Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vienādos darbinieku reģistrēšanas kārtību un termiņus К списку тем
Vienādos darbinieku reģistrēšanas kārtību un termiņus
Turpmāk vienādos darbinieku reģistrēšanas kārtību un termiņus, savukārt darba devējam būs jāsniedz ziņas par cilvēku, ar kuru noslēgts uzņēmuma līgums, ja viņš nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs, par to otrdien, 9.oktobrī vienojās valdība.
Iepriekšminēto paredz, valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta Noteikumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli.
Ответы (55)
Štrunts ar to stundu, bet pasaktiem man vienu - noslēdzu UL ar Jāni Āzi šodien, 10.oktobrī, bet strādāt viņš man sāks 1.janvārī. Kāds suņa, piedodiet, pēc, man oktobra atskaitē jāliek tas UL? Pēc tam EDS būs uzmontēts tā, lai katru mēnesi Ziņojumā.... brēktu pēc Āža. Piedevām VIDs arī zvanīs - kāpēc nav Jānis Āzis atskaitē, jo esat Ziņas snieguši....
Vispār jau tas visu laiku kā jau ir - nekā jauna. Noslēdzu līgumu ar Āzi, kad un kā viņš strādā man nav ne jausmas (jo tas ir uzņēmuma līgums), aktu par darbu parakstīšu pie darba nodošanas pēc pusgada, vot i Āzis man karājās soc atskaitēs pa nullē pus gadu. Vienīgais, kas mainās tagad - laikam jauns atsevišķs pieņemšanas kods būs. Bet lietas būtību jau tas nemaina.
VID-a zvans - Kāpēc Āzim nav ieņēmumu un soc.nodoklis (6 mēnešu pēc kārtas, kamēr Āzis izaudzē kāpostus)
Mēģināju šodien iesniegt ziņas par uzņēmuma līgumu 81 koda EDS vēl nav
Ieliku 11. kodu - neko labāku nevarēju izgudrot. Gribēju ievērot likumu bet nekā!
Šo darbību jums ir iespēja veikt 30 dienu laikā
Му-Майя, лучше скажите, за каким... (тут идет много матерных слов)... ЭДС теперь запрещает ставить дату выплаты зарплаты, если одна совпадает с субботой, воскресеньем или праздничным днем??? Эти... ( тут опять идет много матерных слов)... не понимают, что фирмы могут работать совершенно по-своему, отличному от их убогого понимания, графику???
Му-Майя, лучше скажите, за каким... (тут идет много матерных слов)... ЭДС теперь запрещает ставить дату выплаты зарплаты, если одна совпадает с субботой, воскресеньем или праздничным днем??? Эти... ( тут опять идет много матерных слов)... не понимают, что фирмы могут работать совершенно по-своему, отличному от их убогого понимания, графику???
Ņemat un VIDam to uzrakstiet!
VISI grāmatveži VIDam vismaz e-pastu par šo lietu uzrakstiet! Rokas nenokritīs! Iedošu par paraugus
Я не подписчица ВГК+
Анда, пришли, плиз, на почту или тут опубликуй письмецо
Andaz- laba doma- vai drīkst izmantot Jūsu autordarbu un mēģināt vienoties lai LR Grāmatvedības aosciācija arī ko tamlīdzīgu iesniedz????
Manuprāt vēl vajadzētu par drakoniskajiem ziņu ņēmēju termiņiem. - ārpakalpojumu sniedzēji kam vairāki klienti gandrīz katru dienu kaut ko ziņo. Psar dievs ja ir oficiāls lattelekom paziņojums par interneta darbības pārtraukumu firmas adresē un nākošjā dienā klientam darba inspekcija. Tad atbilde " Mūs tas neinteresē" likums visiem viens
Andaz- laba doma- vai drīkst izmantot Jūsu autordarbu un mēģināt vienoties lai LR Grāmatvedības aosciācija arī ko tamlīdzīgu iesniedz????
Manuprāt vēl vajadzētu par drakoniskajiem ziņu ņēmēju termiņiem. - ārpakalpojumu sniedzēji kam vairāki klienti gandrīz katru dienu kaut ko ziņo. Psar dievs ja ir oficiāls lattelekom paziņojums par interneta darbības pārtraukumu firmas adresē un nākošjā dienā klientam darba inspekcija. Tad atbilde " Mūs tas neinteresē" likums visiem viens
Droši varat izmantot.
