Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Čeks, avansa norēķins, apmaksa ar karti К списку тем
Čeks, avansa norēķins, apmaksa ar karti
Labdien!
Pērkot preci vai pakalpojumu un veicot apmaksu ar uzņēmuma norēķinu karti, darījums grāmatvedība tiek atspoguļots kā personas avansu norēķins? T.i. no bankas izdrukas šis darījums aiziet D23.. (personas avansa norēķins) un pēc čeka tiek iegrāmatoti izdevumi un K 23...?
Vai ir vēl kā var savādāk formēt? Uzņēmuma vadībai nepatīk ka ir pārāk liels avansa norēķins personai. Vai var veidot kontu norēķini uzņēmumiem ar kartēm (piem avansa kontu 2...) Ja tiek atnests čeks tad sagrāmato izdevumus un noraksta no šī konta), ja čeka nav tad pārgrāmato uz 23.. (personas avansa norēķins)
Ja ir kādas atsauces uz noteikumiem vai likumu par šo tēmu
Būšu pateicīga
Paldies
Ответы (57)
Es arī grāmatoju bankas izrakstā čekus pa tiešo uz izdevumiem BET tā daru tikai DnB bankas kartei, jo šīs bankas kartei tiek piesaistīts atsevišķs konts no kura neko citu kā tikai pirkumus un naudas izsniegšanu bankomātā nevar veikt. Sākumā mēģināju ar avansa norēķinu, bet ātri pārgāju uz Cleo minēto variantu.
Es arī grāmatoju bankas izrakstā čekus pa tiešo uz izdevumiem BET tā daru tikai DnB bankas kartei, jo šīs bankas kartei tiek piesaistīts atsevišķs konts no kura neko citu kā tikai pirkumus un naudas izsniegšanu bankomātā nevar veikt. Sākumā mēģināju ar avansa norēķinu, bet ātri pārgāju uz Cleo minēto variantu.
Я тоже так делала всегда, т.к. для карты открыт отдельный счет
Grāmatojot norēķinu karšu darījumus, manuprāt, ir iespējams kontēt pa tiešo no bankas. Man traucēja tas, ka reizēm nebija visu čeku un tad nevarēja līdz galam savadīt banku, tādēļ pilnībā pārgāju uz avansu norēķinu sistēmu. Un tagad man banku grāmato viens cilvēks, bet čekus (avansu norēķinus) visbiežāk - cits.
Bet, ja jau visi čeki tiek atnesti, tad jau avansu norēķinu atlikumam nebūtu jāpalielinās?
Negribās ticēt, ka tad, kad grāmato bankas kontu, visi čeki ir iesniegti grāmatvedībā.Firmās, kur lieli apgrozījumi, nekad tā nav bijis - vismaz man.
Tātad, ko rakstīs metodikā - vienus čekus bankā, vienus av.norēķinā?
NU ko lai saka, tātad bardaks. Ticiet vai beticiet- tā ir tikai klientu audzināšanas vaina! Mani klienti visus čekus iesniedz, turklāt ar klāt piespraustiem bankas termināla čekiem.
Un runājot par piesaisti PVn deklarācijai- lielākoties čeki nesasniedz summu, kura uzliek par pienākumu atšifrēt katru, bet ja kāds arī gadās, tad nav problēma ierakstīt čeka numuru atskaitē.
Visādā ziņā ja ir vēl arī jāizseko skaidrās naudas darījumi, tad no avansa norēķina salaižot visu kopā gan skaidro, gan bezskaidro - izskaitīt no programmas praktiski nav iespējams (ja nav Tilde).
Ticiet vai beticiet- tā ir tikai klientu audzināšanas vaina!
Piekrītu, bet daļēji. Daži klienti ir nepāraudzināmi.
Jums, Cleo, ir paveicies!
Nedisciplinētiem pateicu - nebūs klāt čeka- pielikšu pie algas un sarēķināšu nodokļus.
NU ko lai saka, tātad bardaks. Ticiet vai beticiet- tā ir tikai klientu audzināšanas vaina! Mani klienti visus čekus iesniedz, turklāt ar klāt piespraustiem bankas termināla čekiem.
Un runājot par piesaisti PVn deklarācijai- lielākoties čeki nesasniedz summu, kura uzliek par pienākumu atšifrēt katru, bet ja kāds arī gadās, tad nav problēma ierakstīt čeka numuru atskaitē.
Visādā ziņā ja ir vēl arī jāizseko skaidrās naudas darījumi, tad no avansa norēķina salaižot visu kopā gan skaidro, gan bezskaidro - izskaitīt no programmas praktiski nav iespējams (ja nav Tilde).
