Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

darba algas К списку тем

darba algas
Kas lūdzu man varētu palīdzēt ar darba līgumiem, un darba algām diviem cilvēkiem. Esmu tā saputrojusies, ka nezinu kā pareizi noformēt.

1) Pirmajam cilvēkam uztaisīju darba līgumu, ka viņš ir gan rīkotājdirektors, gan kasieris, gan autovadītājs. Samaksa 80 Ls mēnesī.

Katru mēnesi aizpildu darba laika uzskaites tabeli, katru darba dienu 8 stundas.

Bet par cik sanaak reizeem arii straadaat sestdienaas, sveetdienaas, varbuut pareizaak paredzeet ka jaastraadaa meenesii konkreetas stundas vienalga kuraas dienaas?

2) Otrajam, ka ir grāmatvedis, kas strādā 80h mēnesī, vienalga, kurā darba laikā, saņemot samaksu 0.50 Ls/h.

Aizpildu darba laika uzskaites tabeli jebkuraa dienaa ielikot paaris stundas, taa lai sanaak taas 80 stundas = 40 Ls.

Taa ir pareizi?

Man bail ka tie darba līgumi nav pareizi, varbūt varu kādam aizsūtīt paskatīties.

Paldies.
Lindac
Lindac 28.09.2004 09:53
360 сообщений на сайте

Ответы (6)

Paskaties www.ge.lv
Tore
Tore 28.09.2004 10:04
981 сообщение на сайте
1) sestdienas un svētdienas ja nemaldos jāapmaksā dubultā.

2) ja jau tiek skaitītas stundas, tad darba līgumā labāk minēt stundas tarifa likmi 0,50 ls/ h, nevis mēnešalgu 80 Ls / mēnesī.
Cleo
Cleo 28.09.2004 10:26
19234 сообщения на сайте
Gribas lai tā summa ir 80 Ls mēnesī, ne vairāk. Tāpēc noteikta alga, nevis stundas. Darba laika tabele jau jāved neatkarīgi vai ir noteikta alga vai laika sistēma.

Var jau noteikt darba laiku 160 stundas mēnesī x 0.50 Ls = 80 Ls. Sanaak tie 80 Ls, bet nebūs aizdomiigi, ka katru meenesi tieshi sanaak nostraadaat 150 stundas.

Man gan liekas, ka sest, svētd nav dubultā jāmaksā. Dubuktā jāmaksā ja pārstrādā tās 40 h nedēļā.
Lindac
Lindac 28.09.2004 10:42
360 сообщений на сайте
134.pants. Nepilns darba laiks

(1) Darba līgumā darba devējs un darbinieks var vienoties par nepilna darba laika noteikšanu, kas ir īsāks par normālo dienas vai136.pants Virsstundu darbs

(1) Virsstundu darbs ir darbs, kuru darbinieks veic virs normālā darba laika.

(2) Virsstundu darbs ir pieļaujams, ja darbinieks un darba devējs par to vienojušies rakstveidā.

ned137.pants Darba laika uzskaite

(1) Darba devējam ir pienākums precīzi uzskaitīt katra darbinieka nostrādātās stundas, virsstundas un nedēļas atpūtas laikā nostrādātās stundas.

ēļas darba laiku.

140.pants Summētais darba laiks

(1) Ja darba rakstura dēļ nav iespējams ievērot attiecīgajai darbinieku kategorijai noteikto normālo dienas vai nedēļas darba laika ilgumu, darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem nosaka summēto darba laiku.

(2) Summētais darba laiks nedrīkst pārsniegt 56 stundas nedēļā un 160 stundas četru nedēļu periodā, ja darba koplīgumā nav noteikts citādi.

(3) Darbs, kuru darbinieks veicis virs šā panta otrajā daļā noteiktā laika, uzskatāms par virsstundu darbu.

(4) Ja ir noteikts summētais darba laiks, atpūtas laiku darbiniekam piešķir saskaņā ar darba grafiku.

Slēdzot līgumu jāizvēlas vai nu maksā mēneš algu vai ari stundu tarifu , likumā nav aizliegts strādāt mazāk par astoņām stundām dienā
Tore
Tore 28.09.2004 11:03
981 сообщение на сайте
Panti no darba likuma
Tore
Tore 28.09.2004 11:04
981 сообщение на сайте
es gan nesarežģītu situāciju sev un darba laika uzskaites tabelē uzrādītu darba dienās nostrādātās stundas.
Cleo
Cleo 28.09.2004 14:41
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.