Arī par algas nodokļa grāmatiņām elektroniskā formātā ir jāpārdomā PIRMS tiek pieņemti MK noteikumi.
Pietiek, ka grāmatvedis kā tāds mnalējais, visus partnerus pa visiem ES reģistriem pārbauda - nu vēl ar darbiniekiem jākrāmējas. Pietiek mums taisīt uz galvas!
Kas atttiecas LR Grāmatvedības asociāciju, tad esmu par to ļoti sliktās domās.
Piemēram, pēc FM teiktā - Eiro ieviešanas likumam piekrita tā vistizlākajā redakcijā. Tātad - ne lasīja, ne iedziļinājās.
Lai gan - tas skar smagi, sāpīgi un dārgi. Un pirmie trūksies tirgotāji.
Ja kādu interesē - jautājiet.
Анда, ты как слала, через ЭДС?
Kas atttiecas LR Grāmatvedības asociāciju, tad esmu par to ļoti sliktās domās.
Piemēram, pēc FM teiktā - Eiro ieviešanas likumam piekrita tā vistizlākajā redakcijā. Tātad - ne lasīja, ne iedziļinājās.
Lai gan - tas skar smagi, sāpīgi un dārgi. Un pirmie trūksies tirgotāji.
Ja kādu interesē - jautājiet.
Eiro ieviešanas likumu neesmu izlasījusi, varbūt Anda varētu pastastīt par tiem tizlumiem.
Viens no tizlumiem ir EKA - ar nākošā gada oktobri visos EKA pirkuma summai jābūt 2 valūtās - latos un eiro.
Sākumā likumā bija iestrādāts, ka arī visām cenām jābūt 2 valūtās un tur nu mans un kolēģes nopelns, ka šādu murgu no likuma izsvītroja!
Tāpēc - ņemiet to vērā, ja jāpērk EKA - vai būs iespējams pārprogrammēt EKA, lai summas ir abās valūtās.
Pie tam - 2013.gadaokt-dec - cena latos, bet ar 2014.gadu- cena eiro, bet gala summas joprojām 2 valūtās.
Tiem, kam programmas saslēgtas ar EKA - jāskatās, kas notiek ar datu pārsūtīšanu, jo cenām veikalos 9 mēnešus jābūt 2 valūtās.
Visās kvītīs, dāvanu kartēs, biļetēs - arī summām jābūt 2 valūtās.
Likumā ir atrunāti noapaļošanas principi.
....... nu apmēram tā.
kas man pašai joprojām nav saprotams - kā sakārtot grāmatvedības uzskaiti visiem tiem, kuriem taksācijas gads nesakrīt ar kalendāro gadu - jo līdz 31.12.2013 uzskaite ir latos, ar 01.01.2014 - eiro. Likums nosaka, ka uz 01.01.2014 jāveido atlikumi un visas summas jākonvertē uz eiro pēc EP noteitkā kursa.
Jā - par cenām veikalos - cenām jābūt konvertētām pēc EP kursa, nevis LB kursa. Tā, ka - ja kursi atšķiries, tad.... grāmatvedībā pie norēķiniem būs viens kurss, bet no EKA norēķiniem - pavisam cits kurss.
Анда, ты как слала, через ЭДС?
Vēstuli? Var caur EDS, bet var uz e-pastu informatīvo. Man šķiet, ka vislabāk, ja aizsūta arī pastā.
Dubults neplīst.
Es mēģinu panākt, lai vēstuli nosūta Grāmatvežu kompetences skola un ISO sertificēto grāmatvežu asociācija.
Я через ЭДС отослала.
Ja sāks saņemt vismaz desmitiem vēstuļu, sāks ar galvu domāt!
Cerams.
Vismaz mēs sākam kustēties un protestēt pret pilnīgām muļķībām.
Patiess prieks par mums!
Надо чтобы побольше народу отослало.
Es ļoti ceru, ka nepaslinkos - paņems, ierakstīt rekvizītus un aizsūtīs.
Закрыть
Краткое описание нарушения