Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Vienādos darbinieku reģistrēšanas kārtību un termiņus К списку тем

Vienādos darbinieku reģistrēšanas kārtību un termiņus
Turpmāk vienādos darbinieku reģistrēšanas kārtību un termiņus, savukārt darba devējam būs jāsniedz ziņas par cilvēku, ar kuru noslēgts uzņēmuma līgums, ja viņš nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs, par to otrdien, 9.oktobrī vienojās valdība.

Iepriekšminēto paredz, valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta Noteikumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli.
Andaz
Andaz 09.10.2012 16:29
27892 сообщения на сайте

Ответы (55)

Mīļš paldies Andai par eiro ieviešanas likuma skaidrojumu.
Irena22
Irena22 17.10.2012 13:26
42998 сообщений на сайте
Mīļš paldies Andai par eiro ieviešanas likuma skaidrojumu.
Irēna 17.10.2012 13:26
tas jau, kā saka "галопом по европам"
Andaz
Andaz 17.10.2012 13:49
27892 сообщения на сайте
Pietiek jau ar tiem tizlumiem, kurus izskaidroji.
Irena22
Irena22 17.10.2012 13:51
42998 сообщений на сайте
Viens no tizlumiem ir EKA - ar nākošā gada oktobri visos EKA pirkuma summai jābūt 2 valūtās - latos un eiro.
Sākumā likumā bija iestrādāts, ka arī visām cenām jābūt 2 valūtās un tur nu mans un kolēģes nopelns, ka šādu murgu no likuma izsvītroja!

Tāpēc - ņemiet to vērā, ja jāpērk EKA - vai būs iespējams pārprogrammēt EKA, lai summas ir abās valūtās.
Pie tam - 2013.gadaokt-dec - cena latos, bet ar 2014.gadu- cena eiro, bet gala summas joprojām 2 valūtās.

Tiem, kam programmas saslēgtas ar EKA - jāskatās, kas notiek ar datu pārsūtīšanu, jo cenām veikalos 9 mēnešus jābūt 2 valūtās.

Visās kvītīs, dāvanu kartēs, biļetēs - arī summām jābūt 2 valūtās.

Likumā ir atrunāti noapaļošanas principi.
....... nu apmēram tā.

kas man pašai joprojām nav saprotams - kā sakārtot grāmatvedības uzskaiti visiem tiem, kuriem taksācijas gads nesakrīt ar kalendāro gadu - jo līdz 31.12.2013 uzskaite ir latos, ar 01.01.2014 - eiro. Likums nosaka, ka uz 01.01.2014 jāveido atlikumi un visas summas jākonvertē uz eiro pēc EP noteitkā kursa.

Jā - par cenām veikalos - cenām jābūt konvertētām pēc EP kursa, nevis LB kursa. Tā, ka - ja kursi atšķiries, tad.... grāmatvedībā pie norēķiniem būs viens kurss, bet no EKA norēķiniem - pavisam cits kurss.
Andaz 17.10.2012 11:23
Kas man šajā valstī patīk - "kāš" tos uzņēmējus kā vien var. Lielākai daļai uzņēmēju būs jāmaina EKA, ja vien nenotiek brīnums un ES sabrūk kā kāršu namiņš, jo vēsturē neviena impērija nav pastāvējusi ļoti ilgu laiku.
Aivareno
Aivareno 17.10.2012 14:07
6641 сообщение на сайте
получила кассовый чек за покупку во Франции... пять минут была в шоке.... денежная единица - франк... порыскав с лупой, где-то в уголочке нашла аналог цены в евро... это сколько лет назад лавочник перепрограммировал ЭКА перед введением евро и больше не парится
Kel
Kel 17.10.2012 14:26
12066 сообщений на сайте
получила кассовый чек за покупку во Франции... пять минут была в шоке.... денежная единица - франк... порыскав с лупой, где-то в уголочке нашла аналог цены в евро... это сколько лет назад лавочник перепрограммировал ЭКА перед введением евро и больше не парится
Kel 17.10.2012 14:26
Vai varat, lūdzu, ieskenēt un man atūtīt to čeku? Nosūtīsū uz FM.
Andaz
Andaz 18.10.2012 10:46
27892 сообщения на сайте
A man atbildēja uz Andas vēstuli Sviests kaut kāds. Kāds man vispār sakars ar valsts kasi? Dzīvoju Rīgā, strādāju svētdienā, SEB banka maksājumus veic svētdienā.

Labdien! Informējam, ka EDS sistēmā tika uzlikta kontrole „ienākumu izmaksas datumam”, lai nevarētu norādīt datumu, kas sakrīt ar brīvdienu. Ienākumu izmaksas datums ir piesaistīts tikai un vienīgi pie Darba devēja ziņojuma 8.kolonnas kur tiek norādīts IIN par iepriekšējo mēnesi.

