Manā pirmajā piemērā grāmatvedībā tā neraksta, to jau mēs zinām, par to komatos likšanu es tā īsti nezinu, paraktiski tādu atšifrējumu neesmu redzējusi. Bet var jau arī rakstīt viens lats un 189/1000, jo, kad es sāku strādāt tālajos septiņdesmitajos gados, tad grāmatvedībā kases dokumentos tikai tā vien bija 113,56rbļ.- Viens simts trīspadsmit rubļu un 56/100.Nezinu, vai tā bija pareizi un vai ir tā arī tagad, bet vienkārši tā bija.
Kā ir pavisam pareizi, to tikai Dievs tas Kungs zina.
Mūsu valstī "pareizi" vienmēr ir tā, kā jaunākā mode nosaka.
Jau esmu kādreiz bildis, ka - tiklīdz Ministru Kabinetā nomainās redaktors, tā MK noteikumos un likumos parādās jauni vārdi, kuri ir "pareizi".
Agrāk rakstīja "likums nosaka, ka ... ", tagad jau "pareizi" ir "likums noteic, ka ...".
Es, protams, palieku pie vecā varianta - likums nosaka nevis noteic. Bet ko Tu nabags padarīsi - taisnība un pareizi vienmēr ir bagātajam.
Tāpat ar rbļ. un kap., ar Ls un sant.
Trīs rubļi 07 kap. - "polša cena".
Viens lats 20 sant. - samaksa par vienas stundas darbu vergu zemē.
Latviešu valodā es joprojām pieturos pie vērtībām, kuras man iemācīja nīstajā padomju laikā skolā. Skolotāji man bija ļoti labi, stingri, bet mīļi. Esmu pateicību viņiem parādā līdz mūža galam. Jo protu uzrakstīt teikumu, protu uzrakstīt ar roku tā, ka jebkurš var izlasīt. Ne tā kā tagad - visi raksta, bet izlasīt uzrakstīto nevar gandrīz neviens.