Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Čeks, avansa norēķins, apmaksa ar karti К списку тем

Čeks, avansa norēķins, apmaksa ar karti
Labdien!

Pērkot preci vai pakalpojumu un veicot apmaksu ar uzņēmuma norēķinu karti, darījums grāmatvedība tiek atspoguļots kā personas avansu norēķins? T.i. no bankas izdrukas šis darījums aiziet D23.. (personas avansa norēķins) un pēc čeka tiek iegrāmatoti izdevumi un K 23...?
Vai ir vēl kā var savādāk formēt? Uzņēmuma vadībai nepatīk ka ir pārāk liels avansa norēķins personai. Vai var veidot kontu norēķini uzņēmumiem ar kartēm (piem avansa kontu 2...) Ja tiek atnests čeks tad sagrāmato izdevumus un noraksta no šī konta), ja čeka nav tad pārgrāmato uz 23.. (personas avansa norēķins)
Ja ir kādas atsauces uz noteikumiem vai likumu par šo tēmu
Būšu pateicīga

Paldies
Diii
Diii 07.01.2015 15:38
388 сообщений на сайте

Ответы (57)

Avansu norēķins ir avansu norēķins - vienalga, kāds ir norēķinu veids - skaidrā nauda, bezskaidrā, kauri gliemežvāki vai stikla krellītes.
Darbiniekam par izlietotajiem līdzekļiem ir jāatskaitās. Atskaites veids - avansu norēķins. Parasti - katram norēķinu veidam savs avansu norēķins, nejaucot tos vienā "maisā"
Uzņēmuma vadībai var patikt vai nepatikt, bet grāmatvedības principi ir un paliek grāmatvedības uzskaites principi.
Andaz
Andaz 07.01.2015 15:53
27892 сообщения на сайте
Darbiniekam par izlietotajiem līdzekļiem ir jāatskaitās. Atskaites veids - avansu norēķins. Parasti - katram norēķinu veidam savs avansu norēķins, nejaucot tos vienā "maisā",

Var jaukt arī kopā, bet izsekot grūti, ja daudz čeku. Tāpēc labāk nejaukt kopā. Kopā var jaukt, ja 5 čeki un tos kārtīgi atnes, vienmēr.
Am14
Am14 07.01.2015 16:04
385 сообщений на сайте
Var jaukt arī kopā
Am14 07.01.2015 16:04
es gan tam nepiekrītu.
Grāmatvedības pamati:
Attaisnojuma dokumentā ietvertā informācija jāieraksta grāmatvedības reģistros.
Grāmatvedības reģistri – ir veidlapas vai tabulas, kurās sistematizē, uzskaita pēc ekonomiskā satura vienveidīgus saimnieciskos darījumus.

Skaidrā nauda un bezskaidrā nauda nav vienāda ekonomiskā satura.
Andaz
Andaz 07.01.2015 16:11
27892 сообщения на сайте
17. Grāmatvedības reģistrus iedala hronoloģiskajos reģistros un sistemātiskajos reģistros. Šajos reģistros attiecīgi hronoloģiskā secībā (hronoloģiskais ieraksts) vai pēc ekonomiskā satura (sistemātiskais ieraksts) izdara ierakstus par katru saimniecisko darījumu. Ja noteikta veida saimnieciskie darījumi bieži atkārtojas, katram šādam saimniecisko darījumu veidam var iekārtot atsevišķu hronoloģisko reģistru.

8.1 Attaisnojuma dokumentam, kas sagatavots saistībā ar skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izlietojumu vai darbinieka izdevumu atlīdzināšanu, pievieno attiecīgos naudas izdevumus apliecinošos dokumentus. Saņemto kases čeku vai citu dokumentu, kas sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām (turpmāk – kases čeks), var izmantot par naudas izdevumus apliecinošu dokumentu šādos gadījumos:
Am14
Am14 07.01.2015 16:31
385 сообщений на сайте
Nauda ir un paliek nauda!
Am14
Am14 07.01.2015 16:32
385 сообщений на сайте
Tad šādam apmaksas veidam ir tikai viens - uz 23.. norēķini ar avansa nor.personu Gaidam čeku un tad norakstam?

Paldies!
Diii
Diii 07.01.2015 16:32
388 сообщений на сайте
Tad šādam apmaksas veidam ir tikai viens - uz 23.. norēķini ar avansa nor.personu Gaidam čeku un tad norakstam?