Bankas pieņem maksājumus brīvdienās vai svētku dienās, bet maksājums valsts kasē ienāk tikai darba dienā.

Ja norāda, piemēram, sestdienu, tad sistēma pieprasa, lai līdz sestdienai tiktu iemaksāts iedzīvotāju ienākuma nodoklis, bet valsts kasē informācija ienāk tikai pēc 2 dienām – pirmdien. Un laika gaitā izveidojas parāds.

Ar normatīviem aktiem saistībā ar Valsts kasi, kas nosaka, ka maksājumi tiek apkalpoti tikai darba dienās, var iepazīties šeit:

http://www.likumi.lv/doc.php?id=249568
_susurs_
_susurs_ 18.10.2012 13:35
856 сообщений на сайте
Pilnīgs sviesC!
Lai noregulē savā maksājumu programmā, ka par brīvdienām netiek aprēķināta nokavējuma nauda, nevis d.., nerro grāmatvežus (atvainojos, gribēju rupji uzrakstīt).

Derētu tagad pajautāt, kā man atbrīvot no darba Jāni, kuram pēc grafika jāstrādā sestdien, ar svētdienu uzrakstījis atlūgumu, bet ar nākamo dienu viņs jau citā uzņēmumā strādā?
Vai viņi nebūtu tik laipni un nepaskaidrotu uz kāda likuma pamata man tagad VID programmatūras dēļ, jāpārmaksā kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu? utml jautājumi.......
Andaz
Andaz 18.10.2012 13:40
27892 сообщения на сайте
Я тоже самое получила. Анда, пиши ответ
Albina
Albina 18.10.2012 13:41
64739 сообщений на сайте
Опять' родила царица в ночь"...да что ж это такое
Nak
Nak 18.10.2012 13:46
9201 сообщение на сайте
njā... tiešām jāizdomā riktīga atbilde...

Iepazīstoties ar Jūsu atbildi vēlos jautāt, uz kāda likuma pamata man ir aizliegts strādāt sestdienās, svētdienās? Man, kā nodokļu maksātājam, Valsts kases darbību reglamentējošie likumi nav saistoši, tāpēc aizliegums veikt maksājumus sestdienās un svētdienās uzskatu kā pretlikumīgu un manas tiesības ierobežojošu.

Izveidotie ierobežojumi uzņēmumā nes materiālus zaudējumus – papildus jāapmaksā darbs grāmatvedim (virsstundas un darbs brīvdienās), kura darba grafikā neietilpst darbs piektdienās un pirmdienās, papildus jāmaksā kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu tiem darbiniekiem, kurus nav iespējams no darba atbrīvot sestdienās un svētdienās un, atbilstoši Darba likuma prasībām – „128.pants. Darbiniekam pienākošos naudas summu izmaksa (1) Atlaižot darbinieku no darba, visas naudas summas, kas viņam pienākas no darba devēja, izmaksājamas atlaišanas dienā…. (3) Ja darba tiesiskās attiecības izbeigušās un darba samaksa darba devēja vainas dēļ nav laikus izmaksāta, viņam ir pienākums atlīdzināt darbiniekam radušos zaudējumus.” Šobrīd aprēķinus nav iespējams izmaksāt VID nekorekto atskaišu datumu dēļ.

Ja VK programmās valsts kasē informācija ienāk tikai pēc 2 dienām – pirmdien. Un laika gaitā izveidojas parāds, tad veiciet izmaiņas atbilstošajās programmās nodefinējot sestdienas un svētdienas, kā brīvdienas, par kurām nodokļu parāds netiek aprēķināts vai norādiet, ka 5 dienas pēc nodokļa termiņa iestāšanās, parāds neveidojas, jo šo dienu laikā var būt gan sestdienas, svētdienas, gan svētku dienas.

..... varbūt sūtī CC: Cilvēktiesību centru, saeimu, MK un vēl kaut kur?.....
Andaz
Andaz 18.10.2012 13:55
27892 сообщения на сайте
Слать везде!
Albina
Albina 18.10.2012 14:25
64739 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/vsaoi/2012/info_grozijumi_vsaoi_11102012_b.doc.doc.doc
Lienebe
Lienebe 19.10.2012 15:49
2527 сообщений на сайте
Es gribu to piemēru manam gadījumam, kad ar Annu 26.oktobrī noslēgts līgums, bet darbu sāks tikai ar 1.janvāri. Kā tad man to atskaiti aizpildīt?
Andaz
Andaz 19.10.2012 17:30
27892 сообщения на сайте
No 26.oktobralīdz 1..janvārim vēl var pasaules gals iestāties, kāds līgums.
Japaina
Japaina 19.10.2012 18:32
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.