Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Agrāk pensionēies-neko vairāk nesaprotu!!!! К списку тем
Agrāk pensionēies-neko vairāk nesaprotu!!!!
Jo vairāk likumus lasu, jo tālāk mežā. Tas ir murgs. Ja man darbā ir 1 pensionārs, tad man jāizlasa 10 likumi un MK noteikumi, lai uzzinātu, kā pareizi viņam jāaprēķina alga. Satieku kolēģi, viņai foršs konspektiņš no semināra. Tā tas VID pelna naudu. :(((
Jautājums
1.Metinātājam piešķirta pensija 2 gadus ātrāk sakarā ar kaitīgu darbu. Nodokļu grāmatiņā ierakstīts-piešķirta vecuma pensija. Vai tā patiešām ir vecuma vai izdienas pensija?
2.Arkuru datumu tad īsti mainījās likmes?
Ответы (8)
1.Тā nav izdienas pensija, tā ir vecuma pensija, bet dažiem darbinieku kategorijām (ar kaitīgiem darba apstākļiem) pensionēšanas vecums ir pazemināts. Man arī ir tāda tantiņa - viņa kadreiz strādāja ķīmijas rūpnīcā.
2. Likmes mainas ar nākošo mēnesi. Piemēram, pensija piešķirta 15.09. - "pensionāru" likmi jāpiemēro ar 01.10.
А минимум убирается начиная с даты присвоения пенсии
Man viņš pensionējās maijā, tātad likmes piemēroju no jūnija
1.Kādu kodu man bija jāraksta "Ziņas par darba ņēmējiem"?
2.Tātad likmes no jūnija sākot ir 19.73 un 7.36, ja?
3.Neapliekamaisminimums nav, vai ir kāds papildus atvieglojums?
4.Vaiir kaut kur likumā definēts, kas ir izdienas pensija (lai sirds būtu droša)?
Paldies jau iepriekš par atsaucību!
vecuma pensija -
http://www.vsaa.gov.lv/vsaa/content/?lng=lv&cat=700
domāju, ka tas ir kods 13 - Tāda darba ņēmēja statusa iegūšana, kurš ir pakļauts valsts pensiju apdrošināšanai, maternitātes un slimības apdrošināšanai un sociālajai apdrošināšanai pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām (darba ņēmējam, kurš ir sasniedzis vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju; darba ņēmējam, kuram ir piešķirta vecuma pensija ar atvieglotiem noteikumiem)
Paldies Cleo, izlasīju visu! Bet par to kodu-man sanāk statusa maiņa, tad liekas 33 kods, pareizi?
Un vēl tad sanāk, ka nekādi papildus atvieglojumi nav?
jā tādā gadījumā domāju būs 33 kods. Neapliekamais minimums strādājošiem pensionāriem nepiemērojas, jo viņi saņem pensiju, ja es nekļūdos.
Закрыть
Краткое описание нарушения