Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
uzņēmums perk pats rezervdaļas savām iekārtām К списку тем
uzņēmums perk pats rezervdaļas savām iekārtām
Labdien
Sakiet lūdzu
Kādas var rasties neertības uzņēmumam kuram jāatremontē kāda sava iekārta,
taču remontam nepieciešamas rezervdaļas remontorganizācija prasā iegadāties pašiem (tas ir, uz sava "vārdā")
Paldies
Ответы (39)
Piekritu. Cilveki pasi visu izplapa. Nesen redzeju nu
ss.lvvienu piedavajumu pirkt iekartu ar PVNu vai bez.
Man tāds jautājums:
Nopērkot rezerves daļas tehnikai mēs katrā pavadzīmē norādām konkrēti priekš kādas mašīnas tās domātas.Vai ir nepieciešams vai obligāti jāraksta akts,kam tās izlietotas?
akts par remontu - ar pašiem spēkiem vai pie pakalpojuma sniedzēja
Kas te ir "kriminālais" un ko "viltošana" ?
Mēs veicam pašu spēkiem.
Nu ja, ar pašu spēkiem, izmantotas rezerves daļas ir uzstādīti mašīnai ar VN- ****, tad ir
7.gr
нет здесь никакого криминала
мы, нормальное СИА, иногда покупаем детали для ремонта, выполняемого третей стороной
по разным причинам, или время экономим, или деньги, или желание иметь прямую гарантию от производителя
ремонтники наши ни разу не микробы, могут заказать сами, могут взять наше
если для них это не криминал, почему для микроба криминал? выкручивается человек как может и правильно делает
другое дело, что, возможно, не правильно выбрал форму налогообложения
Kā "mikrouzņemums" ,
es atremontētu klientam iekārtu,
teiksim. par 100 latiem nomainot rezervdalu kura maksātu 1000 latus.
Lai nemaksātu nodoklis 99 lati,
es paprasītu klientam pašam formāli nopirkt to rezervdaļu (caur viņa grāmatvedību).
Tad man būtu jāsamaksā 9 lati nodoklis par manu darbu, taču ko teiktu vairākums grāmatvežu par to ka viņām vel japieskaitā savā darbā kaut kādas tur "rezervdaļas" ?
Un kas tad šis tāds ir?
Piekrītu Kel. Man, kad jāremontē automašīna, paši pērkam un pasūtam detaļas tur, kur ir izdevīgāk, nevis ar servisa uzcenojumu, un meistaram atliek vien saremontēt. Un mani nekad nav interesējis kāda nodokļa maksātājs ir autoserviss.
другое дело, что, возможно, не правильно выбрал форму налогообложения -bet piekrītu arī šim
.
Айвар, а "если б он вез патроны?" (с)
Saņemot rezerves daļas un liekot uzreiz mašīnās mēs tās norakstām uz 7.gr.kontu.Piepārbaudes VID vēl pieprasīja ,lai uzrakstām arī norakstīānas aktus vecajām rezerves daļām.Kas ko tādu ir darījis?
Citēju: liekot uzreiz mašīnās mēs tās norakstām uz 7.gr.kontu
-------- dokumentu noformēšana, akts par rezerves daļu noņemšanu/uzstādīšanu konkrētai mašīnai.
Ja veicāt norakstīšanu iegādes brīdi, ka varēsiet norakstīt vēl reiz pēc gada??
Arī VID prasa dokumentu, kur vecais norakstīts, bet jaunais uzstādīts un uzskaitīts.
ABC.
Atnāks VIDs uz MUNam uzrēķinās pēc pilnas programmas kā nodokļu bāzes slēpšanu (kas pēc būtības arī notiek aprakstītajā situācijā).
Ja MUNs spēs pierādīt, ka nekas nav slēpts, liekot uzņēmumam pašam iegādārties rezerves daļas, tad - aidā! - uz priekšu.
IMXO
нет здесь никакого криминала
мы, нормальное СИА, иногда покупаем детали для ремонта, выполняемого третей стороной
по разным причинам, или время экономим, или деньги, или желание иметь прямую гарантию от производителя
ремонтники наши ни разу не микробы, могут заказать сами, могут взять наше
если для них это не криминал, почему для микроба криминал? выкручивается человек как может и правильно делает
другое дело, что, возможно, не правильно выбрал форму налогообложения
Можете закидать меня помидорами, но присоединяюсь к мнению Кел.
Albina, никто не осмелиться в вас кидать помидорами
Конечно не криминал, а легкая оптимизация. Только не надо об этом вслух говорить.
Даже оптимизации не вижу.
оптимизация -ни разу не ругательное слово
тупо отдавать по максимуму государству не есть наша цель
тупо отдавать по максимуму государству не есть наша цель
Это точноLOL
Закрыть
Краткое описание нарушения