Закрыть
Краткое описание нарушения