Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā atgūt avansu.
Gribētu konsultāciju. Šāds gadījums ir pirmo reizi. Klienta uzdevumā pasūtījām preci no piegādātāja, saņēmām avansa rēķinu, kuru apmaksājām.
Piegādātājs izrīkojās super nekorekti, jo pats aizveda preci klientam.Uzrakstīju iesniegumu, lai atgriež naudu kontā, jau nedēļu nekādas reakcijas.
Kā atgūt naudu, turpmākie soļi?
Ответы (13)
Atliek prasīt naudu no sava klienta, kuram uzticējāties, un kura vārdā pasūtījāt preces un no saviem līdzekļiem samaksājāt avansu.
Tur jau tā lieta, ka piegādātājs pats izrakstīja pavadzīmi un piegādāja klientam, pat par lētāku cenu, aizskrēja pa priekšu mums.
Klients liels, kāds parakstīja pavadzīmi un viss, negribas jaukt viņu iekšā.
Strīds ir starp mums un piegādātāju .
Kā domājat, aizsūtīšu salīdzināšanas aktu grāmatvedībai, pēc tam dosim piedziņai vai Lursoftā kā nemaksātāju. Kaut gan laikam jau neviens nepateiks, tās tādas juridiskas lietas.
Un vispār vēl pie tēmas, patreiz ir saradies daudz tādu uzņēmēju-uzmetēju, rajonos varbūt mazāk, bet Rīga pilna.
Pie mums Pampāļos tādas lietas nekad nenotiek, nezināšu teikt kādu citu padomu.
Neironizē Aivar, šis jau ir 2 gadījums gada laikā. Pirmais bija arī no Rīgas,tur savādāk, gribēja izspiest milzīgus līgumsodus, bet paši rēķinus par pakalpojumu neapmaksāja.
Katram nepieciešams tagad savs jurists.
patreiz ir saradies daudz tādu starpnieku-uzvārītāju
Pirmkārt, jābūt līgumam, kurā ir atrunātas visas nianses.
Otrkārt, darījuma partneri jāizvērtē.
Mēs slēdzam līgumus tikai ar zināmiem un pārbaudītiem partneriem. Krāpnieki bija un būs visos laikos.
Man, piemēram, vakar zvanīja vīrietis no Anglijas un piedāvāja naudu ieguldīt vērtspapīros. Ja Jūs zinātu, cik skaisti un pārliecinoši šis vīrietis runāja......Izkust var no ainas, kādu viņš Tev uzbur.
Man zvana pat no Japānas. Ko tikai nepiedāvā. Galvenā doma - atbrīvot mani no naudas, kuras man jau tā pietrūkst, kā jebkuram citam. Vairs neatbildu, tiklīdz redzu šādus numurus.
Šķebina tas viss.
Irucitis - es neironizēju, saku kā ir. Pie mums Pampāļos nekad nemūžam nekas tāds nenotiek.
Bija jau pierasts, ka var uzticēties. Protams lielās lietās līgumi, bet ar mazajiem jau pietika noruna un rēķins. Kaut gan , ko līdz līgums, ja zini , ka tiesvedība dārgāka par rēķina summu.
Nu jā, un mūsu maku kāds vienmēr gatavs patukšot.
varbūt vaina ir jūsos? Kā gan piegādātājs varēja zināt, kas ir jūsu klients? varbūt paši izpļāpājāties?
Pateica tik rajonu, bet laikam ar to arī pietika. Ekonomiskā spiegošana
Ikdiena mūsu valstī. Jātur abas acis vaļā - vienmēr un visur!
Ko citu lai piebilst.
Maksāt avansā - nav prāta darbs. Vēl jo vairāk - cita uzņēmuma vietā.
Manā praksē ir vesela rinda šādu "avansu", kur pretī ir saņēmuši vienīgi 3 pirkstu kombināciju.
Ļoti daudziem Latvijā tas ir bizness - savākt avansus no "aitām", un pretī dot ļooooooooti daudz solījumu.
Pareizais nosaukums - afēristi!
Закрыть
Краткое описание нарушения