Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai var pastāvēt tāds dempings un vēl Rīgā К списку тем
Vai var pastāvēt tāds dempings un vēl Rīgā
Šodien saņēmu interesantu paziņojumu- Man Rīgā grāmatvedis apkalpos 10 mikruzņēmumus ( SIA) par 200 Ls mēnesī. Pārprasīju- par katru vai kopā- atbilde " par visiem"
Vai tiešam ir tāds cenu līmenis un vēl Rīgā. Sīkāk negribu izplūst bet tie droši nebūs- viena naudas saņemšana un 5 naudas izmaksas plus nodokļi valstij.
Lūzu zinošo viedokli.
Ответы (119)
Sāku piedomāt, vai nelikvidēt savu failu glabātuvi, nav ko kopēt tiem 10 firmas par 200 Ls.
Sen jau kā likvidēju.
Ja ir stabils darbs ar labu algu, tad tas nav aktuāli, bet, ja regulāri jasastopas ar cenu dempingošanu , tad gribas, lai ir kaut nedaudz ieviesta kārtiba nozarē.
Согласна с Альбиной, сертификация ничего не поменяет, только появится "очередная контора", которой надо будет "отстегнуть" денег.
Tādēļ jau arī uzskatu, ka tomēr tā sertifikācija būtu nepieciešama. Tad ari varētu prasit atbilstošu samaksu.
Этого еще не хватало. Очередное вымогательство денег.
Piekrītu Albinai
Arī es esmu tādās pašās domās.
Par naudu tāpat sapirks tik sertifikātu, cik vajadzēs.
Bet savukārt, lauku cilvēki un gados vecākas kundzes stresos un, neskatoties uz to, ka zina 100 reizes vairāk, pārbaudījumu neizturēs un sertifikātu nesaņems.
Jo komisijā taču būs garkājainās, plikām nabām un tml.
Tādēļ jau arī uzskatu, ka tomēr tā sertifikācija būtu nepieciešama. Tad ari varētu prasit atbilstošu samaksu.
Этого еще не хватало. Очередное вымогательство денег.
100% согласен!
И я полностью согласна с Альбиной.
nu nav jau tik traki ar to komisiju.. pliku nabu tur nav
un ja ir zināšanas, nav arī problēmas to sertifikācijas eksāmenu nokārtot... Šeit bieži grāmatvežu pakalpojumi tiek salīdzināti ar zobārstniecības pakalpojumiem... es, piemēram, negribētu, ka par zobārstu varētu strādāt jebkurš, kas iedomājas, ka prot zobus ārstēt... un , ja nebūtu zobārstiem noteikts izglītības standarts, tad kā es kā pacients varētu noskaidrot, vai tas ārsts ir vispār kur mācījies.... Tas pats ir arī uzņēmējiem , izvēloties grāmatvedi....
Līdz tam brīdim, kad BEIDZOT, atradu savu zobārstu, domāju, ka viņi visi vadās pēc definīcijas "....par zobārstu varētu strādāt jebkurš, kas iedomājas, ka prot zobus ārstēt..."
Un te nelīdzēja nekādi izglītības standarti.
Bet savukārt, lauku cilvēki un gados vecākas kundzes stresos un, neskatoties uz to, ka zina 100 reizes vairāk, pārbaudījumu neizturēs un sertifikātu nesaņems.
Te arī ir sertifikāti-zvērināti revidenti>>citāts
Ameriks informēja, ka šaubīgie darījumi notikuši pagājušā gada otrajā pusē un 2011.gadapārskatu pārbaudījuši divi zvērinātie revidenti, taču nekādi šaubīgi darījumi tajos netika atklāti, līdz ar to Rīgas pašvaldības vadība cels civilprasības pret «Rīgas namu» valdes locekļiem K. K. un A. L., kā arī revidentiem.
Только "izglītības standarts" в бухгалтерии не поможет, не раз уже на форуме специалисты с высшим образованием и степенями магистра задавали такие вопросы, что "волосы дыбом вставали".
