Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Vai var pastāvēt tāds dempings un vēl Rīgā К списку тем

Vai var pastāvēt tāds dempings un vēl Rīgā
Šodien saņēmu interesantu paziņojumu- Man Rīgā grāmatvedis apkalpos 10 mikruzņēmumus ( SIA) par 200 Ls mēnesī. Pārprasīju- par katru vai kopā- atbilde " par visiem"
Vai tiešam ir tāds cenu līmenis un vēl Rīgā. Sīkāk negribu izplūst bet tie droši nebūs- viena naudas saņemšana un 5 naudas izmaksas plus nodokļi valstij.
Lūzu zinošo viedokli.
Guntagermane
Guntagermane 09.10.2012 14:09
1303 сообщения на сайте

Ответы (119)

Un naudiņa saņemta.
Aivars007
Aivars007 10.10.2012 20:40
26984 сообщения на сайте
Par zvērināto revidentu lielajām firmām labāk neizteikties.
Tie, kas nāk pārbaudīt, paši neko nesaprot.
Bet tēlo no sevis viszinošus.
Pats no tādiem esmu pieņēmis eksāmenus - izkrāsojušās, skropstu tuša vismaz kg, deguns gaisā, bet galvā - stabani.
Un kad neieliec pozitīvu vērtējumu - skropstu tuša tek līdz ceļgaliem vismaz.
Aivars007 10.10.2012 11:40
Man katru gadu vienu uzņēmumu pārbauda zvērināts revidents, atnāk , noraksta nepieciešamos cipariņus, sastāda ziņojumu. Darbiņš padarīts.
Kirsbauma 10.10.2012 20:15
Kāpēc Jus sadarbojaties ar tādu revidentu? Tā ir pašu vaina! Man revidents "sēdēja uz kakla" jau no septembra mēneša - baudīja tā, ka par maz neliekas. Pēc katras pārbaudes rakstīja aktu par konstatēto - katru čeku aprakstīja - nav tāda rekvizīta,. peitrūkst šitāda, nav akts, neilnīgs akts, kāpēc degviela nopirkta brīvdienās/pēc darba uttt.... Man nebija žēl viņai maksāt! + per to pašu cenu konsultēja un vēl VID pārbaudei atbildi palīdzēja uzrakstīt.

Paši vien vainīgi pie revidentiem, kas tikai GP parakstīt atnāk.
Tāpēc, ka vadība un grāmatveži nemaz negrib, lai revidents kārtīgi pa dokumentiem ņemas, vēl atradīs kaut ko un pateiks, ka grāmatvedis kaut ko nav izdarījis, kā pienākas.
Andaz
Andaz 11.10.2012 11:42
27892 сообщения на сайте
Kas attiecas uz sertifikātiem un dempingošanu - jāizšķir sertifikāta jēga. Es pie sava sertifikāta tiku pusgadu intensīvi mācoties un samaksājot brangu naudu + katru gadu maksāju par apmācībām + eju uz pārsertifikāciju reizi 3 gados. Un man ne prātā nenāk par 10 latiem kādam visu gadu kārtot grāmatvedību.

Dempingo "sama buXgalter" ar 2 nedēļu kursiem.
Andaz
Andaz 11.10.2012 11:46
27892 сообщения на сайте

Un īpašnieks izvēlas dempingotāju.
Japaina
Japaina 11.10.2012 11:49
10269 сообщений на сайте

Un īpašnieks izvēlas dempingotāju.
Japaina 11.10.2012 11:49
Tas vienmēr ir līdz reizei......
Andaz
Andaz 11.10.2012 11:50
27892 сообщения на сайте
Par zvērināto revidentu lielajām firmām labāk neizteikties.
Tie, kas nāk pārbaudīt, paši neko nesaprot.
Bet tēlo no sevis viszinošus.
Pats no tādiem esmu pieņēmis eksāmenus - izkrāsojušās, skropstu tuša vismaz kg, deguns gaisā, bet galvā - stabani.
Un kad neieliec pozitīvu vērtējumu - skropstu tuša tek līdz ceļgaliem vismaz.
Aivars007 10.10.2012 11:40
Man katru gadu vienu uzņēmumu pārbauda zvērināts revidents, atnāk , noraksta nepieciešamos cipariņus, sastāda ziņojumu. Darbiņš padarīts.
Kirsbauma 10.10.2012 20:15
Kāpēc Jus sadarbojaties ar tādu revidentu? Tā ir pašu vaina! Man revidents "sēdēja uz kakla" jau no septembra mēneša - baudīja tā, ka par maz neliekas. Pēc katras pārbaudes rakstīja aktu par konstatēto - katru čeku aprakstīja - nav tāda rekvizīta,. peitrūkst šitāda, nav akts, neilnīgs akts, kāpēc degviela nopirkta brīvdienās/pēc darba uttt.... Man nebija žēl viņai maksāt! + per to pašu cenu konsultēja un vēl VID pārbaudei atbildi palīdzēja uzrakstīt.