Nav nekāds bardaks, bet klients 30 km attālumā ar miljoniem apgrozījumu.
Klientam, tāpat, kā pircējam - vienmēr taisnība.
Tematiskajā ir likts sūtīt visu atšifrējumu un tad nu būtu problēmas.Un TJ arī ir.
Ja ir pāris čeki, tad jau varētu arī bankā grāmatot.
Pēc manas pieredzes, labāk uzreiz kārtīgi pastrādāt un tad baudīt sava darba augļus, nevis pastrādāt pēc iespējas vienkāršāk un pēc tam strādāt to pašu...
Nu nez, man zalktī tikko paskatījos nekāda problēma nav ar atšifrējumu katram čekam, jo bankas izrakstā kā klientu norādu attiecīgo pārdevēju no čeka un kā numuru čeka numuru - un dokumenta veidā man rāda nodokļa rēķins attiecīgi čeka numuru un datumu. Visu tieši tā, kā būtu vadīts avansa norēķinā. Bet toties nav jālauza galva, ja vajag izfiltrēt skaidrā naudā veiktos darījumus priekš skaidrās naudas deklarācijas, jo avansa norēķinā nepinas čeki, kuriem pirkums veikts bezskaidrā naudā.
Klientam ir taisnība jā - un klients par savu taisnību maksā! Arī jautājuma autorei tas pats klientam ir taisnība - vadība negrib avansa norēķinu bezskaidras naudas norēķiniem.
А я для чеков, оплаченных карточкой фирмы фирмы веду счет 5312, потому, что чек появляется на несколько дней раньше, чем деньги списываются со счета. Если чек не предоставят, то эти деньги отправляю на 2380. Криминала не вижу.
Если чек не предоставят, то эти деньги отправляю на 2380.
Карты банковские персонифицированы- бывает, что и покупки для персональных нужд делают - тоже отправляю на 238. владельца карты.
делаю через авансовые, но криминала при проводке Д расходы - К банк не вижу
кому как удобно
Тоже через авансовые. Мало ли что там понакупают.
Sākumā arī es sk.naudasčekus grāmatoju uz avansiem,bet tos,kas ar karti pa tiešo no konta izraksta uz izmaksām. Vēlāk pārgāju tikai uz avansiem un izdaliju atsevišķi 2380 noreķinu persona " X"sk.naudā 2381 norēķinu persona "X" ar bankas karti,un tā katram atsevišķi atkarībā no norēķinu personu skaita un veida. Beigu galā caur avansiem daudz pārskatāmāk un nebūt nelaikietilpīgāk.
Es esmu avansu norēķinu piekritēja, lai bankas mapē nav lieki dokumenti. Lai skaidri zinātu, kurš no čekiem ir apmaksāts - taisu arī apmaksas piesaisti katram čekam ar bankas dokumentu - tad var redzēt iztrūkstošos čekus, kā arī izķert tos, kas ir apmaksāti ar privāto karti. Man ir Jumis, nezinu, kā tas ir citās programmās.
Тоже провожу через банк и подклеиваю (вместе с терминальным чеком-подтверждением) к банковской подшивке. Подхожу к вопросу просто: Аванс [фр. avance] - сумма средств, выдаваемая вперёд в счёт предстоящих платежей. А в данном случае - есть факт уже совершённой операции и подтверждённый правильно оформленным оправдательным документом.
И проверяющему проще - не надо из банка переключаться в авнсовые отчёты и искать "вторую" сторону.
А нет чека, то как и Cleo -> удержание из зарплаты.
Не поняла, а зачем куда-то переключаться? В авансовом отчете выданные средства появляются автоматически.
У проверяющего папка "Banka" в руках.
В Банке банк
MK.585 - "8.4 Šo noteikumu izpratnē skaidrās vai bezskaidrās naudas avanss ir maksājums fiziskajai personai – uzņēmuma darbiniekam, valdes vai padomes loceklim, īpašniekam, dalībniekam vai biedram – uzņēmuma saimniecisko darījumu nodrošināšanai no uzņēmuma kases (skaidrā nauda) vai šīs personas bankas kontā no uzņēmuma bankas konta (bezskaidrā nauda), lai šī persona veiktu vienu vai vairākus maksājumus saskaņā ar doto uzdevumu (piemēram, komandējuma, preču iegādes vai pakalpojumu izmantošanas izdevumu segšanai)"
Ja pērk no bankas pa taisno ar karti, tad šī bezskaidrā nauda neaiziet avansa personai , bet konkrētam klientam. Varbūt tomēr bankas čekus nevar likt pie avansa norēķina, no šāda viedokļa skatoties.
Закрыть
Краткое описание нарушения