И тем же врачам одно только образование не поможет стать действительно первоклассным специалистом, о чем и написала Dinaro.
Un cik vēl tādi jautājumi ir zem "jautā students"
Par zvērināto revidentu lielajām firmām labāk neizteikties.
Tie, kas nāk pārbaudīt, paši neko nesaprot.
Bet tēlo no sevis viszinošus.
Pats no tādiem esmu pieņēmis eksāmenus - izkrāsojušās, skropstu tuša vismaz kg, deguns gaisā, bet galvā - stabani.
Un kad neieliec pozitīvu vērtējumu - skropstu tuša tek līdz ceļgaliem vismaz.
Sertifikāti neatrisinās dempingošanas problēmu.
Te arī ir sertifikāti-zvērināti revidenti>>citāts
Ameriks informēja, ka šaubīgie darījumi notikuši pagājušā gada otrajā pusē un 2011.gadapārskatu pārbaudījuši divi zvērinātie revidenti, taču nekādi šaubīgi darījumi tajos netika atklāti, līdz ar to Rīgas pašvaldības vadība cels civilprasības pret «Rīgas namu» valdes locekļiem K. K. un A. L., kā arī revidentiem.
BET - neko jau ZvR pret Domi izdarīt nevar. Pamēģini tikai aktā uzrakstīt par to šaubīgo darījumu.... kā lode izlidosi no Domes un paņems vitu ZvR, kurš acis pievērs.
Vienkārši atraduši kam vainu uzvelt
Grāmatvedis vainīgs un revidents vainīgs, ka notiek šaubīgi darījumi.
Kurš no jums riskēs paziņot, ka jūsuprāt šisuntas darījums jūsu firmā ir šaubīgs?! Kurš?
Ja grib būt par zv/revidentu un prasīt tās astronomiskās summas,tad ir par kaut ko jāatbild.Tie zv/revidenti, kas tikuši pie pašvaldību baudīšanas, vispār peldās šokolādē, katru gadu garantēti lieli ieņēmumi.Kā viņi to dara, zinu...
Sertifikāti neatrisinās dempingošanas problēmu.
Es gan domāju, ka tas nedaudz situāciju mainītu, jo nozarēs, kur ir vajadzigi sertifikāti speciālistiem, tie nestrādā par "kapeikām" . Tas prasītu obligātus ieguldījumus izglītībā un tad arī saprastu, ka ari savs pakalpojums un darbs ir jānovērtē. Pašlaik var iziet pāris mēnešu kursus , uzlikt smuku meikapu un tēlot gudru grāmatvedi, tālāko izglitošanos aprobežojot ar konsultacijām VID un , labākajā gadījumā, forumā. Sertificētajiem ir obligāti jāapmeklē semināri, kas maksā naudu utt.
Inz, jūs visu jauciet vienā katlā>>mazus, vidējus, lielus.Stulbsgrāmatvedis lielā uzņēmumā sevi atšifrēs pirmajos mēnešos.Seminārus tagad rīko visi, kuriem nav slinkums.Tevairāk iet runa par maziem, vidējiem uzņēmumiem, IK,IU u.t.t.Unizglītība LV arī neko nenosaka, jo praktiski tur neko neiemāca.
Par zvērināto revidentu lielajām firmām labāk neizteikties.
Tie, kas nāk pārbaudīt, paši neko nesaprot.
Bet tēlo no sevis viszinošus.
Pats no tādiem esmu pieņēmis eksāmenus - izkrāsojušās, skropstu tuša vismaz kg, deguns gaisā, bet galvā - stabani.
Un kad neieliec pozitīvu vērtējumu - skropstu tuša tek līdz ceļgaliem vismaz.
Man katru gadu vienu uzņēmumu pārbauda zvērināts revidents, atnāk , noraksta nepieciešamos cipariņus, sastāda ziņojumu. Darbiņš padarīts.
Закрыть
Краткое описание нарушения