Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Saeimas komisija diskutēs par iespējām skolās ieviest jaunus mācību priekšmetus К списку тем
Saeimas komisija diskutēs par iespējām skolās ieviest jaunus mācību priekšmetus
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien, 16.oktobrī, tiksies ar izglītības ministru Robertu Ķīli un nozaru profesionāļiem, lai diskutētu par iespējām skolās ieviest jaunus mācību priekšmetus. Deputāti vērtēs, vai skolās jāatjauno veselības mācība kā atsevišķs priekšmets, kā arī diskutēs par citu jaunu mācību priekšmetu nepieciešamību.
....labāk riktīgi matemātiku, valodu un literatūru būtu iemācījuši.......
Ответы (17)
Piekrītu - būtu labāk iemācījuši rakstīt tā, lai kāds var arī izlasīt, un galvenais - VALODU!
Pārņem šausmas, klausoties radio, skatoties TV, lasot presi, klausoties deputātus utt.
Jā, ar latviešu valodas skolotājiem ir ļoti bēdīgi.
Вот заняться людям нечем. И так столько ... (здесь нелитературное слово) дети изучают, на учебники взглянуть страшно. Согласна про математику и языки.
С учителями действительно проблемы, далеко не каждый согласен им работать.
Вчера на твнете был опубликован анекдот дня:
раньше спрашивали у ребенка: ты вежливо разговаривал с учительницей, теперь спрашивают: учительница вежливо разговаривала с тобой? И этим все сказано. Дети хорошо знают свои права, но плохо - свои обязанности.
А так, ничего сверхестественного дети не изучают. И veselības mācība им в жизни пригодится. Лишь бы учебники были толковые и учителя хорошие.
С учителями действительно проблемы, далеко не каждый согласен им работать.
Вчера на твнете был опубликован анекдот дня:
раньше спрашивали у ребенка: ты вежливо разговаривал с учительницей, теперь спрашивают: учительница вежливо разговаривала с тобой? И этим все сказано. Дети хорошо знают свои права, но плохо - свои обязанности.
А так, ничего сверхестественного дети не изучают. И veselības mācība им в жизни пригодится. Лишь бы учебники были толковые и учителя хорошие.
Irēna, atļaujos Jums nepiekrist.
Varbūt īsti neizpratu Jūsu domu, taču mācību grāmatas un tā sauktās "darba burtnīcas" ir ar tādu saturu, ka ar vairākām augstākajām izglītībām tās saprast nav iespējams.
Kam to visu vajag!
Un kam vajag tās 10 balles novērtējumā!
Kad tā stulbā latviešu tauta, lai Dievs man piedod, beigs māžoties pakaļ visai pasaulei!
Aivar, я и написала, что учебники (и те же рабочие тетради, коль уж их считают нужными) должны быть хорошими, написанными так, чтобы дети понимали чего от них хотят.
Айвар, это вы еще не видели русских учебников, переведенных с латышского. Такое количество ошибок даже представить себе нельзя. Или задачи по математике типа "во дворе гуляли несколько детей, сколько лет Маше?" ...
Мне вот только обидно, что во многом подражаем Западу и при этом падает сам уровень образования.
Айвар, это вы еще не видели русских учебников, переведенных с латышского. Такое количество ошибок даже представить себе нельзя. Или задачи по математике типа "во дворе гуляли несколько детей, сколько лет Маше?" ...
Paldies Dievam!
Es ar savu plāno nervu sistēmu jau būtu sabrucis - kā tāda maza čupiņa...
Man vienalga - latvietis vai krievs, taču bērnam jāmāca no tādām grāmatām un burtnīcām, lai vismaz pieaugušais varētu saprast.
Šodien vairs nesaprot ne viens, ne otrs.
Es pat vēl nesen zvanīju Izglītības ministrijai - tur arī tikai plāta muti un rokas.
Neviens mūsu valstī ne par ko sen vairs kā nav atbildīgs.
Un tas patiešām ir briesmīgi!
Мне вот только обидно, что во многом подражаем Западу и при этом падает сам уровень образования.
Piekrītu par 100%.
Te sen jau vairs nav kam падать - sen jau nekāda līmeņa vispār nav.
...Neviens mūsu valstī ne par ko sen vairs kā nav atbildīgs.
Un tas patiešām ir briesmīgi!
А вот это самое ужасное!
Vienu gan es joprojām nekādi nevaru saprast - kā mēs skolā izmācījāmies? Grāmatas primitīvas - ne bilžu, ne krāsu, burtnīcas līniju un rūtiņu, nekādu "darba burtnīcu" - visu paši sastrādājām... sestdienās uz skolu gājām, kīmiju/fiziku/astronomiju/dabaszinātnes/matemātikas... mācījāmies visu skolas laiku, bez izvēles! Eksāmenus kārtojām tais priekšmetos!
Klasē grīdu mazgājām, malku skolas krāsnīm nesām, traukus skolas virtuvē novācām... Kur bija mūsu tiesības neko nemācīties un nedarīt?
Jā - un vēl kolhozi rudeņos!
Man mūsdienu skolas programma šķiet pilnīgi tizla! ja neesi specializētajās klasēs, tad vidusskolā nav ko mācīties - vieni muldamie priekšmeti
....taču mācību grāmatas un tā sauktās "darba burtnīcas" ir ar tādu saturu, ka ar vairākām augstākajām izglītībām tās saprast nav iespējams.
Tieši tā, mēs vesels sapulcējušos konsīlijs arī ar augstākajām izglītībām nesapratām ko tajā darba burtnīcā vajag ierakstīt, liekas tas bija noteikti pirmajās trīs klasēs.
Vienu gan es joprojām nekādi nevaru saprast - kā mēs skolā izmācījāmies? Grāmatas primitīvas - ne bilžu, ne krāsu, burtnīcas līniju un rūtiņu, nekādu "darba burtnīcu" - visu paši sastrādājām... sestdienās uz skolu gājām, kīmiju/fiziku/astronomiju/dabaszinātnes/matemātikas... mācījāmies visu skolas laiku, bez izvēles! Eksāmenus kārtojām tais priekšmetos!
Klasē grīdu mazgājām, malku skolas krāsnīm nesām, traukus skolas virtuvē novācām... Kur bija mūsu tiesības neko nemācīties un nedarīt?
Jā - un vēl kolhozi rudeņos!
Man mūsdienu skolas programma šķiet pilnīgi tizla! ja neesi specializētajās klasēs, tad vidusskolā nav ko mācīties - vieni muldamie priekšmeti
Pievienojos
Labak vesturi padzilinati, un latviesu valodas vesturi un vestures vesturi. Katru dienu sie prieksmeti butu obligati.
Закрыть
Краткое описание нарушения