Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Aizdevumu izsniegšana kā saimnieciskā darbība К списку тем
Aizdevumu izsniegšana kā saimnieciskā darbība
Iespējams, ka šāda tēma kādreiz jau izrunāta, taču - vēlējos uzzināt, vai kāds varētu dot priekšstatu par aizdevumu izsniegšanu kā saimnieciskās darbības veidu.
Interesēja:
1) Kā kontē izsniegtos aizdevumus?
2) Kas apliekas ar UIN vai IIN?
3) Kas norādāms tad, kad uzņēmums vai fiziskā persona-saimn.darb.veicējs ir PVN maksātājs?
Varbūt lietderīgi būtu jautājumu vērtēt pēc piemēra - SIA ir PVN maksātājs, nodarbojas ar pakalpojumu/preču pārdošanu, kā arī ar aizdevumu izsniegšanu. Ja uzņēmums pārdod preces LVL 10'000 vērtībā (t.sk PVN), un vēlāk šos 10'000 aizdod kādam aizņēmējam, nosakot 10% gada likmi, kāda summa jāmaksā PVN, un vai aizdevumam jāiekļauj PVN, un kādi ir kontējumi darījumiem pēc sākotnējās preču pārdošanas, tātad darījumiem pēc 10'000 saņemšanas?
Un kādas summas būs uzskatāmas par apliekamiem ienākumiem UIN aprēķināšana?
Papildus piebilde - Lūdzu nenorādīt normatīvo aktu nosaukumus bez kādām konkrētām normām. Apzinos, ka jautājums aptver ne tikai vairākas saimnieciskās darbības nozares, bet arī nodokļu tiesību sfēras, tāpēc zinu, ka man šobrīd būtu ļoti daudz laika jāiegulda, lai uzzinātu patstāvīgi.
Savukārt, ja kādam ir bijusi saskarsme ar šādām lietām, tad noteikti atvieglotu jautājumu atbildēšanu!
Ceru uz atsaucību!
Ответы (40)
Jāalgo grāmatvedis.
... zinu, ka man šobrīd būtu ļoti daudz laika jāiegulda, lai uzzinātu patstāvīgi ...
Būs interesanti pavērot, kurš šeit forumā Jums atreferēs "pusi grāmatveža dzīves"...
1) uz skolu;
2) šaubos, ka jums ir līdzkļi licences iegādei
Haļava bessmertna
Nekā personīga.
я сегодня добрая
готова оформиться к вам бухом, бо займы - моя почти любимая сфера
беру, правда, дорого за свои услуги
Patērētāju tiesību aizsardzības likums:
"8.pants. Patērētāja kreditēšana
(1.1) Kreditēšanas pakalpojumu patērētājam drīkst sniegt kapitālsabiedrība, kura saņēmusi speciālu atļauju (licenci) patērētāja kreditēšanas pakalpojuma sniegšanai [turpmāk — speciālā atļauja (licence)]. [..]"
Tālāk MK noteikumi 245 no 2011.gada29.marta:
"49. Valsts nodevas apmērs par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu ir 50 000 latu."
Nez vai ar 10000 LVL kredītu šo nodevu izdotos atsist.
Šķiet, nepiemēroti izteicos. Ja aizdevumi nav domāti kā patērētāju kreditēšana, bet gan darījums ar, piem., komersantiem un citiem saimnieciskās darbības veicējiem.
Nesaprotu domu nedz Aivara, nedz arī Mu-maijas komentāram - kontējumu uzskaitīšana pieredzējušajiem nebūtu puse no dzīves, un skolas izglītības vai līdzekļu trūkuma pieminēšana nekādīgi neizsaka atziņu, drīzāk viedokli.
Papildus - nesaprotu krieviski, tāpēc žargonismus vai tekstus krievu valodā nespēju saprast!
Lūdzu rakstīt tikai par jautājumiem!
А-а, еще и неграмотный...
народ, переведите меня на понятный язык
н-да, пальцы веером
Es arī nevaru" izsekot" domai krievu valoda, un sevi par неграмотный.. neuzskatu. Man krievu valoda ir svešvaloda kuru dzirdu ļoti reti.Tikaiaizbraucot uz Rīgu.
Tore, ну как вы понимаете, дело здесь не в языке, а в отсутствии знаний и, на мой взгляд, хамоватых заявлений автора
Кому надо, тот с любого языка переведет, а не будет требовать отвечать лишь на понятном ему одному. Есть куча переводчиков для тех, кто не страдает манией величия.
მოუსმინეთ, ძვირფასო, რა შეიძლება იყოს კულტურის?
это я Брите
Jautājuma autors neprot noformulēt jautājumu arī latviski.
- Tēti, vai taisnība, ka no sēdēšanas internetā un čatošanas, cilvēki paliek stulbāki?
- gygygygy, dēliņ,
Apceļam "nabaga" studentu..... nu kurš cits vēl varētu tā .... bet sasmējos gan
Valna čiuļs. Visus grib sadzīt bordeļos un kredītos
Vareni!
Izrādās, mēs ar Maiju vainīgi pie autores nezināšanām un pie vēlmes kādam strādāt viņas vietā.
Par nepieciešamās informācijas apjomu nemaz nerunāsim.
Pat tik daudz šī būtne neapjēdz.
Japainas teksts kā ar kulaku uz acs!
Paklau, zinošie grāmatveži!
Ceru, ka neapvainosities.
Man arī radās daži jautājumi.
Pirms kādiem dažiem mēnešiem priekšnieks pieņēma darbā šoferi un pateica, ka viņam alga būšot 250 lati mēnesī.
Un tagad viņš man saka, lai es aprēķinot to algu un ieturot nodokļus.
Bet es nesaprotu - ko man vēl aprēķināt, ja jau alga noteikta - 250 Ls mēnesī. Vai mani aprēķinātie 250 Ls atšķirsies no priekšnieka 250 Ls?
Un kā lai es no tā šofera ieturu nodokļus, ja priekšnieks pats viņam izmaksā algu, un es to šoferi vispār nesatieku?
Un ja arī man izdotos satikt - domā, viņš man dos kaut kādus nodokļus?
Cienījamie grāmatveži, ja man izdotos dabūt no tā šofera tos nodokļus (varbūt kaut kā ar priekšnieka palīdzību) - tad kur lai es tos pēc tam lieku?
Vai ir kādi kontējumi vai kā?
Papildus piebilde - Lūdzu nenorādīt normatīvo aktu nosaukumus bez kādām konkrētām normām. Apzinos, ka jautājums aptver vairākas darbības - aprēķināšana, izmaksāšana, ieturēšana, kontēšana, bet arī nodokļu tiesību sfēras, tāpēc zinu, ka man šobrīd būtu ļoti daudz laika jāiegulda, lai uzzinātu patstāvīgi.
Savukārt, ja kādam ir bijusi saskarsme ar šādām lietām, tad noteikti atvieglotu jautājumu atbildēšanu!
Ceru uz atsaucību!
Закрыть
Краткое описание нарушения