Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SIA - Mikrouzņēmums
Sveiki visiem, tiko nodibināts SIA un iesniegts MUN maksātāja statuss.
Tā kā SIA saņems ieņēmumus no Zviedrijas, es gribētu jautāt kāda veida līgumus mums ar zviedriem ir jāslēdz, ja mūsu darbinieki viņiem veic iekšdarbu remontu?
Ответы (37)
Es tikai brīnos kāpēc par nodokļu nenomaksu nesūta rēķinu firmai, bet gan pašiem strādniekiem.
Наверно потому, что плательщиком налога является физическое лицо. (как, впрочем, и у нас). Работало на территории Норвегии физическое лицо и оно же получало доход. Значит, ему и налоги платить.
А латвийская фирма тут и вовсе не причем. У нее там предствительства не было и она там вообще не при делах.
Es tikai brīnos kāpēc par nodokļu nenomaksu nesūta rēķinu firmai, bet gan pašiem strādniekiem.
Bija saskare, bet ne līdz galam (piedāvāja darbu ārzemēs, tik viss noklusa) Vadītāji brauca uz turieni skatīties kādi darbi, kādi apjomi, utt un, jau toreiz uzreiz brīdināja, ka darbinieki tur reģistrējās kā nodokļu maksātāji, bet darbus veic firma un līgumu slēdz firma. Bet mums viss noklusa un neko plašāk vairs nezinu. Pieļauju, ka minētajā gadījumā bija tāpat - darbinieki Norvēģijā reģistrējas kā nodokļu maksātāji, bet līgums par darbiem ir ar firmu. Raidījumā arī izskanēja, ka tā firma bija uzvarējusi konkursā Norvēģijā un tāpēc veica būvdarbus.
Tik kāpēc tur viņiem nebija pārstāvniecībās? Nesaprotu
Piemēram zviedrijā drīkst strādāt vienā gadā 181 dienu, ja šo dienu skaitu pārsniedz tad ir jāmaksā nodokļi Zviedrijā, par Norvēģiju gan nezinu kā tur ir.
Norvēģijā 180 ( ja neesmu pārklausījusies vakardienas TV ziņu).
Vai tad Norvēģijā nemaksā par saviem darbiniekiem viņus nodarbinošais uzņēmums? Par Latvijas uzņēmumu - cita lieta tas cik saprotu Norvēģijā vispār nebija reģistrējies.
Man vīrs strādāja Norvēģijā un firma par viņu maksāja nodokļus, bet viņam bija arī ID karte
"ja uzturēšanās laiks, kas nepieciešams darbu veikšanai ārvalstī (Zviedrijā), bez pārtraukuma pārsniedz 6 kalendāros mēnešus, darbiniekam ir nepieciešams reģistrēties otras valsts Nodokļu administrācijā, un maksāt ienākuma nodokli saskaņā ar attiecīgās valsts tiesību aktiem". Tātad pašam jāreģisrtējas, darba devējs var nākt pretī un apgaismot savus darbiniekus laicīgi.
"ja uzturēšanās laiks, kas nepieciešams darbu veikšanai ārvalstī (Zviedrijā), bez pārtraukuma pārsniedz 6 kalendāros mēnešus, darbiniekam ir nepieciešams reģistrēties otras valsts Nodokļu administrācijā, un maksāt ienākuma nodokli saskaņā ar attiecīgās valsts tiesību aktiem". Tātad pašam jāreģisrtējas, darba devējs var nākt pretī un apgaismot savus darbiniekus laicīgi.
Tad jau sanāk , ja tas darba periods nesasniedz pus gadu vienā reizē tad jau var strādāt visu laiku, tikai ik pa laikam jāatbrauc mājās:)
Es arī tā saprotu, bet drošības labad pakonsultējies ar kādu nopietnāku iestādi.
Cilvēku uzturēšanās laiks tiek summēts. Vismaz pēc rakstītā tā saprotu.
"Pirmie uzņēmuma līguma termiņi šajā valstī neviens nepārsniedza 180 dienas, tāpēc strādājām ar izpratni, ka pārstāvniecības reģistrēšana mums nav nepieciešama. Nezinājām, ka cilvēku uzturēšanās laiks tiek summēts. "
VID brīnās, ka «Arčers» šo likuma normu it kā palaidis garām, jo tā nav unikāla Norvēģijas specifika, bet ir spēkā gandrīz visā Eiropā.
nu vēl es iedomājos, ja līgums turpinās, bet atbrauc mājās nedēļu atpūsties, tad tas nebūs pārtraukums.
nu vēl es iedomājos, ja līgums turpinās, bet atbrauc mājās nedēļu atpūsties, tad tas nebūs pārtraukums.
Bet rakstā teikts, ka līgumi bija dažādi un pie tam dažādos objektos, bet uzturēšanās laiku tomēr summēja.
bet kā skatās to uzturēšanos laiku. varbūt strāadā tikai 1 nedēļu mēnesī, bet gada garumā?
Efeja1980, skatās uzturēšanās laiku, ne strādāšanas konkrētā valsti, līdz ar to personai ir rezidenta vai nerezidenta statuss. Var palasīt par rezidentu un nerezidentu statusu, no tā ar izriet IIN maksāšana konkrētā valstī.
Paldies Dimma, palasīšos, jo mans vīrs šad tad aizbrauc pastrādāt uz Vāciju, bet nu tur noteikti nebūs 9 mēneši kā tas ir Vācijas gadījumā.
Man arī ir aktuāli.
Atradu tādu skaidrojumu, ka " fiziskā persona tiek uzskatīta par ārvalstu rezidentu, ja šīs personas pastāvīgā dzīvesvieta ir ārvalstīs, vai šī persona uzturas ārvalstīs 183 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas taksācijas gadā, kā arī šai personai ārvalstīs pieder īpašums vai dzīvo ģimene, vai tā ārvalstīs veic sociālās apdrošināšanas maksājumus."
http://baltic-ireland.ie/2011/03/17896/
Закрыть
Краткое описание нарушения