Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN atskaites iesniegšanu К списку тем
PVN atskaites iesniegšanu
Labvakar grāmatveži!
Ceru ka varēsiet man palīdzēt ar savu pieredzi jautājumā par PVN.
Mans uzņēmums noslēdzis līgumu par preču izgatavošanu un piegādi ar uzņēmumu kurš ir reģistrēts Lat vijā ar reģ.nr.900000........,bet viņa atrašanās adrese ir Briselē un preču piegāde arī būs Briselē.Kas ir ar PVN atskaiti?Vai man ir jāiesniedz PVN UN PVN2 formu un turpmāk katru menesi līdz gada beigām jāiesniedz būs(iepriekš iesniedzu pa ceturkšņiem),es īsti neasprotu kā būtu jādara???
iepriekš pateicos par padomiem,
Sancho
Ответы (7)
Jāskatās pavadzīmē un/vai invoisā - uz kurieni prece tiks sūtīta vai varbūt tā paliks tepat - no tā ari būs atkarīga PVN deklarācijas aizpildīšana.
Sāksim ar to, ka uzņēmumiem Latvijā reģistrācijas numurs nesākas ar 9.
Tādā gadījumā tā ir valsts iestāde, pašvaldības iestāde vai kāda uzņēmuma struktūrvienība.
Uzņēmumu reģistrācijas numuri Latvijā sākas ar 4 un ar 5.
... viņa atrašanās adrese ir Briselē un preču piegāde arī būs Briselē...
Kur atrodas viņš vai viņa, nav strapības.
Jāzina, kur ir TAS uzņēmējs - preču saņēmējs.
Visdrīzāk, ka tā preču piegāde paredzēta NO Latvijas UZ Beļģiju (ES dalībvalsts). Nevis Briselē, kā Jūs rakstāt.
Būtu patīkami, ja Jūs savus jautājumus uzrakstītu tā, lai cilvēks, kurš vēlas atbildēt, varētu saprast, ko Jūs vēlaties uzzināt.
Formas nekādas nav jāiesniedz. Pēc formām cep tortes, arī maizi. Kausē tēraudu utt.
Parasti iesniedz pārskatus, šajā gadījumā PVN deklarāciju un tās pielikumu PVN2 - ja ir ar nodokli apliekami darījumi uz ES dalībvalstīm.
nav starpības - tā pareizi.
Paldies Jums Aivar007!
Bet mani tik samulsināja tas,ka tā ir reģistrēta Latvijā un valsts iestāde ka Jūs pareizi uzminējāt.Bet preču piegāde tiks veikta ka arī Jūs pareizi pateicāt uz Beļģiju.
Nešaubos, ka tā ir kāda pārstāvniecība. Saistībā ar diplomātiem ir dažādas nianses. Lasiet likumu.
un es ko nepareizi atbildēju?
Kurš saka, ka nepareizi?
Es tikai papildināju.
Autors savukārt laikam izvēlējās lasīt to atbildi, kura viņam šķita tīkamāka...?
Закрыть
Краткое описание нарушения