Paši vien vainīgi pie revidentiem, kas tikai GP parakstīt atnāk.
Tāpēc, ka vadība un grāmatveži nemaz negrib, lai revidents kārtīgi pa dokumentiem ņemas, vēl atradīs kaut ko un pateiks, ka grāmatvedis kaut ko nav izdarījis, kā pienākas.
Andaz 11.10.2012 11:42
Revidentu neizvēlas grāmatvedis, bet vadība. Tā tas ir.
Kirsbauma
Kirsbauma 11.10.2012 11:53
1581 сообщение на сайте
[
Revidentu neizvēlas grāmatvedis, bet vadība. Tā tas ir.
Kirsbauma 11.10.2012 11:53
Jebkurš grāmatvedis var vadībai paskaidrot, kāpēc revidents jāmaina - cena, pārbaudīšanas principi utml. Vaina ir tajā, ka ne vadība, ne grāmatvedis nemaz negrib, lai revidents iedziļinās uzņēmuma grāmatvedībā un saimnieciskajos darījumos.
Andaz
Andaz 11.10.2012 12:54
27892 сообщения на сайте
Grāmatvedim būtu jābūt ieinteresētam, ka gads nostrādāts labi. Neviens jau galvu neraus nost, revidents būs ko atradis līdz galam nesakārtotu. Varētu pieslīpēt! Grāmatvedim būtu pašam jāpainteresējas par revidentiem un jāiesaka vadībai labu revidentu.
Mior
Mior 11.10.2012 14:08
1115 сообщений на сайте
Jā ieteikt jau var, bet ne visa vadība ir gatava maksāt milzu naudu par revidentu
Andris8
Andris8 11.10.2012 14:18
595 сообщений на сайте
Vai tad ir kāds zv/revidents, kas prasa mazu naudu?
Japaina
Japaina 11.10.2012 15:05
10269 сообщений на сайте
Protams. Labs revidents, kurš pārbauda grāmatvedības dokumentus, ir pelnījis arī normālu samaksu. Lieta jau tāda, ka uzņēmuma vadība līdz galam šo procesu neizprot, viņiem galvenais nodot gada pārskatu. Samaksa jau arī nav nekāda mazā, bet ja izvēlas kuram revidentam ( kurš pārbauda un kurš tikai uzraksta atzinumu), tad tā samaksa jau neko daudz neatšķiras. Tad labāk būtu samaksāt mazliet vairāk un būt baltā zirgā!
Mior
Mior 11.10.2012 15:06
1115 сообщений на сайте
Vai tad ir kāds zv/revidents, kas prasa mazu naudu?
Japaina 11.10.2012 15:05
Andris8
Andris8 11.10.2012 15:10
595 сообщений на сайте
Cenas manuprāt ir no 700 līdz 10000, cik es zinu, varbūt arī vairāk
Andris8
Andris8 11.10.2012 15:11
595 сообщений на сайте
No 500
Rohan
Rohan 11.10.2012 15:13
497 сообщений на сайте
Šai diskusijā skartas mani interesējošas tēmas.
No šī gada sākuma domāju par savas kvalifikācijas celšanu, jo nu strādāju kā uzņēmuma vienīgais grāmatvedis (iepriekš biju ārpakalpojumu firmas darbiniece), nav aizmugures priekšnieces veidolā, tāpēc jūtos nedaudz nedroši. Esmu aplūkojusi LRGA piedāvājumus sertificēties, pagaidām tomēr atliku, jo pa šo ziemu mazajam bērnam paredzēta liela operācija un smags pēcoperācijas periods- baidījos, ka izkritīšu no mācību grafika...
Vai tiešām sertifikācijas vērtība ir tik zema, ka tai nav nozīmes? Es cerēju, ka izejot tāda veida sertifikāciju un uzturot to spēkā, es varētu sevi saukt par zinošu un labu grāmatvedi....
Otra sāpīgā tēma-zvērinātais revidents. Mana priekšniecība no tā baidās, es -ar lielu prieku atrādītu revidentam savu darbu... Pēc rādītājiem jau šobrīd ZR ir nepieciešams (pirmo gadu), bet šefs ietiepies- vai nevarot kaut kā izgrozīties? Ehhh.... Gads jau stipri otrā pusē, kaut aizrunāt vajadzētu kādu revidentu, lai mūs ieplāno...
Ingab
Ingab 11.10.2012 16:26
32 сообщения на сайте
Viena lieta ir sertifikācija, otra - apmācības.
Es sertifikāciju gāju http://www.biznesakomplekss.lv/mayout4.html
Mācījos, zubrījos un liku 2 eksāmenus. Ik pa 3 gadiem - pārsertifikācija + katru gadu krāju kontaktpunktus (apmācības, semināri, kursi...)
Manā uzņēmumā tas sertifikāts nevienam nav vajadzīgs. Pati par sevi priecājos, ka spēju visu nokārtot.
Andaz
Andaz 11.10.2012 17:57
27892 сообщения на сайте
Tur jau ir tā sāls, ka nevienam nav vajadzīgs, izņemot pašu.
Japaina
Japaina 11.10.2012 18:02
10269 сообщений на сайте
Nu, bet- tas jau arī ir labi, ka pašam vajag! Ja līdz šim man varbūt arī gribējās, bet nevarēju atļauties tīri finansiāli, tad šobrīd es to varu atļauties. Un dzīve arī tākā uz to spiež- man piesakās klienti, kurus man nākas diemžēl atteikt, jo tīri fiziski nav iespējams tik daudz dokumentu apstrādāt. Bet, ja es izlemju ņemt palīgu, tad gan man jābūt zinošai un pārliecinātai, ka rīkojos pareizi. Uzņēmumam, kurā esmu pamatdarbā, nav vajadzīgs mans sertifikāts, bet ir vajadzīgs labs grāmatvedis.
Ingab
Ingab 12.10.2012 09:01
32 сообщения на сайте
Arī es esmu tādās pašās domās.
Par naudu tāpat sapirks tik sertifikātu, cik vajadzēs.
Bet savukārt, lauku cilvēki un gados vecākas kundzes stresos un, neskatoties uz to, ka zina 100 reizes vairāk, pārbaudījumu neizturēs un sertifikātu nesaņems.
Jo komisijā taču būs garkājainās, plikām nabām un tml.
Aivars007 10.10.2012 10:37
Nevajag uzskatīt vienu lielu Rīgu par visu Latviju.

