Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Aptauja par gadu pārskatu ticamību К списку тем
Aptauja par gadu pārskatu ticamību
Labdien!
Esmu Latvijas Universitātes maģistratūras studente kā arī praktizējoša grāmatvede.Šobrīd veicu pētījumu par gada pārskatu ticamību Latvijā, jo uzskatu, ka šim jautājumam ir jāpievērš lielāka uzmanība.
Tāpēc aicinu Jūs aizpildīt nelielu aptaujas anketu, kas neaizņems daudz laika. Ja ir iespējams saiti uz aptaujas anketu nododiet arī citiem kolēģiem - grāmatvežiem. Ja ērtāk ir aizpildīt anketu Word formātā, tad pielikumā ir fails ar anketu. Aizpildīto failu lūgums sūtīt uz e-pasta adresi
laura.lipska16@gmail.com
Aptaujas anketu var atrast --->
https://docs.google.com/forms/d/1qzUKrYTkjQbDntLR-xXYaJubhdF8EtN1yBDx0rpxAGI/viewform
Ответы (7)
"Nepareizi noformēti grāmatvedības attaisnojuma dokumenti" - īsti nesaprotu, kāds tam sakars ar GP.
"Kāds ir Jūsu izglītības līmenis?" - mums ir arī pirmā līmeņa augstākā izglītība, kas aptaujā nemaz nav minēta.
Turklāt - var būt arī nepabeigta augstākā, bez "šobrīd studēju"
Priekš maģistra darba varēja būt kvalitatīvāki jautājumi...
IMXO
Attaisnojuma dokumenti var ietekmēt gada pārskatu, piemēram, tiek ņemti vērā dokumenti bez parakstiem vai tiek neievērotas citas dokumentu noformēšanas prasības. Paldies par Jūsu komentāriem.
...tiek ņemti vērā dokumenti bez parakstiem ...LOL
документы принимают в учёт, т е акцептируют или нет, а принимать во внимание документы - это новое видение метода учёта.
...tiek ņemti vērā dokumenti bez parakstiem ...LOL
документы принимают в учёт, т е акцептируют или нет, а принимать во внимание документы - это новое видение метода учёта.
Может подразумеваются те доки, на которых написано деригс без паракста
Kā cilvēks, kas sastāda apmēram 30 gada pārskatus gadā, es vēlētos teikt, ka dažu aptaujas jautājumu atbildes neietver visus variantus. Piemēram - revidents vai nu ir vai nav. Man zvērināts revidents ir vienam klientam, parasts revidents - vēl vienam, pārējie iztiek.
Manuprāt aptauja plānota tā, lai varētu secināt, cik labi gan būtu, ja visus mazos uzņēmumus pārbaudītu zvērināts revidents un visi grāmatveži būtu pareizi izglītoti un sertificēti.
Praksē man lielākās kļūdas radušās tad, kad klients nav kaut ko iesniedzis - es gan visiem parādu GP projektus, bet viņi lielākoties vai nu neko no tā nesaprot (izņemot PZA pēdējo rindiņu) vai saka - Tu jau zini, kā ir labāk.
Un es labāk paklusēšu par gadījumiem, kad visi dokumenti noformēti perfekti, bet man kā grāmatvedim nav īstas pārliecības, ka šāds darījums IR noticis - kā to novērst? (darījumu "partneri" visu apstiprina utt.) Te neviens zvērināts revidents nepalīdzēs - nu stāv kaut kādas presformas par milzīgām summām, visiem dokumentiem piekabināti līgumi, akti utt. Es šķīros no šāda klienta, bet domāju, ka daudzi no mums ir saskārušies (vai vismaz dzirdējuši) par šādiem gadījumiem. Te vispār nav runas par ticamību un to novērst nepalīdzēs nekāda grāmatvežu sertifikācija.
Visas šīs aptaujas ir paredzētas studentu treniņam.
Lai bērni trenējas. 99 %-tos gadījumu viņi paši neko no tās anketas teksta nesaprot, tāpēc nav jēgas iespringt ar atbildēm. Vai sagaid\it kvalitatīvāku anketu.
Visu šo aptauju rezultāti ir "kaķim zem astes": studentam - nodarbošanās, mums - laika kavēklis.
Es savu laiku šādām anketām nekavēju.
Attaisnojuma dokumenti var ietekmēt gada pārskatu, piemēram, tiek ņemti vērā dokumenti bez parakstiem vai tiek neievērotas citas dokumentu noformēšanas prasības. Paldies par Jūsu komentāriem.
Priekš tā ir punkts par ieņēmumiem un izdevumiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения