Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Kokmateriālu PVN deklarācija К списку тем

Kokmateriālu PVN deklarācija
Kādos gadījumos ar kokmateriālu darījumiem var samazināt parastajā PVN deklarācijā maksājamo PVN. Man visulaiku sanāk tikai palielināt, jo sadarbojamies tikai ar apliekamām personām un dažreiz realizējam brāķi cilvēkiem no malas (neapliekamajiem).

Vienkārši gribu izprast pilnīgi to kokmateriālu sistēmu...
Casy
Casy 08.10.2004 11:30
781 сообщение на сайте

Ответы (3)

Ja kokmateriāli ir pirkti mazumtirdzniecībā, tad Jūs maksājiet visu summu ar PVN un pēc PVN deklarācijas pielikuma darījumos ar kokmateriāliem šīs samaksātais PVN "aizies" parastajā PVN deklarācijā 58.rinda Tās ir viens no variantiem.
Irena22
Irena22 08.10.2004 11:51
42998 сообщений на сайте
Tā jau ir, it kā likumā ir rakstīts, ka kokmateriālu PVN maksā pircējs, bet tas jau nav viennozīmīgi. Piem.cilvēks no mums nopērk brāķa zāģmateriālus, bet PVN maksā gan viņš, gan mēs. Diezgan murgaini tie koki, nav it kā grūti, bet grūti saskatīt vienotu loģiku...
Casy
Casy 08.10.2004 11:57
781 сообщение на сайте
ja kokmateriālu kritēriji atbilst 252 noteikumos noteiktajiem, tad tiek izrakstīta KTPR. Starp juridiskām personām PVN maksātājām šai gadījumā notiek reversais PVN, kuru valstij nemaksā neviena no pusēm. Ja darījumā iesaistās viena no pusēm., kas nav PVN maksātāja, tad šī PVN nemaksātāja persona maksā pārdevējam kokmateriālu vērtību ar PVN (ieskaitītu summā). Un kā jau teica Irenaa22, pērkot kokmateriālus mazumtirdzniecībā, Jūs maksājat pārdevējam summu ar PVN, ko iekļaujat PVN deklarācijā kā priekšnodoklī no PVN deklarācijas pielikuma par kokmateriāliem 14.rindas kas pārnesas uz PVN deklarācijas attiecīgi 68 vai 58 ailē skatoties vai iznāk jums tā 14.rindaar + vai -.
Cleo
Cleo 09.10.2004 08:52
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.