Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

ieņēmumi par neko К списку тем

ieņēmumi par neko
Pirmo reizi sastapos ar tādu situāciju, ka kontā saņemam naudiņu no firmas, ar kuru nekādi darījumi nav pēdējā laikā bijuši. Šefs pats piezvanīja tās firmas īpašniekam un jautāja, kas tā par naudu, vai kāda dāvana utt. Viņš pretī atbildēja, ka esot mums parādā, ka apmaksājis rēķinu. Mans šefs pretī taisnojās, ka nav bijis nekādu rēķinu un nekāda parāda nav....Galu galā palika tā, ka nauda tomēr mums paliek, maksātājam nekas nav atpakaļ jāmaksā, nu un man atliek tikai pareizi iegrāmatot. Jautājums tikai pie kādiem ieņēmumiem lai grāmatoju?
Dinnija
Dinnija 21.03.2014 14:04
17 сообщений на сайте

Ответы (12)

Nu nav jau jābūt darījumiem pēdējā laikā, iespējams, ka bija pirms gadiem 5 un grāmatvedis bija iegrāmatojis. Arī man bija parādi piegādātājiem 3 firmām no 2009.gada Man šis uzņēmums ir tikai no 2012.g. īpašnieki tam mainījušies 2011.g. un gribot vienreiz tikt skaidrībā kas tie par kreditoriem, sameklēju visu šo 3 firmu grāmatvedības un salīdzinājām un tās summas bija iegrāmatotas visām tāpat kā man. Atliek, tik samaksāt. Arī rēķini atradās, bet viens no šo firmu īpašniekiem bija ļoti izbrīnīts, ka viņam būs nauda no sena debitora. Tas tikai liecina par to, ka ne vienmēr uzņēmumu īpašnieki ir lietas kursā par savu debitoru parādu esamību, it īpaši, ja grāmatvedību kārto ārpakalpojumu sniedzējs. Jautājiet, un viņi jums noteikti sameklēs rēķinu par ko maksāja.
Sandra48
Sandra48 21.03.2014 14:26
324 сообщения на сайте
Esmu visu pārbaudījusi pirms vispār sāku runāt ar šefu, visi darījumi, kas agrāk ir bijuši ir apmaksāti un tāda summa nekur nefigurē. Kuros ieņēmumos, jūsuprāt, būtu jāgrāmato tāda summa uz kontiem 6 vai 8 vai tomēr jāgrāmato citur kā kļudains maksājums?
Dinnija
Dinnija 21.03.2014 14:46
17 сообщений на сайте
Maksātājam tomēr, acīmredzot, ir šāds rēķins. Vai ir tik sarežģīti viņam palūgt, lai to atsūta ?
Abra
Abra 21.03.2014 14:57
2285 сообщений на сайте
Un tas viss ir tāpēc, ka pēdējā laikā ir novērojama tendence - savstarpējos norēķinus nesalīdzina. Pat solīdas firmas nē, par mazajiem nerunājot. Vai tad grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējiem ir citi noteikumi?
Aivareno
Aivareno 21.03.2014 15:39
6641 сообщение на сайте
Un tas viss ir tāpēc, ka pēdējā laikā ir novērojama tendence - savstarpējos norēķinus nesalīdzina. Pat solīdas firmas nē, par mazajiem nerunājot. Vai tad grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējiem ir citi noteikumi?
Aivareno 21.03.2014 15:39
Nevar gribēt, ka kaut ko salīdzinās, ja par bilancspējīgu grāmatvedi kļūst 32 stundās.
Andaz
Andaz 21.03.2014 15:48
27892 сообщения на сайте
Tāda sajūta, ka esat mazliet sapīpējušies, kas jums teica,ka sniedzu ārpakalpojumus un kļuvu par grāmatvedi kaut kādās stundās, ja nevarat atbildēt uz konkrētu jautājumu, tad neiesaistieties vispār diskusijās, atradušies PASAULES NABAS!
Visu situāciju sīkumos uzrakstot, man būtu jāraksta grāmata, tāpēc īsumā aprakstu kāda situācija ir notikusi, ar kuru saskaros pirmo reizi, tādus komentārus kā jūs te rakstāt var rakstīt jebkurš, pat neesot grāmatvedis, bet vai kādam ir arī atbilde uz manu jautājumu?
Dinnija
Dinnija 25.03.2014 12:12
17 сообщений на сайте
Mans šefs pretī taisnojās, ka nav bijis nekādu rēķinu un nekāda parāda nav....Galu galā palika tā, ka nauda tomēr mums paliek, maksātājam nekas nav atpakaļ jāmaksā, nu un man atliek tikai pareizi iegrāmatot. Jautājums tikai pie kādiem ieņēmumiem lai grāmatoju?

Jūs gribat, lai atbildam Jums, kas tā ir par naudu? Tad sapīpējusies esat Jūs!!! Uzņēmumiem, kurus apkalpoju , šādas summas neparādās. Un ziniet, kapēc? Tādēļ, ka salīdzinu kontu atlikumus un varu atbildēt par visām summām, kuras ir virsgrāmatā.
Atbilde uz Jūsu jautājumu! Noskaidrojiet, kas tā par summu. Mēs Jūsu vietā to nedarīsim. To parasti dara grāmatveži, nevis šefi. Šefi grāmatvedību nekārto, to dara grāmatveži.
Aivareno
Aivareno 25.03.2014 12:44
6641 сообщение на сайте
Lai atsūta jums pamatojuma dokumentus: par ko tad īsti vini maksā
Dinaro
Dinaro 25.03.2014 13:06
8241 сообщение на сайте
Dinaro, par šādu naivu ierosinājumu jau tiku nodēvēta par sapīpējušos pasaules nabu
Abra
Abra 25.03.2014 13:30
2285 сообщений на сайте
Dinaro, par šādu naivu ierosinājumu jau tiku nodēvēta par sapīpējušos pasaules nabu
Aivareno
Aivareno 25.03.2014 13:47
6641 сообщение на сайте
Nu atvainojiet.
Drīks pievienoties Jums pīpauzē?
Dinaro
Dinaro 25.03.2014 13:48
8241 сообщение на сайте
es jau ārpuslaika iegriezu savu kristāla bumbu, bet, šo izlasot, sapratu, ka vispirms jāsapīpējas Tā, ka - es bariņā rindā uz kāsīti.
Andaz
Andaz 25.03.2014 16:36
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.