Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atgriežam samaksātu preci К списку тем
Atgriežam samaksātu preci
Labdien! Par preces atgriešanu man viss skaidrs, bet ... kā notiek preces atgriešana, ja par to jau esam samaksājuši??? Esmu nedaudz apjukusi... Veikalā saņēmām preci, samaksājām... pēc laika šīs firmas neiztirgoto preci mēs atgriežam atpakaļ ar pavadzīmi. Kāds šajā gadījumā būs kontējums, atgriežot preci un saņemot bankas kontā par šo atgriezto preci samaksu?
Paldies jau iepriekš par palīdzību prāta aptumsuma brīdī
Ответы (12)
Kontējums pretējs sākotnējam:
D5310 K2130 (preces)
D5310 K57216 (PVN korekcijas)
Banka
D2620 K5310
Uz pvn deklarāciju tas attiecas? Jo priekšnodoklī PVN uzrādīju preču saņemšanas brīdī.
Kāpēc gan lai neattiektos?
Jūs gribējāt atskaitīt priekšnodokli par visām saņemtajām precēm un "aizmirst"?
Sagribējāt gan!
Atdodat atpakaļ preces, esiet tik laipni, atdodiet arī PVN!
Ieslēdziet loģisko domāšanu.
Bet mums par visu preci pilnībā ir samaksāts, neskatoties uz to, ka visa prece nav realizēta! Atlikumu viņi grib , lai atgriežam! Tādēļ jau ir apjukums!
Kas Jūs mulsina? Naudu taču atmaksās vai arī ieskaitīs kā samaksu par nākošo piegādi?
Par ko apjukums?
Ir 2 varianti - par nākošo preču sūtījumu samaksāsiet mazāk, vai (ja neturpināsiet sadarbību) Jums atmaksās atpakaļ naudu.
Palasiet, ko pati augstāk rakstījāt:
"Kāds šajā gadījumā būs kontējums, atgriežot preci un saņemot bankas kontā par šo atgriezto preci samaksu?"
Vai Jūs to vien darāt, kā apjūkat, un savu rakstīto vairs nelasāt?
Nu atvainojos par savu stulbumu, bet tāpat nesapratu, kāpēc man PVN deklarācijā būtu jāuzrāda korekcijās?
Kā jebkura atgriezta prece.
Nu atvainojos par savu stulbumu, bet tāpat nesapratu, kāpēc man PVN deklarācijā būtu jāuzrāda korekcijās?
Visu PVN ielikāt priekšnodoklī, tagad par atgriezto preci tas ir jāsamazina, tāpēc arī korekcijās.
Ja vien jums nav darīšana ar avansiem vai PVN uzskaite pēc samaksas, tad PVN deklarācijas sakarā nodaliet preču saņemšanu un samaksau. Saņēmāt preci - priekšnodoklis, atgriezāt preci - priekšnodokļa korekcija.
Norēķini - cita opera.
Var būt variants, kad piegādātājs ir īpašā PVN maksātājs, tad nebija tiesību atskaitīt PVN par nesamaksātu preci.Bettam jābūt obligāti norādītam pavadzīmē.Mēs te neredzam...pēc teksta saprotu, ka tā nav.
Dīvaini - kopš 2006.gadagrāmatvede un šādi jautājumi.
Izskatās, ka Jūs PVN būtību kā tādu nesaprotat.
Закрыть
Краткое описание нарушения