Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
uzņēmums perk pats rezervdaļas savām iekārtām К списку тем
uzņēmums perk pats rezervdaļas savām iekārtām
Labdien
Sakiet lūdzu
Kādas var rasties neertības uzņēmumam kuram jāatremontē kāda sava iekārta,
taču remontam nepieciešamas rezervdaļas remontorganizācija prasā iegadāties pašiem (tas ir, uz sava "vārdā")
Paldies
Ответы (39)
Sastādiet līgumu - atrunājiet visas nianses un uz priekšu
Nav vairāk raizes grāmatvedibai kad vel jāpieskaitā pie saviem atskaitiem kaut ko, salīdzinot ar parastāku situāciju kad remontnieks visu nepieceišamo piegādā pats ?
Jurij, vai Jūs pats saprotat, ko jautājat?
Ja nesanāk latviski, pajautājiet savā dzimtajā valodā.
Šeit daudzi saprot arī citas valodas.
Es personīgi nesaprotu, ko Jūs vēlaties uzzināt.
Kā nozīme, kurš pērk? UN, ja paši remontētu, kas tad pirktu?
Nav vairāk raizes grāmatvedibai kad vel jāpieskaitā pie saviem atskaitiem kaut ko, salīdzinot ar parastāku situāciju kad remontnieks visu nepieceišamo piegādā pats ?
Перечитала раза 3, ничего не поняла. (я про смысл вопроса, а не лат.яз)
Перечитала раза 3, ничего не поняла. (я про смысл вопроса, а не лат.яз)
Es nesapratu ne vienu, ne otru.
Autors nesaprot-kā tas būs, ka pats nopirks rezerves daļas, aiznesīs remontētājam.Dokumentus(vai čekus) iegrāmatos savā firmā,no remontētāja būs rēķins par pakalpojumu bez rez.daļām.
Autors nesaprot-kā tas būs, ka pats nopirks rezerves daļas, aiznesīs remontētājam.Dokumentus(vai čekus) iegrāmatos savā firmā,no remontētāja būs rēķins par pakalpojumu bez rez.daļām.
Un kas tur ko nesaprast?
Pats nopirks detaļas, samaksās tikai par darbu.
Mēs saprotam, nav problēmas, bet autors satraucies par muļķībām
Nu jā... Mēs jau neesam autori... Un labi vien ir, ka tā...
Vajadzētu izbeigt šo praksi - izzīlēt kafijas biezumos, ko tad tādu gribējis autors zināt un atbildēt.
Nemāk jautāt - nav atbildes!
Nav rociņu - nav cepumiņu.
IMXO
Vajadzētu izbeigt šo praksi - izzīlēt kafijas biezumos, ko tad tādu gribējis autors zināt un atbildēt.
Nemāk jautāt - nav atbildes!
Nav rociņu - nav cepumiņu.
IMXO
Piekrītu.
Es personīgi nekad nezīlēju. Neskatoties uz to, ka vienmēr šajā sakarā saņemu pārmetumus.
Ir jau mums šeit arī zīlnieki(-ces), taču katrs pats savas ne-laimes kalējs.
Kā "mikrouzņemums" ,
es atremontētu klientam iekārtu,
teiksim. par 100 latiem nomainot rezervdalu kura maksātu 1000 latus.
Lai nemaksātu nodoklis 99 lati,
es paprasītu klientam pašam formāli nopirkt to rezervdaļu (caur viņa grāmatvedību).
Tad man būtu jāsamaksā 9 lati nodoklis par manu darbu, taču ko teiktu vairākums grāmatvežu par to ka viņām vel japieskaitā savā darbā kaut kādas tur "rezervdaļas" ?
Kārtējais optimizators, kuru dēļ vispār atcels jēdzienu MUNM.
Kā "mikrouzņemums" ,
es atremontētu klientam iekārtu,
teiksim. par 100 latiem nomainot rezervdalu kura maksātu 1000 latus.
Lai nemaksātu nodoklis 99 lati,
es paprasītu klientam pašam formāli nopirkt to rezervdaļu (caur viņa grāmatvedību).
Tad man būtu jāsamaksā 9 lati nodoklis par manu darbu, taču ko teiktu vairākums grāmatvežu par to ka viņām vel japieskaitā savā darbā kaut kādas tur "rezervdaļas" ?
A eglē vai priedē ar pliku pakaļu nevēlaties uzrāpties, cienītais?
Krimināllikums
217.pants Grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšana
(1) Par uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai), iestādei vai organizācijai likumos noteikto grāmatvedības dokumentu kārtošanas nosacījumu, gada pārskatu vai statistikas pārskatu sastādīšanas kārtības pārkāpšanu, gada pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas savlaicīgu neiesniegšanu vai nepilnīgu iesniegšanu attiecīgajām valsts institūcijām, ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā, —
soda ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.
(2) Par uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai), iestādei vai organizācijai likumos noteikto grāmatvedības dokumentu, gada pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas slēpšanu vai viltošanu —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 12.02.2004. likumu, kas stājas spēkā 01.01.2005.)
218.pants. Izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas
(1) Par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas vai par ienākumu, peļņas vai citu ar nodokli apliekamo objektu slēpšanu vai samazināšanu, ja šīs darbības izdarītas atkārtoti gada laikā, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.
(2) Par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas vai par ienākumu, peļņas vai citu ar nodokli apliekamo objektu slēpšanu vai samazināšanu, ja ar to nodarīti zaudējumi valstij vai pašvaldībai lielā apmērā, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.
(3) Par šā panta otrajā daļā paredzētajām darbībām, ja tās izdarījusi organizēta grupa, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 12.02.2004. un 13.12.2007. likumu, kas stājas spēkā 12.01.2008.)
Par tadam lietam gan foruma labak nerakstit.
Lai tik raksta, es visus šos optimizēšanas priekšlikumus krāju - mums VIDā darbā tie lieti noder.
Internetā neviens nav anonīms, kā zināt, dāmas un kungi.
Закрыть
Краткое описание нарушения