Ne jau visur un visiem, kam ir zināšanas un pieredze, ir pietiekoši līdzekļi, lai nokārtotu to sertifikātu un konkurēt ar kundzēm, kurām ir sertifikāts + teorētiskās zināšanas bez nekādas vērā ņēmamas darba prakses.
Un vēl neaizmirstiet, ka pensijas vecumu palielina, un arī pirmspensijas vecumā vajag darbu.

Sīkie uzņēmumi nevarēs maksāt sertificētiem un vienalga ņems dempingotājus, tikai ņems neoficiāli un tēlos, ka grāmatvedību kārto paši.
Nedrīkst uzspiest obligāto serticēšanu ablolūti visiem.

Šeit ir jāmeklē kādu citu metodi cīņai pret dempingotājiem.
Es neuzņemos strādāt par kapeikām, tad jau labāk vīram par mājkalpotāju pabūt.
Bet esmu redzējusi dokumēntus, ko sakārtoja tādi dempingotāji. Mēģināju skaidrot īpašniekiem iespējamās viņu problēmas deļ nesākārtotās grāmatvedības. Bet viņi atbild "mēs esam maziņi, mūs neviens nepārbauda un arī nepārbaudīs"
Te ir tas suns aprākts - kontrole un sodi tādiem firmačiem.

Deviņdesmitājos gados arī viss bija nolaists pašplūsmā, tad VID sāka mazos pārbaudīt un sodīt, ap 2000 gadu firmači jau sāka labāk maksāt, bet lai būtu zinošs grāmatvedis, tādu dempingotāju palika daudz mazak.
Tad arī minimālo pamatkapitālu palielināja no 100 līdz 2000 Ls, lai biznesā ejošie pirms firmas dibināšanas kaut cik to biznesu apdomātu.

Tagad atkal pilns bardāks, biznesā parāk daudz sanākuši tādi, kas tajā uzņēmējdarbībā ne vella nesaprot.
Tapēc arī grāmatveži - dempingotāji savairojās.
VIDam jāsāk tos mazos kontrolēt un sodīt. Tikai tad firmači sāks cienīt grāmatvedi, meklēs zinošos un būs gatavi maksāt. Dempingotāju skaits samazināsies bez nekādi
Meek
Meek 12.10.2012 10:45
5685 сообщений на сайте
Dempingotāju skaits samazināsies bez nekādas obligātas sertificēšanas.
Bet sertifikāciju atstāt tiem, kam tas patiešām vajag.
Meek
Meek 12.10.2012 10:50
5685 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.