Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikrouzņēmums kā būvdarbu apakšnieks К списку тем
Mikrouzņēmums kā būvdarbu apakšnieks
Labdien. Ja mikro uzņēmums veic apakšnieka darbus ģenerāluzņēmēja labā:
1.vaimikrouzņ.izveidotajā tāmē darba devēja soc.nod.vietā jāraksta 9% ? Vai ir pilnīgi kkā savādāk?
2.Jaģenerāluzņēmējs 3ās personas labā remontē objektu un kā apkašniekus izmanto gan mikro SIA, gan parasto vai koptāmē parādīsies 2as darbaspēka likmes atsevišķi izdalītas - 9% un 24.09% - ?
Ответы (43)
Soc.nodokli MUN maksātājs nemaksā.
MUN nodoklis ir kā parastam SIA UIN.
Nu, Ilma....
MUN nodoklī ir gan soc. nodoklis, gan Iedz ienāk. nodoklis, gan UIN...
Да уж. Микроналог преподносит сюрпризы, как всегда. Похоже, что по обоим вопроса -да. Хотя смета с кучой разных налогов выглядит уж очень странно.
Nu, Ilma....
MUN nodoklī ir gan soc. nodoklis, gan Iedz ienāk. nodoklis, gan UIN...
Ir ir tikai to nav paredzēts likt tāmēs. Ja klients piekrīt, tad Jums jaīzrēķina 9% no ieņēmumiem un no šiem 9% tad VSAOI liekas bija 60%.
Soc.nodokliMUN maksātājs nemaksā.
MUN nodoklis ir kā parastam SIA UIN.
Neticās, ka Ilma ko tādu varēja uzrakstīt.
Ir ir tikai to nav paredzēts likt tāmēs. Ja klients piekrīt, tad Jums jaīzrēķina 9% no ieņēmumiem un no šiem 9% tad VSAOI liekas bija 60%.
Un šī jau arī ir "pērle".
Ilma - kas ar Jums notiek? Vai pilnmēness joprojām iedarbojas?
Pērle ir paskaidrojums jautājuma uzdevējam, cik apmēram no MUN aiziet uz darbinieku VSAOI maksājumiem.
Un pirmā pērle, ka MUN maksātājs VSAOI nemaksā ir domāts, ka nemaksā uzreiz redzamu summu, bet tā ir ieslēpta MUN maksājumā.
Protams, nav mana daļa (ne mana cūka, ne mana druva), taču - vai ir jēga sniegt atbildes ar domu "bija domāts".
MVVNACFDV
Varbūt arī, bet varbūt cilvēks sāk kaut ko domāt un interesēties par šo MUN, nevis grib taisīt tāmes neko no ši MUN nesaprotot.
Es gan sapratu, ko Ilma bija domājusi
Saprašana = Dieva dāvana.
:'(
Да уж. Микроналог преподносит сюрпризы, как всегда. Похоже, что по обоим вопроса -да. Хотя смета с кучой разных налогов выглядит уж очень странно.
А зачем субподрядчиков в смете расшифровывать. У гены своя смета, у субчиков своя. Можно написать в смете гены - услуги сторонних организаций.
Не все сметы так можно составлять. Если это государственный заказ, то будьте добры, расшифруйте все себестоимости от А до Я! Поэтому всегда в приличных сметах фигурировал социальный налог отдельной строкой. И как правила, субподрядчики свои сметы не выдумывают, а работают по той смете, которую дает генподрядчик. Так что, вопрос от Zukcis именно об этом.
Julijatim un kādu VSAOI pēc Jūsu domām šinī MUN gadījumā būtu jāurzāda tāmē?
Es savukārt domāju, ka nekas šajā gadījumā nav jānorāda, jo MUN maksātājs VSAOI kā tādu (klasisko) nemaksā. Tātad tāmē nevar iekļaut VSAOI kā izdevumus.
9% tiek maksāti no apgrozījuma, un šie 9% (manuprāt) nav klasiskie izdevumi. Tāpat kā, piemēram, UIN taču neviens neiedomāsies iekļaut tāmē.
Tāmē šo nodokli (nosacīti) var iekļaut ar nosaukumu "Pieskaitāmās izmaksas" vai "Citas izmaksas", un nekā citādi.
MVVNACFDV
Julijatim un kādu VSAOI pēc Jūsu domām šinī MUN gadījumā būtu jāurzāda tāmē?
Тот, который Генподрядчик, не МУН, указывает в своих сметах. то касалось вопроса.
2.Jaģenerāluzņēmējs 3ās personas labā remontē objektu un kā apkašniekus izmanto gan mikro SIA, gan parasto vai koptāmē parādīsies 2as darbaspēka likmes atsevišķi izdalītas - 9% un 24.09% - ?
Nu ģenerāluzņēmēja tāme, kurš nav MUN maksātājs protams šie VSAOI.
Bet es sapratu, ka jautā kādu VSAOI savukārt savā tāmē liek apakšnieks MUN maksātājs, kurš savu tāmi izstrādā priekš ģenerāluzņēmēja.Tur nu manuprāt nevar būt šie VSAOI.
(1) 9% jau sen kā nav. Ir 11%.
(2) Kā saprast "3ās personas labā"? ĢU parasti līgumu noslēdz ar Pasūtītāju, nevis ar 3-o personu.
(3) Koptāmē viss kas var "parādīties". Pats par sevi saprotams.
Starp citu, jautātājs jau sen ir tālēs zilajās.
Tikai mēs te turpinām "cepties".
Закрыть
Краткое описание нарушения