Paldies!
Diii 07.01.2015 16:32
Saņemts čeks
D 7xxx K 2380
D5721 K2380 ( PVN priekšnodoklis)
veikta apmaksa caur banku
D2380 K2620
Veikta izmaksa no kases
D2380 K2610
Am14
Am14 07.01.2015 16:39
385 сообщений на сайте
Un BASTA!?
Tikai kā lai vadībai to iestāsta ka nav citu variantu kā grāmatot????
Diii
Diii 08.01.2015 11:44
388 сообщений на сайте
Manuprāt ir variants arī tādus čekus, kur norēķins noticis ar uzņēmuma bankas karti grāmatot uzreiz bankas izrakstā, jo tur taču parādās visa informācija, kur pirkums veikts un čeku attiecīgi piešūt pie bankas izraksta dokumentiem, ja jau tie avansa norēķini tik ļoti nepatīk vadībai.
D Izmaksas
D PVN
K Norēķinu konts
Cleo
Cleo 08.01.2015 12:07
19234 сообщения на сайте
Darbiniekam tiek piešķirta bankas karte, kas dod piekļuves tiesības bankas kontā esošajai naudai, un nav nekādas atšķirības kāda nauda saimnieciskiem darījumiem tiek iedota - skaidrā vai bezskaidrā nauda - tas ir un paliek avansu norēķins. Sevišķi tāpēc, ka atskaitīšanās tāpat notiek ar čekiem, kvītīm pēc ekonomiskā satura vienveidīgā sarakstā - avansu norēķinā.
Japaina
Japaina 08.01.2015 12:19
10269 сообщений на сайте
Cleo Tavs variants izskatās ka nav peļams, likums taču to neaizliedz?
Grāmatojot bankas konta izdruku, ja ir čeks, grāmatoju uzreiz uz izdevumiem un PVN nelaižot caur avansa norēķina personu?
Diii
Diii 08.01.2015 12:25
388 сообщений на сайте
Kāpēc ne? Ja to atrunā iekšējā grāmatvedības organizācijas dokumentā, bankas grāmatojumu reģistrs arī ir reģistrs pēc ekonomiskā satura ko nauda aiziet no kases, ko no bankas konta. Viss ir izsekojams, kārtas numurs uzliekams uz čeka. Pārsvarā mazajos uzņēmumos ar bankas karti iepērkas paši firmas īpašnieki, tāpēc var saprast, ka viņiem tas avansa norēķins kā atskaitīšanās pašam sev nav vajadzīgs. Bet tas ir mans subjektīvs viedoklis. Pierastāk un ērtāk ir čekus grāmatot avansa norēķinā neatkarīgi no tā vai pirkums noticis skaidrā vai bezskaidrā naudā.
Cleo
Cleo 08.01.2015 12:54
19234 сообщения на сайте
Paldies Cleo
Diii
Diii 08.01.2015 13:04
388 сообщений на сайте
Paldies Cleo
un kad VID aizrādīs, tad varēs pateikt - man Cleo no vgk teica, ka šitā ir pareizi!
Andaz
Andaz 08.01.2015 14:39
27892 сообщения на сайте
Runājot par Cleo ieteikumu, es nepiekrītu šādam variantam. Avansa norēķinam ir jābūt, manuprāt. Es nekad neatļaujos no bankas konta grāmatot pa tiešo uz izdevumiem. Tā jau var atrunāt organizācijas dokumentos visu kas nav aizliegts. Šeit es gribētu piesaukt grāmatvedības pamatus gan.
Am14
Am14 08.01.2015 14:47
385 сообщений на сайте
Runājot par Cleo ieteikumu, es nepiekrītu šādam variantam. Avansa norēķinam ir jābūt, manuprāt. Es nekad neatļaujos no bankas konta grāmatot pa tiešo uz izdevumiem. Tā jau var atrunāt organizācijas dokumentos visu kas nav aizliegts. Šeit es gribētu piesaukt grāmatvedības pamatus gan.
Am14 08.01.2015 14:47
Pilnīgi piekrītu par visiem 100 %
Andaz
Andaz 08.01.2015 14:51
27892 сообщения на сайте
Paldies Cleo
un kad VID aizrādīs, tad varēs pateikt - man Cleo no vgk teica, ka šitā ir pareizi!
Andaz 08.01.2015 14:39
Un ko VId aizrādīs? Darījums ir izsekojams, kāds pārkāpums? Nav VId ierastā avansa norēķina??? Ir čeks, ir kārtas numurs, ir grāmatojums. Kā jau minēju avansa norēķins ir ērtāks un ierastāks un mans subjektīvs viedoklis šajā situācijā, kāpēc gan nevarētu grāmatot bankas izrakstā. Vienkāršā ieraksta uzskaitē vispār visi čeki ir vienā uzskaites žurnālā, turpat kur apmaksātās pavadzīmes, bankas komisijas utml, katram dokumentam ir kārtas numurs un viss ir izsekojams. Kurš tieši likuma punkts šajā gadījumā ir pārkāpts? Bankas komisijas taču grāmatojat no bankas izraksta pa tiešo uz izdevumiem.
Kā jau teicu, mans subjektīvs viedoklis. Katrs uzņēmums pats nosaka kārtību kādā veic ierakstus reģistros. Pārņemot grāmatvedības dokumentus esmu redzējusi pat tādus, kur katram čekam ir kases orderis izrakstīts un arī šajā situācijā nekādu VID aizrādījumu nav bijis tiem grāmatvežiem.
Cleo
Cleo 08.01.2015 14:55
19234 сообщения на сайте
Negribās ticēt, ka tad, kad grāmato bankas kontu, visi čeki ir iesniegti grāmatvedībā.Firmās, kur lieli apgrozījumi, nekad tā nav bijis - vismaz man.
Tātad, ko rakstīs metodikā - vienus čekus bankā, vienus av.norēķinā?
Japaina
Japaina 08.01.2015 15:01
10269 сообщений на сайте
Pārņemot grāmatvedību, čekus var atrast arī plastmasas maisiņos.
Japaina
Japaina 08.01.2015 15:04
10269 сообщений на сайте
Cleo Tavs variants izskatās ka nav peļams, likums taču to neaizliedz?
Grāmatojot bankas konta izdruku, ja ir čeks, grāmatoju uzreiz uz izdevumiem un PVN nelaižot caur avansa norēķina personu?
Diii 08.01.2015 12:25
Der padomāt par to, kāds dokuments būs piesaistīts PVN deklarācijai.
Japaina
Japaina 08.01.2015 15:07
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.