Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Valūtu svāstības
Lūdzu palīdziet rast atbildi
Izrakstām rēķinu SEK par vienojošos maiņas kursu 9.00, bet reali kurss pē ECB ir cits piem.9.2272, vai to var uzskatīt par valūtas svārstību?
Ответы (19)
Izrakstām rēķinu SEK
В Латвии в SEK счета выставляете?
Kas ir rēķina izrakstītāji?
Ja LR uzņēmums - Latvijā norēķinu valūta ir EUR.
Pēc tam rēķina summu varat pārvērst kaut vai gliemežvākos.
Kad saņemsiet naudu, atkal saņemto summu pārvērtīsiet uz EUR - LR norēķinu valūtā.
Pēc Jūsu aprakstītās situācijas - tās NAV valūtas kursa svārstības.
Valūtas kursa svārstības būs gadījumā, ja ECB kurss rēķina izrakstīšanas dienā ir viens, bet naudas saņemšanas dienā jau cits.
Izrakstām rēķinu SEK
В Латвии в SEK счета выставляете?
а почему нет?
я в фунтах выставляю, конечно с переводом в евро, только моего партнёра евро нисколько не волнует, взаиморасчёты по договору фунтовые
автору, курсовую разницу надо начислять при изменении курса ECB
на вопрос что делать с разницей между утренними курсами ECB и послеобеденными закон ответа не даёт
значит весь год используйте утренние и 31 декабря послеобеденный
... я в фунтах выставляю, конечно с переводом в евро ...
Un esat pārliecināta, ka pareizi, vai ne?
Mans viedoklis - NEPAREIZI!
Šeit ir Latvija, un norēķinu valūta ir EUR. Un tā ir primārā nevis sekundārā!
И вовсе не обязательно. Транспортники практически всегда выставляли счета в евро, еще когда были латы. Евро с переводом в латы.
Нигде не написано, что основная валюта должна быть евро. Написано, что счет может быть в любой валюте с переводом в евро.
Un kur tad tas tā ir написано?
Tieši otrādi - ir написано, ka norēķinu valūta Latvijā ir eiro.
Un tas prezumē to, ka visi finansu dokumenti ir jāsagatavo eiro. Papildus varat summu norādīt arī tugrikos un gliemežvākos.
Tas, kā kura no Jums dzīvē dara, tas absolūti nemaina ātrumu. Ja kas.
Man personīgi nav elku nevienā forumā, un tāpēc es lasu likumus, nevis forumus - kā kurš dara.
Mans viedoklis - NEPAREIZI!
Pilnīgi piekrītu
.. я в фунтах выставляю, конечно с переводом в евро ...
Не сомневаюсь, что и в биткоинах выставляете счета
.. я в фунтах выставляю, конечно с переводом в евро ...
Не сомневаюсь, что и в биткоинах выставляете счета
зря не сомневаетесь, это полезно, потому что в биткоинах не выставляю )))
дебиторско-кредиторский учёт может быть в ЛЮБОЙ валюте, как удобно партнёрам ИМХО
Un kur tad tas tā ir написано?
В законе о бух.учете написано.
Ja attaisnojuma dokumentā vērtības mērs ir ārvalstu valūta, tajā norādītās summas naudas izteiksmē ierakstiem grāmatvedības reģistros pārrēķina euro saskaņā ar grāmatvedībā izmantojamo ārvalstu valūtas kursu, kas ir spēkā saimnieciskā darījuma dienas sākumā.Ja attaisnojuma dokumentā vērtības mērs ir ārvalstu valūta, tajā norādītās summas naudas izteiksmē ierakstiem grāmatvedības reģistros pārrēķina euro saskaņā ar grāmatvedībā izmantojamo ārvalstu valūtas kursu, kas ir spēkā saimnieciskā darījuma dienas sākumā.
Nevajag man paraugus, kas izrauti no konteksta.
Sāciet ar šo:
Grāmatvedībā par vērtības mēru lieto euro.
Viss nākošais teksts ir SEKUNDĀRS!
Все-таки неплохо дочитывать статью до конца.
Да, в бух.учете используется евро. Но в первичных документах может быть любая валюта. И дебиторский/кредиторский учет тоже может быть в любой валюте. И так было всегда.
Labdien, vēlreiz!
Rēķinu izrakstu SEK, papildus norādu EUR, bet par līgumā vienojošos kursu 9.00, vai daru nepareizi?
Paldies!
Piezvanot uz VID infotelefonu, man atbildēja, ka šī starpība ir citi ieņēmumi (loģiski tā arī ir), nevis valūtas svārstības, bet rakstīšu pieprasījumu, lai būtu drošība.
эту старпибу называйте как хотите, я писала про курсовую разницу, которая у Вас обязательно будет, если учёт ведёте в валюте, у которой меняется курс
Закрыть
Краткое описание нарушения