Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dāvana sadarbības partnerim К списку тем
Dāvana sadarbības partnerim
Par laba līguma noteikumu izpildi es savam pasūtītājam dāvinu dāvanu. Aptuvenā cena 100 Ls. plus PVN 21 Ls.
Kādas fīčas te varētu slēpties?
Es domāju, ka izrakstu PPR par dāvanu, vērtību norādot nulli. Kas apliecinās, ka dāvna ir nodota pēc piederības. Šos izdevumus uzskatu saistītus ar saimniecisko darbību un norakstu izdevumos (100Ls). . Kas notiek ar PVN 21 Ls ? Vispirms atskaitu priekšnodokli 21 Ls, un tālāk ..... uzkāros , palīdziet ar padomu.
Ответы (10)
Juridiskā persona, dāvinot naudas vai mantas dāvanas fiziskai vai juridiskai personai (izņemot darbiniekus), jāpalielina apliekamais ienākums par dāvanu summu х koeficients 1,5 UIN deklarācijā, tā kā tās ir uzņēmuma izmaksas, kas nav saistītas ar saimniecisko darbību (likuma 5.panta1.daļa).
Japaina, kuru likumu jus citējat?
Ну по этому делу у нас один закон, Likums "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"
Да я его как раз сижу и читаю, и не вижу такой формулировки.
Это вольный перевод, но смысл верный.
Es jau nedāvinu kurai katrai personai uz ielas satiktai. Tai personai priekš manis kaut kas vērtīgs ir jāizdara, lai tiktu pie dāvanas. Vai tas nemaina būtību - ka tie man ir saimnieciskie izdevumi?
Es cerēju, ka atsauksies tie, kas reāli to ir darījuši. piemēram- pērkam 10 kastes papīra un dāvanā Rafaelo kaste. Vai te nav tādu?
Un, kas ar PVN?
Es jau nedāvinu kurai katrai personai uz ielas satiktai. Tai personai priekš manis kaut kas vērtīgs ir jāizdara, lai tiktu pie dāvanas. Vai tas nemaina būtību - ka tie man ir saimnieciskie izdevumi?
Es cerēju, ka atsauksies tie, kas reāli to ir darījuši. piemēram- pērkam 10 kastes papīra un dāvanā Rafaelo kaste. Vai te nav tādu?
Un, kas ar PVN?
Dāvana par 100 latiem vai rafaello par 10 kastēm papīra ir divas pilnīgi dažādas lietas.
Jāiemācās korekti un saprotami uzdot jautājums, tad arī variet atbildi sagaidīt.
С хоздеятельностью связаны суммы предоставленных торговых скидок или бонусов, опять же обоснованных, а подарки они и есть подарки. Никто не запрещает их дарить своим партнёрам, только налоговую базу за счёт таких подарков уменьшать не разрешается.
Закрыть
Краткое описание нарушения