Man, personīgi, labāk uz angļu mārciņām pāriet, bet....
Nobalsojot par pievienošanos ES, mēs nobalsojām arī par pievienošanos eiro zonai.
Vakar noskatījos filmu
http://www.eiro.lv/lat/sakumlapas_aktuala_zina/ļoti daudz kam, es nepiekrītu, bet, ja mēs pieejam naudai kā maksāšanas līdzeklim, tad jau patiešām ir pilnīgi vienalga vai mums rokās lati, eiro vai kauri gliemežvāki.
Galvenais, lai es par iemainītajiem gliemežvākiem varu nopirkt tikpat cik iepirkš par latiem.
Tieši neziņa par nākotni (būs vai nebūs viss dārgāks, kā tas viss notiks, cik tas būs ērti, vai mēs nezaudēsim naudu, kā ieprikš, kad no rubļiem uz repšikiem un no repšikiem uz latiem pārgājām....)mūs biedē un mēs pretojamies visam nezināmajam.
Es to visu cenšos uztvert bez uztraukumiem, kā kaut ko neizbēgamu - kā sniegputeni vai zibeni
Būs un viss. galvenais tam pienācīgi sagatavoties - pieteikties uz eiro sākumkomplektu (tīri privāti), tikt vaļā no skaidrās naudas latos (tas gan man īsti nedraud, jo skaidro naudu makā nesāju tikai simbiliski), izņemt kādu eiro no konta jau iepriekš (drošs paliek bailīgs), papētīt, kādas izskatās eiro naudaszīmes, lai man neiesmērē viltojumus, sapirkties pirms gada beigām tik daudz vajadzīgo lietu un pārtikais, lai vismaz nedēļu nav uz veikalu jāiet, noteikti izpētīšu - varbūt lielveikalos būs kases, kurās varēs norēķināties tikai eiro vai tikai ar kartēm, lai rindas ātrāk uz priekšu kustās....
Galvenais, neuztraukties leiki, jo neko mūsu uztraukums nemainīs!
Labāk izzināt pēc iespējas vairāk