Ja ļauts "piemest savu pagalīti" - būtu uzskatāms par lietderīgu "akcentēt uzmanību" uz sekojošo:
"Es pieļauju, ka tas ir grāmatveža viedoklis, ja strādā uzņēmējdarbības pelēkajā vai melnajā zonā. Es šajās zonās uzņēmējdarbību neveicu.
&
Man ir pieredze gan grāmatvedībā, gan uzņēmējdarbībā daudzu gadu garumā."
-------
Šie abi padumi (iz viena viedokļa ienākušies, kas nav mazsvarīgi) - "pieļāvums" un tam sekojošais "pašnominācijas" apgalvojums - absolūti 'neštimmē', jo:
1. "pieļāvumā" apsiekalotais, gana objektīvais un pamatotais grāmatveža viedoklis par ikdienišķo realitāti šīs pašreizējās valsts tā dēvētajā "saimnieciskajā" sfērā NEBŪT NAV izmantojams, lai atļautos "pieļaut, ka tas ir grāmatveža viedoklis, ja strādā uzņēmējdarbības pelēkajā vai melnajā zonā";
2. jebkurš profesionālis, kam patiešām "ir pieredze gan grāmatvedībā, gan uzņēmējdarbībā daudzu gadu garumā", NEKĀDĀ GADĪJUMĀ neatļautos sevi kompromitēt ar tik neprofesionāliem, juridiski / pēc būtības absolūti neargumentētiem un taml. neadekvātiem "pieļāvumiem".
"Tieši tāpēc meklēju ārpakalpojumu sniedzēju..."
-------
Pienācīgi pilnvērtīgi apgūstot un objektīvi izvērtējot tā dēvētā "stukaču likuma" jeb "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma" (
http://www.likumi.lv/doc.php?id=178987) attiecīgos nosacījumus, jebkuram uzņēmējam ( tieši tāpat, kā jebkuram citam "potenciālajam klientam" ) nešaubīgi zudīs jebkāda motivācija riskēt ar sava uzņēmuma "veselību" / pastāvēšanu vispār (un, līdz ar to, arī ar personīgi savu + tuvinieku likteni), izvēloties visai neprognozējamu "sadarbību" ar "ārpakalpojumu grāmatvedības firmām". Galvenokārt, jau - tāpēc, ka šo "ārpakalpojumu profesionāļu" galvenā funkcija un "pakalpojums" ir OBLIGĀTA (likumīgi definēta) "ziņošana ( jeb "stučīšana" ) kontrolējošajiem dienestiem" ( VID, VDI, EP, KNAB u.t.t. ) par VISU, kas / kā / kāpēc notiek vai nenotiek "klienta" uzņēmumā.
Ir sacīts: "Domā līdzi!!!"