Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Veikalu preču uzskaite
Labvakar!
Vēršos pie visiem, kuriem ir pieredze mazumtirdzniecībā, veikalu vadītājiem, pārdevējiem, īpašniekiem u.c.
Esmu nolēmis sākt preču uzskaiti dažiem nelieliem veikaliem. Zinu, ka ir daudz dažādas programmas ar kuru palīdzību tas ir ļoti elementāri, taču tas maksā diezgan lielu naudu un šajā gadījumā nebūs īsti vajadzīgi. Esmu apmēram izdomājis to sistēmu, kas nebūt nav nekas jauns un ģeniāls. Sistēma būtu ļoti vienkārša, saprotama darbiniekiem un ikdienā nepatērētu daudz laika.
Tāds nu īsumā mans stāsts. Izveidoju šo tēmu, jo varbūt ir kāds, kurš varētu man ko pastāstīt par preču uzskaiti veikalos, par lietām par kurām vajadzētu rūpīgāk padomāt pirms ko tādu sākt; par to kādi ir iespējamie draudi šai sistēmai un no kā vajadzētu uzmanīties, lai šāda, pašrocīgi veidota, sistēma neizgāztos, bet gan uzlabotu un kontrolētu veikalu darbību.
Būšu ļoti pateicīgs par Jūsu atbildēm, ieteikumiem un jautājumiem, kā arī par iespēju parunāt privāti ar kādu, kuram ir kaut neliela pieredze šajos jautājumos.
Ответы (17)
Kas tad tā ir par vienkāršo un ģeniālo sistēmu?
Iepazīstiniet, lūdzu, ar tās koncepciju un galvenajām sastāvdaļām, ar galvenajiem darbības principiem, tad arī varēsim spriest.
Kā gan lai novērtē Jūsu izstrādāto "aizej tur, nezin kur, atnes to, nezin ko...", nezinot par to itin neko?
Sākšu ar to, ka neko savā vēstījumā nenosaucu par ģeniālu.
Un šajā gadījumā nav runa par manu skatījumu uz to kā vajadzētu veikt preču uzskaiti vai manu ideju analizēšanu, bet gan lūdzu gudrāku cilvēku padomu šajā jautājumā.
Būšu ļoti pateicīgs par Jūsu atbildēm, ieteikumiem un jautājumiem, kā arī par iespēju parunāt privāti ar kādu, kuram ir kaut neliela pieredze šajos jautājumos.
Man ir pietiekami liela pieredze gan vairumtirdzniecības preču uzskaitē, gan arī mazumtirdzniecības preču uzskaitē?
Un tad?
Ko tieši Jūs vēlaties parunāt?
Esmu apmēram izdomājis to sistēmu...
Sistēma būtu ļoti vienkārša, saprotama darbiniekiem un ikdienā nepatērētu daudz laika...
Kā tad paliek ar šo?
Tad IR vai NAV jums (vizmaz galvā"jelkāda sistēma?
Par ko mēs runāsim?
Vai jāpastāsta Jums, kas jānodrošina preču uzskaites sistēmai?
Ir vienkārši un nav ģeniāli:
preču sortiments;
preču kodi;
KN kodi (nepieciešamības gadījumā);
iepirkuma cenas un pārdošanas cenas;
preču daudzums (arī svars nepieciešamības gadījumā);
apgrozījums (pēc daudzuma, cenas, summas, piegādātājiem);
preču piegādātāji;
visi iespējamie pārskati - pa preču grupām, pa piegādātājiem un tml.
Neko nesapratu, ko Jūs gribiet zināt?
Arī es ar savu ilggadējo pieredzi šajās jomās faktiski nesapratu, ko jautājuma autors vēlas uzzināt.
Un par ko runāt.
Gaidīsim izskaidrojumu.
Varbūt grib veidot noliktavas programmu.Bettad jau piesaista grāmatvedības speciālistu.
Tad jau manīs.
Raksta taču - Esmu apmēram izdomājis to sistēmu...
Tad jau laikam zina, ko grib.
Nesaprotu arī, kādā statusā ir jautātājs - jaunas programmas izstrādātājs, preču uzskaites pakalpojumu sniedzējs, veikalu (uzņēmuma) īpašnieks, grāmatvedis???
Tas ko esmu iecerējis ir vienkārši uzskaitīt veikalā esošo preci un kontrolēt to, kas tiek pārdots un kas paliek veikala plauktos un noliktavā, jo pašlaik nav vispār nekāda kārtība. Kases aparātiem nav svītru kodu lasītājs, tāpēc katru pārdoto preci pēc nosaukuma vai artikula būtu jāatraksta pārdevējam uz atsevišķām lapām un katra vakara vai nedēļas beigās jānosūta vadībai, lai varētu salīdzināt apgrozījumu ar pārdoto preču daudzumu un patiesumu. Vēlējos uzzināt tikai to no kā man būtu jāuzmanās ierosinot un sākot šādu sistēmu.
Jā, visi tie, kuri nav lielveikali, visu raksta rūtiņu burtnīcā.Šausmīgi apgrūtinoši.
Kādā statusā Jūs esat?
Kāpēc Jums radušās šādas ieceres?
...jānosūta vadībai, lai varētu salīdzināt apgrozījumu ar pārdoto preču daudzumu un patiesumu...
Ar ko vadība šos datus salīdzinās?
Jā, visi tie, kuri nav lielveikali, visu raksta rūtiņu burtnīcā.Šausmīgi apgrūtinoši.
Un ko dod tā rakstīšana rūtiņu (līniju) burtnīcā?
Saņemto preču uzskaiti kārto grāmatvedība, iegrāmatojot saņemšanas pavadzīmes.
Realizēto preču uzskaiti (veikalā) nodrošina EKA, Z atskaites un EKA žurnāls.
Kādiem mērķiem paredzēta rūtiņu burtnīca?
Kuri MK noteikumi (likums) paredz šādu preču uzskaiti?
...Kuri MK noteikumi (likums) paredz šādu preču uzskaiti? ....
Jautājuma uzdevējs tā domā.
Laikam jau tālu ir aizdomājies - vairs neatsaucas...
Товарный учет методом продажных цен существует уже тыщу лет. Может автору вопроса об этом неизвестно.
Jautājuma autors pazuda.
Айвар, а зачем он нам нужен? Мы и без автора чудесно можем поговорить
A bet protams!
- Какая скверная погода...!
- Ой, не говори, милая! У самой муж пъяница!
Закрыть
Краткое описание нарушения