Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumos Nr.585 “Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” К списку тем
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumos Nr.585 “Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju”
Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada21.oktobra noteikumos Nr.585 “Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” (Latvijas Vēstnesis, 2003, 151.nr.; 2006, 195.nr.; 2009, 204.nr.; 2010, 25.nr.; 2011, 122.nr., 200.nr.; 2012, 54.nr.) šādus grozījumus:
1. Papildināt noteikumus ar 67.14.apakšpunktu šādā redakcijā:
„67.14. izmantojot brīvprātīgo darbu biedrībā, nodibinājumā vai reliģiskajā organizācijā, ja:
67.14.1. tā saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir ieguvusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu;
67.14.2. tās pārskata gada ieņēmumi no saimnieciskās darbības nepārsniedz 12 valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.”
Ответы (11)
2. Izteikt 47.³ punktu šādā redakcijā:
„47.³ Reģistrs kopā ar vienu preču piegādes dokumenta vai pārvadājumu dokumenta eksemplāru (vai kopiju, kas izstrādāta un apliecināta Ministru kabineta 2010.gada28.septembra noteikumu Nr.916 „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība” 54., 55., 56. un 57.punktā minētajā kārtībā) (turpmāk – dokumenta eksemplārs) atrodas katrā preču izsniegšanas un saņemšanas vietas adresē līdz pārskata gada slēguma inventarizācijai. Uzņēmuma vadītājs nodrošina, ka viens pārskata gada slēguma preču inventarizācijas saraksta eksemplārs (turpmāk – inventarizācijas saraksta eksemplārs) glabājas preču saņemšanas vietas adresē līdz nākamajai pārskata gada slēguma inventarizācijai. Turpmāko reģistra un dokumenta eksemplāra, kā arī inventarizācijas saraksta eksemplāra glabāšanas kārtību nosaka uzņēmuma vadītājs.
3. Izteikt 67.2 punktu šādā redakcijā:
„67.2 Uzņēmuma vadītājs, kas pats grāmatvedību nekārto, bet uzdod to veikt grāmatvedim vai grāmatvedības pakalpojumu sniedzējam vai brīvprātīgam darba veicējam, noslēdz ar šo personu attiecīgi darba līgumu vai rakstveida brīvprātīgā darba līgumu par grāmatvedības kārtošanu vai uzņēmuma līgumu par grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu. Minētajā līgumā nosaka abu pušu pienākumus, tiesības un atbildību grāmatvedības kārtošanas jautājumos.”
... noslēdz ar šo personu attiecīgi darba līgumu vai rakstveida brīvprātīgā darba līgumu par grāmatvedības kārtošanu vai uzņēmuma līgumu par grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu.
Šis man labi patīk.
... noslēdz ar šo personu attiecīgi darba līgumu vai rakstveida brīvprātīgā darba līgumu par grāmatvedības kārtošanu vai uzņēmuma līgumu par grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu.
Šis man labi patīk.
Man arī
„67.2 Uzņēmuma vadītājs, kas pats grāmatvedību nekārto, bet uzdod to veikt grāmatvedim vai grāmatvedības pakalpojumu sniedzējam vai brīvprātīgam darba veicējam, noslēdz ar šo personu attiecīgi darba līgumu vai rakstveida brīvprātīgā darba līgumu par grāmatvedības kārtošanu vai uzņēmuma līgumu par grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu. Minētajā līgumā nosaka abu pušu pienākumus, tiesības un atbildību grāmatvedības kārtošanas jautājumos.”
iFinansēs skaidro, ka tas attieksies tikai uz biedrībām.
Vai biedrība tagad jau ir uzņēmums?
Kaut ko nesaprotu.
Kaut ko nesaprotu.
Paši savā gudrībā sapinušies...
Kaut ko nesaprotu.
1. Noteikumi nosaka komersanta, kooperatīvās sabiedrības, ārvalsts komersanta filiāles un nerezidenta (ārvalsts komersanta) pastāvīgās pārstāvniecības, biedrības un nodibinājuma, politiskās organizācijas (partijas) un politisko organizāciju (partiju) apvienības, reliģiskās organizācijas, arodbiedrības, iestādes, kura tiek finansēta no valsts budžeta vai pašvaldību budžeta, valsts vai pašvaldību aģentūras, citas juridiskās un fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību (turpmāk - uzņēmums), grāmatvedības kārtošanas un organizācijas prasības.
Kaut ko nesaprotu.
1. Noteikumi nosaka komersanta, kooperatīvās sabiedrības, ārvalsts komersanta filiāles un nerezidenta (ārvalsts komersanta) pastāvīgās pārstāvniecības, biedrības un nodibinājuma, politiskās organizācijas (partijas) un politisko organizāciju (partiju) apvienības, reliģiskās organizācijas, arodbiedrības, iestādes, kura tiek finansēta no valsts budžeta vai pašvaldību budžeta, valsts vai pašvaldību aģentūras, citas juridiskās un fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību (turpmāk - uzņēmums), grāmatvedības kārtošanas un organizācijas prasības.
UN?
Maija - nākamreiz pārrakstiet MK noteikumus LIELAJIEM burtiem - man pašvaki ar redzi.
Mana piezīme nebija par MK noteikumu saturu, bet gan par iFinanses vēstījumu šo noteikumu sakarā.
Varbūt man arī rakstīt lielajiem burtiem, lai Jūs pamanāt, ko īsti esmu rakstījis?
Maija - nākamreiz pārrakstiet MK noteikumus LIELAJIEM burtiem - man pašvaki ar redzi.
Mana piezīme nebija par MK noteikumu saturu, bet gan par iFinanses vēstījumu šo noteikumu sakarā.
Varbūt man arī rakstīt lielajiem burtiem, lai Jūs pamanāt, ko īsti esmu rakstījis?
Nē, nē - tikai, lūdzu, forumā bez bļaušanas!
Cerams, ka Maija uz mani neapvainojās par manu aso mēli.
Bet ko lai dara - visiem sava mēle parasti ir ienaidnieks.
Закрыть
Краткое описание нарушения