Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Struktūrvienība - arī mājas lapa internetā К списку тем
Struktūrvienība - arī mājas lapa internetā
http://www.***censored***/lv/zinas/7/1783
Vai esat lasījuši?
Vai vēl kādam ir līdzīga pieredze?
Es personīgi biju "palaidis garām".
Ответы (18)
Новый источник дохода нашли
Домашнюю страничку регистрировать это ещё можно понять, но адрес электронной почты считать как структурную единицу это уже слишком. Так же как странички в Фейсбуке и прочих электронных сетях. Их ведь может открыть кто угодно.
Регистрировать нужно страничку, на которой производится хоз. деятельность, интернет-магазин, например. А просто информационную страницу фирмы нет никакого смысла, тем более адрес электронной почты.
""Par struktūrvienību uzskata arī tīmekļa vietni, kurā veic saimniecisko darbību ar elektronisko sakaru līdzekļu (tai skaitā ar interneta) starpniecību"
Регистрировать нужно страничку, на которой производится хоз. деятельность, интернет-магазин, например. А просто информационную страницу фирмы нет никакого смысла, тем более адрес электронной почты.
""Par struktūrvienību uzskata arī tīmekļa vietni, kurā veic saimniecisko darbību ar elektronisko sakaru līdzekļu (tai skaitā ar interneta) starpniecību"
Un ja šajā mājas lapā ir manu pakalpojumu piedāvājums (kas pats par sevi saprotams)?
Tā sanāk reklāma. Vai reklamēšanās nav saimnieciskā darbība?
Kā raksta R.Celmiņš - viņam ir bijusi pieredze, ka mājas lapu jau pašu par sevi VID uzskata par saimnieciskās darbības veikšanas vietu.
Vai tiešām tikai viņam (R.Celmiņam) vienīgajam būtu šāda pieredze?
Es mēģināju jūnijā piereģistrēt savu mājas lapu kā struktūrvienību. Sastādīju FK24, nosūtīju EDSā, sarakstīju lēmumu un beigu rezultātā man no VID piezvanīja un teica, ka tāda tipa mājas lapu reģistrēt kā struktūrvienību nevajagot un "atšuva". Tagad domāju, vai tik neatsūtīs soda kvīti.
Paldies, Cleo!
Pēc Jaungada painteresēšos savā VIDā - ko teiks?
Jo katram VID KACam joprojām spēkā ir atšķirīgi noteikumi.
Tikko kā ar to saskāros citā jautājumā - kas vienā KACā derēja, tas citam vairs neder.
Aivars007, с электронными адресами точно всё также, как и в обычной жизни. Если Вы разместили рекламу о своей фирме на трамвае или в газете, Вы же не станете регистрировать эти места, как свои структурные подразделения? Или ... ? Аналогично и в интернете. Покупая баннеры для рекламы своей фирмы на чужих ресурсах точно также они не есть адреса Вашей хоз. деятельности. IMHO
Lasīju arī šo Celmiņa rakstu, pats esot reģistrējis ap 100 vienībām.
Aivars007, с электронными адресами точно всё также, как и в обычной жизни. Если Вы разместили рекламу о своей фирме на трамвае или в газете, Вы же не станете регистрировать эти места, как свои структурные подразделения? Или ... ? Аналогично и в интернете. Покупая баннеры для рекламы своей фирмы на чужих ресурсах точно также они не есть адреса Вашей хоз. деятельности. IMHO
Es tikai apjautājos. Gribēju izprast tādu prasību loģiku.
Mēģināšu tomēr piereģistrēt, tad jau vēlāk padalīšos pieredzē.
Tagad sapratu kādēl man vienai picērijai kas internetā pieņem pasūtījumus picu izplatīšanai bija zvans- brīdinājums no VID ka mājas lapa jāreģistrē kā struktūrvienība.
Dabīgi ka picu piegādā dabā bet izmantojot mājas lapu var pieprasīt-
Tai brīdī nolēmu ka kādam " jumts brauc" bet izrādās ka bija godprātīgi VID darbinieki kas acīmredzot ne tikai soda bet arī norāda uz atklāto uzņēmēju nespēju izskriet līdz ikuma līkločiem
Tikai jautājums ko darīt ja mājas lapā informācija: pasūtījumus veikt nosūtot e pastu pasūtījumu pieņēmējiem - tad jau iznāk ka šis pasūtījumu pieņemšanas e pasts arī jāreģistrē kā struktūrvienība.
Un kā ar grāmatvežu e pastien kurus izmantojot sazinās ar klientiem- iznāk ka arī struktūrvienība kurā veic saimniecisako darbību
Laikam vairs netieku šiem likumu unikumiem līdz
…Un kā ar grāmatvežu e pastien kurus izmantojot sazinās ar klientiem- iznāk ka arī struktūrvienība kurā veic saimniecisako darbību…..
Saimnieciskā darbība ir jebkura sistemātiska, patstāvīga darbība par atlīdzību. E-pasta izmantošana man nedod nekādu atlīdzību, diemžēl
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=475&hl=1#kad_jareg
Nevarēju atrast, vai pašam VID mājas lapa ir reģistrēta kā struktūrvienība?
PALDIES
Tas ir tikai mans IMHO.
Ja tā vērtēt, ar ko gūstu atlīdzību, tad principā vajadzētu kā struktūrvienību piereģistrēt smadzenes un pieredzi, jo principā tas jau ir tas galvenais atlīdzības gūšanas darba instruments nevis mājas lapa, e-pasts vai telefons.
Vēl jau pirkstus arī derētu reģistrēt, kamēr nav tādi datori, kurus var vadīt ar domu spēku
Daudz gan mums to struktūrvienību būs
Закрыть
Краткое описание нарушения