Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN ārvalstī К списку тем

IIN ārvalstī
SIA grib uzsākt montāžas/celtniecības darbus Norvēģijā, reģistrējot pastāvīgo pārstāvniecību un kļūstot par PVN maksātāju Norvēģijā.
Visiem darbiniekiem, kuri tiks nodarbināti montāžas darbos Norvēģijā, būs noformēts A1 sertifikāts, kurš apliecina, ka darbinieks ir sociāli apdrošināts Latvijā.
Darbinieki tiks sūtīti Norvēģijā darbu pildīšanai pēc sekojošā grafika: 3 nedēļas darbs objektā, atgriešanās Latvijā atpūtai 3-5 dienas, un atpakaļ atgriešanās Norvēģijā. Tāds režīms ir paredzēts 5-12 mēnešu periodā, atkarīgi no darba frontes saņemšanas laikiem.
Lūdzu palīdzēt ar jautājumiem:
1. Kādā secībā ir nepieciešams sniegt 71. un 72. kodu (pirms darbu uzsākšanas Norvēģijā vai momentā, kad darbinieki kļūst par iedzīvotāju ienākuma nodokļu apliekāmajām personām Norvēģijā, t.i. ja darbinieki uzturēsies Norvēģijā vairāk par 182 dienām kalendārajā gadā.
2. Tā kā, saskaņā ar likumu “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 24. pantu 7. daļu ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (tālāk tekstā IIN) neapliek Latvijas rezidenta algotā darba ienākumus, kas gūti valstī, ar kuru Latvijai ir noslēgta un stājusies spēkā konvencijas par nodokļu dubultas uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, un, ja IIN summa, kuru ir jāmaksā Norvēģijā ir mazāka nekā pēc Latvijas nodokļu likmes aprēķināts nodoklis, vai ir nepieciešams piemaksāt starapību Latvijas budžetā? Ja ir, tad kādā kārtībā un kādos termiņos? Kas ir atbildīgs par nodokļu samaksu –darbinieks vai darba dēvējs?
3. Kādā kārtībā pielieto minimālo neapliekamo minimumu un atvieglojumus par apgādājamām personām (Kādā valstī piemēro atvieglojumus).
4. Darba specifikas dēļ var rasties dīkstāves, bet atgriezt darbiniekus Latvijā ir ekonomiski neizdevīgi. Par kādām dienām ir jāaprēķina izdevumu kompensācija, saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 969 42.p.- par kalendārām, kad darbinieks fiziski atrodas Norvēģijā, vai par darba dienām?
tūrpinājums......
Gargona
Gargona 03.03.2015 10:00
702 сообщения на сайте

Ответы (6)

5. Vai par darba dienām ir jāuzskata dienas, kad darbinieks pavada laiku ceļā līdz objektam?
6. Rēķinot nodokli par tekošo mēnesi, uz kuru dienu ir jāaprēķina valūtas kursa starpība-pēdējā mēneša darba dienā, pēdējā mēneša dienā vai atskaites nodošanas dienā Norvēģijā?
7. Aprēķinot nodokļus Norvēģijā, pēc kādas valsts ir jāskatās svētku dienas?
8. Gadījumā, ja kāds no projektiem Norvēģijā paliek nodokļu apliekams (ilgst vairāk par pusgadu), kādā kārtībā ir jāmaksā UIN nodokli Latvijas budžetā. (nodokļu likme Norvēģija ir 27%, Latvijā-15%).
Gargona
Gargona 03.03.2015 10:00
702 сообщения на сайте
В ВИДе дают противоречивые ответы, помогите пожалуйста, кто может.
Gargona
Gargona 03.03.2015 10:02
702 сообщения на сайте
Вам необходима большая платная консультация.
Loral
Loral 03.03.2015 12:30
1163 сообщения на сайте
Неужели вы сама не понимаете, насколько сложна ваша ситуация, что надеетесь разобраться с ней на форуме?
А "окна бить" потом кому будете за несовершенные советы?
Mu-maija
Mu-maija 03.03.2015 18:48
15862 сообщения на сайте
Дело в том, что ответа найти пока невозможно. Аудиторы наши не могут ничего сказать. Мы послали в вид запрос на уззиню. Пока джем. Мы всеми руками "ЗА" большую платную консультацию. Только хочется платить компетентному человечку. Может кто скинет контакт?
Gargona
Gargona 03.03.2015 19:01
702 сообщения на сайте
http://www.lnka.lv/index.php?menu=6&lang=1 sertificētie nodokļu konsultanti!
Andaz
Andaz 09.03.2015 10:54
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.