Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ekonomikas uzdevums
Sveicināti, esmu mazliet iesprūdis ar vienu no saviem mājas darbiem. Meklējot zinošus cilvēkus ekonomikas jomā es uzgāju jūsu forumu un momentāli arī piereģistrējos.
Atvainojiet ja liekas ka šis raksts ir nevietā.
Mans uzdevums ir sekojošs:
Ir doti divi uzņēmumi, A un B.
Realizācijas apjoms abiem uzņēmumiem ir: A = 89000, B = 178000 vienību
Apgrozāmie līdzekļi uzņēmumam A ir 30% no realizācijas apjoma, bet uzņēmumam B - 20%
Abi uzņēmumi vēlas palielināt: uzņēmums A - apgrozāmos līdzekļus par 10%, uzņēmums B - apgrozījumu par 20%
Samazināt aprites ilgumu par: uzņēmums A - 5 dienām, uzņēmums B - 3 dienām.
Pēdējais nosacījums: Jāaprēķina cik papildus produkcijas var saražot uznēmums A, ņemot vērā plānotās izmaiņas. Un cik nepieciešams apgrozāmo līdzekļu lai nodrošinātu plānoto realizācijas apjomu uzņēmumā B.
Vairāk pie uzdevuma nosacījumiem nav dota nekāda informācija un es netieku gudrs.
Būšu ļoti pateicīgs par jebkādu informāciju un idejām kā šo murgu atrisināt. Paldies!
Ответы (9)
Pie skolotājas
Tas nav variants, ja būtu es te nerakstītu.
Kam Jūs savu atrisinājumu iesniegsiet?
Vai šeit - forumā?
Ja nav skolotājas.
Es atvainojos, es domāju te ir saprotoši izglītoti cilvēki, škiet ka es kļūdījos par jūdzi.
Jā, kļūdīties ir cilvēcīgi, teica ezis, nokāpjot no birstes.
Manuprāt, ar dotajiem datiem nepietiek, lai atrisinātu šo uzdevumu. Arī plāns palielināt apgrozāmos līdzekļus par 10% izklausās muļķīgi. Parasti plāno palielināt apgrozījumu vai peļņu. Meklējiet trūkstošos datus.
Es atvainojos, es domāju te ir saprotoši izglītoti cilvēki, škiet ka es kļūdījos par jūdzi.
Nav svarīgi par kāda attāluma mērvienību Jūs esat kļūdījies. Svarīgi ir Jums saprast, ka skolotāji parasti uzdod uzdevumus par tēmu, kuru esat mācījies un nevis otrādi. Vienmēr ir iespēja pajautāt skolotājam, ja nesaprotat uzdoto.
Arī plāns palielināt apgrozāmos līdzekļus par 10% izklausās muļķīgi.
Сейчас так обучают, что студенты не понимают чему учатся- план увеличить оборотные за счет ускорения товарооборачиваемости запасов
Samazināt aprites ilgumu par: uzņēmums A - 5 dienām, uzņēmums B - 3 dienām.
Высчитывается сначала объем этих оборотных средств, а потом данные вводятся в формулу, в конспекте записанную.
Это базовая задача экономического анализа.
Закрыть
Краткое описание нарушения